Pienoismallit.net

1941 Plymouth Coupe

Siren at the sundown

Chrysler Inc. toi markkinoille Fordin ja Chevroletin kilpailijaksi uudistuneen coupensa vuoden 1940 mallillaan - vuotta myöhemmin kuin edellä mainitut kaksi suurta autovalmistajaa. Vaikka olikin kansanautoksi tehty varsin edeullinen automalli, niin Plymouthissa on kuitenkin aavistus majesteetillisuutta ja auto kelpaa hyvin niin street rod- kuin custom-rakennustyyleihin. Ottaessani AMT:n sarjan työn alle päätin tehdä edellä mainitun: flippikeula, laskettu jousitus ja Chevyn kone olivat rakentelun lähtökohdat.

Sivulistat sekä lokasuojien ja korin välissä olevat ohuet listat saivat tuta askarteluveitsen terästä. Samoin muut turhat (?) koristeet sekä astianlaudat saivat kyytiä pelkistettyä ulkonäköä haettaessa. Etulamput upotettiin lokasuojien sisään. Takavaloissa on "led-ratkaisu" puskurin kiinnityspulttien päissä. Sarjan oma vaihtoehtoinen V8-kone oli melko epämääräinen valutuote, ja se korvattiin jonkin uudemman AMT-sarjan myllyllä. Taka-akseli oli lähinnä möykky ja korvaava osa löytyi miljoonalaatikosta.

Sisustakaukalo ei ylety koko auton mittaa sivusuunnaassa, joten sitä jatkettiin styreenisuikaleilla helmapelteihin asti. Tuliseinän osalta osien yhteensopivuus oli myös ihan mitä sattuu. Eikä konepelti, keulan irtopala maskien ympärillä ja itse kori etuosastaan myöskään sopineet irvistelemättä toistensa seuraan, joten ne liimattiin kimppaan ja saatiin sopu syntymään kitillä. Sitten vaan sahalla flippikeulan kokoinen biitti irti ja olimme taas uuden sovitteluongelman äärellä: Nimittäin maskin aukon alareuna on varsin alhaalla keulan kiinnitystä ajatellen, ja saranan akseliputki mahtui juuri ja juuri piiloon. Haasteena oli maskiverkkojen kiinnitys, joka piti tehdä maalauksen jälkeen mutta ennen saranan kiinnitystä.

Korin valujälki oli erinomainen vaikka sarja monilta muilta osin olikin hieman kömpelöä tekoa. Onneksi tarkkaa detaljointia varten osia voi lainata muualta. Vanteistus taitaa olla peräisin '70 Talladegasta, jarrusylinteri ja moni muu pieni osa on scratchiä.

Korin väri on sekoitus Tamiyan hopeaa ja kuultovihreää, päällä 3 kierrosta X-22 -lakkaa. Tuuletusikkunoiden kromi on 1 mm:n Molotow kynästä, muut kromilistat BMF:ää.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!