Pienoismallit.net

Fiat G 50

Lentolaivue 26:n talvi- ja jatkosodassa käyttämä konetyyppi.

Mietin pitkään, millä mallilla osallistun Suomen ilmavoimat 100 vuotta-ryhmärakenteluun. Mielessä kävi myös Myrskyn mallintaminen, mutta oikean kokoista mallia on vaikea löytää, kun harrastan pääsääntöisesti 1:32 malleja. Olen kuulunut Lentolaivue 26:n perinneyhdistykseen sen perustamisesta lähtien, joten laivueen valinta oli selkeä. Haluan myös mallintaa jonkin vähän harvinaisemman koneyksilön, joten taustatyötä tarvitsee tehdä jonkin verran. Lentolaivue 26:n Bulldog ampui talvisodan ensimmäisen ilmavoiton, mutta ko. voittoa ei merkitty/huomiotu kuin vasta sodan päättymisen jälkeen. Mielenkiintoiseksi tämän tiedon tekee se, että Lapin sodan viimeisen ilmavoiton sai myös Lentolaivue 26:n pilotti, myös tämä pudotus on kiistanalainen, koska ko. alas ammuttua Stukaa ei ole löydetty.

Special Hobbyn malli valikoitui kohteeksi siis ylläolevan kiinnostuksen perusteella. Nopea silmäys laatikon sisältöön oli pienoinen pettymys, tosin malli oli edullinen, mutta osia on vähän ja suuri osa osista on karkeasti viimeistelty. Tosin Fiatit olivat myös aika väsyneen näköisiä sodan kuluessa, joten jo valmiiksi vähän rähjäinen malli sopinee tähän hyvin.

Itse Fiatista Suomen ilmavoimissa:(Osittain tekstiä lainaten kirjasta Suomen ilmavoimien hävittäjät 1, alkaen sivulta 85, Stenman & Keskinen,Koala 2015)

Ensimmäinen Fiat G 50 saapui Suomeen 18. joulukuuta 1939 saaden tunnukseksi ensi SA-1.(myöhemmin tunnuksella FA-1) Erinäisten vaikeuksien jälkeen pääosa Fiateista saatiin Suomeen talvisodan kuluessa, mutta viimeinen kone saapui vasta 19. kesäkuuta 1940. Yhteensä 35 koneesta perille saapui 33, kaksi menetettiin matkalla, toinen Ruotsissa ja toinen matkalla Suomeen. Seitsemän Fiat G 50 tuli kuomulla varustettuina, mutta niistäkin kuomut poistettiin jatkosotaan mennessä, koska kuomut kellastuivat pahoin.
Fiatit määrättiin pääosin Lentolaivue 26:n käyttöön, jo talvisodan aikana, koska ko. laivueen konetyyppi Bulldog oli jo pahasti teknisesti alakynnessä. LLv 26 sai ensimmäisen Fiatinsa 11. helmikuuta 1940, laivueessa lennettiin myös Gloster Gladiatoreilla tilapäisesti. Fiatit olivat myös jatkosodan LLv 26:n pääasiallisena kalustona.

merkinnät

Päätin tehdä pienimuotoisia muutoksia mallin runkoon. Myös ohjeissa rungon takaosa tulee vaihtaa eri malliseen. Päätin avata vasemmanpuoleisen kulkuluukun ohjaamoon. Harkitsen edelleenkin koneyksilöä, jota mallinnan. Haluan maalata Karjalan miekka-tunnuksen koneeseen, lähdemateriaali kertoo sen olleen vain kahdessa koneyksilössä ja tässä kohdin harkitsen vielä, josko tekisin pienen jouston historiallisuudessa.(Tunnus nimittäin on saattanut olla useammassakin koneessa hetken, ennen kuin laivueen komentaja kielsi tunnuksen käytön.)
Tuntuu, että en pääse näissä malleissa ohjaamoa pidemmälle, mutta tämä malli on kyllä erittäin karkeata tekoa verrattuna laadukkaimpiin malleihin. Ainoa iloinen yllätys oli etsiosat, jotka olivat melko siistiä työtä ja sopivat kohtuullisesti paikalleen.