Pienoismallit.net

Kawasaki GPZ900R Ninja

Vastoinkäymisiä.

Noh, onneksi ei sentään maailmanloppu!

En sitten alkanut leikkiä siirtokuvilla suoraan tuon värimassan päälle, vaan vedin lakan ensin. Ensikosketus tuohon Zeron uuteen "Diamond Finish" 2K -lakkaan, ja täytyy sanoa että aika myönteinen. Vedin sitä kaksi kerrosta, ihan ohjeiden mukaan sekotettuna tuolla Iwatan 0.5 suuttimella, ensimmäisen ohuemman, odottelin viimeisen osan lakkauksen jälkeen viitisen minuuttia (eli varmaan ekaan osaan sen kymmenen) ja vedin paksumman kerroksen. Ja täytyy sanoa, että tasoittuu kyllä todella hienosti.

Periaatteessa olisin parin tunnin odottelun jälkeen voinut jatkaa jo eilen illalla, mutta en olisi kuitenkaan kerinnyt kaikkia kuvia laittamaan, ja varsinkin kun lakan pinta ei vielä tuossa kahdeksan pintaan ollut niin "liukas" kuin se kuivuttuaan on, jätin yöksi seisomaan, ja näpeltelin "maalinkuivumismallia" (sitä jolle lupailin vuodenvaihteen ryhmiksessä sen pastellivihreän pinnan, se on nyt aloitettu, pöytä täynnä!).

No nyt aamupäivällä hioin köykäisesti noita värirajoja, ihan tasaiseksi en uskaltanut, ettei toi vihreä kulu puhki. Ja sen jälkeen aloitin siirtokuvien laiton. Vettä, Microsollia, vanupuikkoja, ja fööni. Kaikki meni hyvin toiseen siirtokuvaan asti, jonka kuivattelun aikana fööni päästi käyttösavut pihalle! Ensin kuvittelin lämpösulakkeen narahtaneen, mutta ei auttanut jäähdyttelykään tuolla parinkympin pakkasessa. Eli homma keskeytyi, ja nyt odotellaan, että vaimo tuo kaupoilta uuden föönin (jos niitä täällä syrjäkylillä on myynnissä). Muuten odotetaan torstaita ja Varkauden Giganttia :( Siirtokuvat tuntuivat olevan sen verran jäykät, että ilman en taida jatkaa.

Siis sen maalinkuivumismallin pariin!

Edit.
No joo, löytyihän täältäkin korvesta fööni, peräti kaksi mallia, toinen kaksikymppiä, toinen seitsemän. Arvatkaa kumman se vaimo osti mulle mallailukäyttöön :)
Eipä noiden kuvien kanssa sitten (ainakaan vielä) isompaa vastoinkäymistä tullut. Mitä nyt noi takakatteen kylkiraidat katkesi molemmat, tuosta takaosan ylöskaartuvan osan juuresta. Ne sai kuitenkin kohtuullisen hyvin uitettua yhteen.

Ei kun kohti uusia pettymyksiä.

Edit2.

Sain eilen illalla lakattua siirtokuvatkin suojaan. Lakkaa sekoitin tyhmyyksissäni tupla-annoksen, eihän tuo valmiiksi kiiltävä pinta kauheasti tarvinnut. Tai no, olisi parin raidan päälle tarvinnut, peittämään värirajan aiheuttamaa epätasaisuutta, mutta eihän tuota lakkaan voi upottaa. Olisi vaan pitänyt hioa tasaisemmaksi ennen siirtokuvien laittoa. Ikävä oppia kaikki!

Kommentit

Hyvältäpä se kyllä näyttää tossakin värityksessä. Pitäsköhän sitä…
Markus Salminen kirjoitti:
Hyvältäpä se kyllä näyttää tossakin värityksessä. Pitäsköhän sitä…
No ilman muuta ;-) Itse hypistellyt sitä Tamiyan nelisatasen laatikkoa, jos toi Trabi ei olisi myös tuossa levällään niin…
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.