Pienoismallit.net

L'Hermione

Puumalliehin tutustumiseni

Tein siis Artesania Latinan L'Hermione la Fayette.n ensimmäiseksi puu-pienoismallikseni. Hankkiessa tätä mallia olin jo päättänyt että otan sen verran työlään mallin että saan todellakin oppia jotain rakennus-tekniikoita ennen valmistumista. Tosin koin matkan varrella sellaisia ongelmia että tulin tulokseen että malli kuvaa alusta Amerikan itsenäisyyssodasta paluunsa kunnossa "kenttä-korjauksineen".

Mallin historiasta sen verran että kyseessä on ranskalainen concorde-luokan fregatti vuodelta 1779. Aluksen pää-aseina on varsinaisella taistelu kannella 32 12-paunaista tykkiä ja keulakannella 6 6-paunaista tykkiä. Mutta todellisuudessa aluksella oli vielä takakannella toiset 12 6-paunaista tykkiäpaunaista sekä joitakin nikhakoja, kun alus lähti markiisi La Fayette.n johdolla Amerikan itsenäisyyssotaan. Tämän jälkeen aluksen historia on hieman hämärän peitossa mutta se on huollettu telakalla kahdesti. Ensimmäisen kerran melkein heti paluun jälkeen ja sitten silloin kun se lähti telakalta luotsin ohjastuksessa lähimpiin mataliin ja upposi v.1793.

Pitää jatkossa kiinnittää huomiota kuvien kokoon. Sillä tuli este vastan noiden kuvien tallennustilan kanssa. Niinpä laitan tässä vaiheessa pelkän yleiskuvan ja kaksi pahinta ongelmaa joita en saanut menemään "niin kuin strömssöössä". Kysyisin vähän että missä vika kun aluksen takakulmassa poksahti laudotuksen sauma irvistämään. Irvistys tuli esiin maalaamisen jälkeen? Kuivumisen aikana… Ja toinen juttunsa oli keulan kohta jossa kylki kääntyy keulaa kohti. En saanut siinä lankkuja pysymään muodossaan vaan ne hakeutuivat väkisin melkein limi-saumaiseksi. Ja toivoisin palautteeksi ajatuksia mistä nämä ongelmat voisivat johtua ja mikä voisi olla ratkaisu. Sellaisia mielellään joilla voi pysyä erossa puu-kitistä jne. Sillä haluaisin onnistua seuraavan kanssa niin että voin käyttää pelkkää petsiä tai lakkaa pintakäsittelyyn.

Kommentit

Keulan lankuista: kannattaa lähteä liikkeelle siitä, että pitää mahdollisuuksien mukaan lankkujen määrän samana kyljen leveimmässä kohdassa ja lähellä keulaa. Jos laivan keskikohdassa on 20 lankkua, joiden leveys on 6 mm, niin edempänä 80 mm pitkän kylkikaaren kohdalla lankun leveys on 4 mm. Jos lankku alkaa mennä liian kapeaksi, niin silloin pitää lopettaa lankku kylkikaaren keskelle siten, että sen pääty on kaaren suuntainen (pystysuora). Aivan keulassa lankut päättyvät viistottuina.

Lankut kannattaa leikata leveämmästä materiaalista kuin on lankun maksimileveys siten, että ne asettuvat paikoilleen vääntämättä niitä sivusuunnassa. Eli jos painaa lankun kiinni kylkeen, niin se menee automaattisesti oikealle paikalle. Kaksiulotteisena lankku voi olla esimerkiksi loivan S-kirjaimen mallinen.

Lankkujen asettelua helpottaa, jos ne taivuttaa kaarelle esimerkiksi vesihöyryn avulla. Kovat puulajit saattavat tarvita enemmän lämpöä, esimerkiksi eebenpuu vaati vääntämistä ja lämmittämistä kolvilla.

Englanninkielinen avainsana on "splicing ship model planks".
Käytin puun pasuttamiseen kattilaa jossa oli vesi kiehumassa, lankku sinne 5.min ja sen pysty kääntämään vaikka u-muotoon. Olisiko mahdollista että lankuissa on ollut kosteutta ennen pintakäsittelyä ja sitä kautta vaikuttanut lopputulokseen? Tätä olen pohtinut tuon takakulman irvistyksen kohdalla.
Päädyissä voisi toimia se, että täyttäisi kahden keulimmaisen ja perimmäisen kylkilevyn välisen tyhjän tilan esimerkiksi balsalla ja hioisi sen haluttuun muotoon. Tuolloin lankuilla olisi enemmän pinta-alaa liiman tarttumiselle ja ne pysyisivät paremmin muodossaan.
Siis tarkoitatko että täytäisin päädyissä "laipioiden-välit" oikeaan muotoon ja käyttää sitä liimaus-pintana? Sitäkö ajat takaa?
Kyllä.
Tuo kävi mielessäni kun tein mallia numero 2. Siinä tuli tuon ensimmäisen kylki lauta kerroksen päälle ohuemmasta 0,5mm.n viiluista lopullinen ulkolaita. Taivuttaessani ja liimatessa tätä kerrosta, huomasin niiden pysyvän paremmin tahtomassani muodossa. Niinpä mietin sen jälkeen että pitäisikö käyttää jatkossakin tätä tekniikkaa vai kokeilenko seuraavaksi tuota ehdottamaasi täyte-aineen käyttöä laipioiden väleissä.
Mutta totta puhuakseni mokasin siinäkin tekniikassa jotakin lakkaus-vaiheessa ja lopulta siinäkin tapahtui pientä elämistä mutta se ei ollut mitään tähän verrattuna.
Model Ship World sivustolta löytyy paljon tietoa ja tutoriaaleja rungon lankuttamisesta esim. tuolta: modelshipworldforum.com/ship-model-framing-and-planking-articles.php
Kiitoksia tuosta linkistä. Löysin tuolta asian kuvien kanssa rautalankaversiona selitettynä.
Terve sami onko malli yhdellä rungolla ? Tuliko viilutus hiontarungon päälle ? Näyttäisi että keulassa on hiontavaraa,rimat muotoutuu paremmin,kun ohennat päät.itse käytän pikaliimaa ottaa hyvin kiinni märkään puuhun. En ole koskaan kiehuttanut rimoja , pesuallas lämmintä vettä puolilleenj ja kokeilen taivuttaa rimaa pikkuhiljaa märkänä veden alla kun taipuu nöyrästi heti laipioille pikaliima joka paikkaan ja painelemalla kiinni.terv.p.pöysti
Tämän runko on rakennettu yhdellä rima kerralla. Eli en käyttänyt päälle tulevaa viilutusta tässä ensimmäisessä mallissani. Etenkään kun sarjan valmistajakaan ei ollut laittanut siihen tarvittavaa materiaalia paketin mukana. Jälkeenpäin kun kasasin Zuiderzee Botter-mallia johon kuului tämä viilu-kerros niin huomasin tämän tekniikan paremmaksi. Ja nyt olen kasailemassa ruotsin Kustaa 3.n huvi- ja komento-alus Amphionia. Ja tämän kanssa olen huomannut käyttää tuota riman ohennusta keulaa kohti mennessä. Niin olen saanut tässä tuon onnistumaan paremmin toistaiseksi. :)