Pienoismallit.net

CV707 / vesikko

Vesikon rakentaminen pyörinyt mielessä jo kauan, ensin kunnianhimoisesti haaveilin jopa tekeväni, vesikosta noin metrin mittaisen metallimallin. kokeilin ohuella kuparipellillä miten se taipuu haasteelliseen keulan muotoihin, kyllä sekin olisi toteutettavissa, mutta onneksi järki voitti haaveet.

Tietenkin taustoista sen verran, sukellusveneet ovat jostain syystä aina kiehtoneet, vesikon luona suomenlinnassa on tullut pyörittyä junnuna ja tietenkin U96 leffakaan ei intohimoa yhtään pienentänyt.

Löysin pienoismallit.netin ja huomasin siellä, Ora Lassilan vesikko mallin jutun yhteydessä puhuttiin että olisi saatavana type 2 uboat mistä pystyisi rakentamaan vesikon, eipä hullua tarvinnut enempää yllyttää.

Eli eikun hommiin.

t.jouni

merkinnät

Tuossa muutamia hopeisia printtejä valusta, synkän näköisiä.
Leipätyössä hieman joutunut puuhaamaan mallinnusohjelmien kanssa, niinpä ajattelin sitä hyödyntää projektissa. Olin yhteydessä Kirkkonummella toimivaan koruvalimo Raiskiseen ja kerroin suunnittelevani tuollaista pienoismallia, ja mietin kuinka siihen saisi noita puuttuvia osia. Herra Raiskinen alkoikin vuolaasti kertoa, että tekevät aika paljon junaharrastajille pieniä osia ja muuta sälää, sekä myös ihan ammattirakentajille. pääsimme nopeasti asiassa eteenpäin, hän ehdotti että valaisi hopeasta mallit, koska se kuulemma käyttäytyy noissa kivasti. kuulostaa kalliille mutta hopean hinta liikkuu siellä 1 euro/gramma. Raiskiselta löytyy hyvät…
Tarkoitus on tehdä malliin avoimia luukkuja, torninluukku ja painetornin lattian luukku kannella oleva kulkuluukku sekä torpedo lastausluukku etukannelle. Tämä tarkoittaa että malliin pitää rakentaa joitakin sisäosia, jotainhan näkyy kun katsoo luukun reiästä sisälle.
Jostain syystä muovimallista puuttuvat sukellustankkien täyttöaukot, olihan ne type 2 mallissakin. Sijainti kölin molemmilla puolilla selviää aika hyvin rakennuspiirustuksista, perätankin aukot näkyy hyvin Merensillan kirjan kuvissa.
Halusin rakentaa joitain yksityiskohtia, Aloittelin torpedoputkesta
Type2 veneen löysin netin ihmeellisestä maailmasta, Special hobby nimisestä kioskista, fyysisesti olivat puolassa mutta homma toimi kuin junan vessa( vanhat mallit) Paketti tuli noin viikossa, kauemmin sai odottaa Timo Merensillan vesikko kirjaa lainaan. Kirja on ihan huippu, korvaamaton rakennusvaiheessa, olin kyllä hankkinut lisäksi vesikosta/CV707 kansallisarkistossa olevia rakennuspiirustusten kuvia. Kun rupesin itse työhön oli selvää, että rakentaisin CV707.n en vesikkoa, katseltuani kirjaa ja piirustuksia sekä muuta materiaalia, tein listaa tukittavista muotorungon virtausaukoista sekä aukoista joita ei ollut ollenkaan styreenimallissa…