Pienoismallit.net

Väijytys

Ensimmäinen työni figuurien, dioraamojen ja maastoalustojen maailmassa on nyt valmis; painosanalla ensimmäinen, joten kritiikkiä saa ehdottomasti antaa kehittymisen vuoksi.
Puualustan mitta on 20 cm x 15 cm, soturifiguurien koko on noin 30 mm. Osaa figuureista muokkasin rankalla kädellä kynttilän alla, mm. varsijousesta osuman saava sotilas koki ison muodonmuutoksen, samoin aarnikotkan alaosa. Alkuperäiset jousipyssyjen jänteet olivat niin paksut ja kömpelöt, että poistin ne ja korvasin ne teräslangalla.
Kallio on tehty uretaanilevystä, jonka päälle liimailin pinsettien avulla yksittäisiä kiviä ja pensasmateriaalia.

Nautin kyllä täysillä työn tekemisestä, vaikka keltanokkana välillä ottikin aivoon se, miten mielessä oli selkeä visio eri vaiheiden lopputuloksista, mutta käsien ja silmien yhteistyö ei ollut tarpeeksi tarkkaa. Kehityksen näki kuitenkin ensimmäisen ja viimeisen figuurin välillä, eli kun nyt tästä jatkan tätä harrastusta, uskon että ronskiin pensselinkäyttöön tulee kaivattua hienosäätöä, kuten myös sujuvampaan värienkäyttöön ja kokonaisuuden hallitsemiseen.

Kommentit

Ensinnäkin ensimmäiseksi dioksi tämä näyttää hyvältä, tästä tulee mieleen todella paljon sellanen fantasiamainen leffa/peli action kohtaus. Kallio näyttää kiveltä, tosin jos enemmän haluaa fantsumaista fiilistä niin ronskisti vaan kuivamaalausta kalliioon jotta saadaan "räikeät" värivivahteet. Kuusi näyttää myös kuuselta eikä miltään onnettomalta risulta.
Maalauksen suhteen annan anteeksi koska tarkkuus lisääntyy maalaustatöitä tehdessä, mutta jo nyt hyvä pohja alla ja se näyttää perushyvältä vrt. pelikäyttöön maalattavia figuja. Propsit myös sulle noista jänteiden korvaamisella ohuemmalla jos alkujaan olivat liian paksuja. Tosta ronskista värien käytöstä mainitsitkin tuossa ja komppaan tähän sitä, että jos haluaa tehdä "fantasiamaailmaan" soveltuvia figuja yms. niin Citadelilla löytyy räikeämpiä värejä tähän tarkoitukseen ja Vallejon Game Coloreista myös, eivät ole niitä 1942 kevään panssarivaunun juuri oikeita sävyjä ja nimenomaan tällaisiin suosin enemmän näitä värejä vaikka niistä löytyy kyllä ihan perus ihon, armorin, veren sun muut väritkin :)

Kokonaisuutena hemmetin hyvä aloitus tälle kaikelle tulevalle!
Erinomainen dioraama-aloitus! Kokonaisuus miellyttää silmää!! Kehitysideoita Jean jo kirjoittikin. Jatka samalla linjalla👍👍👍
Hieno alku, figuuri maalaus tosimielessä olisi omakin haave, fantasia aihe on itselle lähellä sydäntä, kun tulee aika paljon luettua kirjoja tuosta aiheesta ja välillä tulee pelattuakin 50v ikävuodesta huolimatta. Tuossa diossa on ihan hyvin sidottu liikettä ja tapahtumaa pienelle alueelle ja figut ovat silleen aseteltu että mikään niistä ei näytä pönöttävän tyhjänpanttina, väri maailma ihan OK ja vuoristoinen pohja uskottava. Pienissä mittakaavoissa usein kädet, jalat, aseet ovat mittakaavaan nähden liian isoja, tosin fantasia aiheen mukaan esm. peli figut on muutenkin out of scale joten se ei niin haittaa.
Komppaan edellisiä. Figujen asettelu ja liikkeen tuntu aivan mainioita.

t. Mikko
Kiitos tosi paljon tsempeistä ja kehuista sekä rakentavasta palautteesta, otan kaikki neuvot kiitollisena vastaan! :)
Erinomainen työ ensimalliksesi!

YT
Kalle