Pienoismallit.net

Gunnery Sgt Hartman

Full Metal Jacket

Stanley Kubrikickin vuonna 1987 ohjaama Full Metal Jacket on ehdottomasti parhaita vietnam-elokuvia.

Omasta mielestäni elokuvan parhaimman ja ainakin ikimuistoimman roolin tekee merijalkaväen kouluttajakersanttia esittänyt R(Ronald).Lee Ermey. Vietnamissa kouluttajana toiminut Ermey palkattiin alunperin asiantuntijaksi ja ammattinäyttelijän sparraajaksi. Jo ennen filmauksen alkamista Kubrick totesi Ermeyn itsensä olevan paras valinta kouluttajan rooliin. Tavoistaan poiketen Kubrick antoi Ermeyn itse käsikirjoittaa omat repliikkinsä ja lopputulos jää elokuvahistoriaan

Kersantti Hartmanista on laskujeni mukaan tehty ainakin kolme erilaista rintakuvaa. Tämä Mitches military Modelsin valmistama on mielestäni näköisin. Masterin on skulptannut slovakialainen Pavol Ovecka.

Tästä mallista tuli ikävästi eräänläinen tribuutti, sillä se valmistui viime perjantaina ja sunnuntaina R.Lee Ermey menehtyi 74 -vuotiaana keuhkokuumeen jälkeisiin koplikaatioihin.

Kommentit

Petri
loistava esitys vääpeli Ermeystä
Matti M 17.4.2018 20:32 Vastaa lainauksella
Erinomaista jälkeä taas kerran. Ikävä kuulla Ermeyn poismenosta,
Kitti kommenteista Kimmo ja Matti :-)
Ja tällähän ei kilpailla kuin itseään vastaan!
Tervo Salminen kirjoitti:
Ja tällähän ei kilpailla kuin itseään vastaan!
Juu tällä ei kilpailla kuin Unkarissa ens viikonloppuna… :-)
Maalajan lisäksi on onnistunut myös bustin skulptaaja. Ermey on hyvin tunnistettavissa. Aikoinaan tuli oluen juonnin oheistoimintana katseltua miehen viihdyttäviä Lock´n load with R.Lee Ermey jaksoja youtubesta. Ermeyn poismenoon sopien olen bustin ilmeessä näkevinäni jonkinlaista surumielisyyttä.
PhantomII 20.4.2018 20:30 Vastaa lainauksella
Hienosti tehty malli tai rintakuva, näin vanhanaikaisesti ilmaistuna. Samoin kuin herrat Ohukainen ja Paksukainen malli on toteutettu todella tyylikkäästi.

Vaikka mr. R. Lee Ermeytä itseään en tästä sinänsä tunnistakaan - paitsi olemuksesta, toisin kuin herrat Hardy ja Laurel, on malli itsessään pystin arvoinen. Sen verran hienoa työtä kyllä. Herra Ermey loi hahmoihinsa määrittämätöntä auktoriteettia, joten elokuvamaailma menetti hänessä tietynlaisen luonneroolinäyttelijän.