Pienoismallit.net

Anton Stuka maa-ajoneuvo

Pakoputket ja vetoakselit

Tämä oli viimeinen vaihe itse rakentelussa. Skannasin ohjelehdykästä Stukan siluetit, pudotin ne oikeassa skaalassa Autodesk Fusion 360 CAD-ohjelmaan ja mallensin tarvittavat osat. Printtasin ne FormLabsin Form2 SLA-tulostimella. Printtasin jo aiemmin Corsairista tekemääni telavaunuun osia samalla tulostimella. Tällä kerralla valitsin mustan materiaalin. Se oli virhe. Kaikista osista tuli aavistuksen lihavia, tapit liian paksuja ja reiät liian pieniä. Jäi paljon viilattavaa. Pahin oli pakosarjan sovitus. En tatonut millään saada kaikkia putkia sopimaan reikiin. Mutta siitäkin selvittiin.

Siinä sivussa tein "pokasahan" hiekkapaperille. Kun sahalla hieroo sylinterimäistä kappaletta paperi taipuu kivasti kaarevalle pinnalle. Toimii hyvin. Johan alkoi viimestely sujumaan. Tuohon "sahaan" pitää vielä palata ja virittää suunnitemaa.

Osien kokoamisessa ei sitten mitään uhmeellistä ollutkaan. Liimaa väliin ja osat nippuun. Olen käyttänyt paljonkin Pattexin 100% liimaa jo maalattujen osien kasaamisessa. Niin nytkin. Liimassa ei ole lainkaan liuotinta vaan se kuivuu hapettumalla. Liima on aika paksua jolloin pikku osat jäävät paikoilleen. Osat on tuettava, muutoin ne valuvat kohden lattiaa. Mutta siitä kivaa limaa että se ei sulata akryylimaaleja tai muovia ja osien asettelussa ei ole kiire. Liima jää hieman pehmeäksi, joustavaksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!