Pienoismallit.net

Anton Stuka maa-ajoneuvo

Säistäminen

Kopsasin tähän galleriassa julkaisemani kuvauksen tämän mallin säistämisestä.

Käytin Migin "alkaline-" ja vaaleaa hiekkapölyä 1:1. Töpöttelin sitä jäykällä pensselillä suoraan mallin pintaan, ensin tietysti chippailin hopeisen pohjamaalin näkyviin sieltä täältä. Toisinaan pölyä tuli liikaa, mutta sitähän saa pois pehmoisella meikkiharjalla. Pölyn päälle ruiskutin ohennettua Vallejon satiinilakkaa. Ohensin todella runsaasti että sain ruiskusta tulemaan ihan ohutta sumua. Ja ruiskutin todella kaukaa ettei pöly irtoa. Tässä vaiheessa käy niin että pöly imee itseensä lakkaa ja "haalistuu" n.50% ja "katoaa" näkyvistä. Sitten vaan lisätään toinen samanlainen pölykerros, ja kolmas… Taisin pölyttää 6-7 kertaa lisäten pölyä sinne missä sitä tarvitaan. Lakka kun ei välttämättä laskeudu aivan tasaisesti ja siten sinne tänne tulee märempiä kohtia, missä sitten pöly katoaa hieman voimakkaammin. Hyvää tässä metodissa on se että pölyä voi lisätä sinne tänne pikkuhiljaa tarpeen mukaan. Pöly pysyy kohtuudella kiinni mallissa ja malli on kestänytkin hyvin kuljetusta ja käpistelyä.

Pakoputket aloitin irroittelemalla maalia alaosasta kuin se olisi hilseillyt irti. Hieraisin pakosarjan yläosaan mustan päälle teräspigmenttiä. Siihen päälle tein vesivärillä pintaruosteen. Vesiväriä käyttäessä ei ole niin nuukaa jos menee vikaan. Se lähtee helposti pois huuhtelemalla. Kuivuessaan myös vesiväri haalistuu. Hyvä juttu, sillä ei tarvitse onnistua heti, vaan väriä voi lisätä uudestaan ja uudestaan tarpeen mukaan korostaen joitain kohtia. Samaten työskentely on nopeaa koska väri kuivuu nopeasti. Sitten putket saivat pölyt pintaan samalla kun käsittelin koko mallin.

Tässä olikin kokolailla pääkohdat mallin rakentamisesta. Malli voitti I-palkinnon sarjassa Muut Tampereen Pienoismallipäivillä 2018. Galleriasta löytyy valmiin mallin kuvat. Nyt kohti uutta projektia joka on… (c:

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!