Pienoismallit.net

Kawasaki GPZ900R Ninja

Maskia ja maalia

Sanotaan näin, vaikka jossain yhteydessä (kauniimman sukupuolen kyseessä ollen) nämä ovat synonyymejä pakkelille ;-)

Pohjamaalauksen jälkeen maalasin eilen pohjamaalin päälle ohuen alumiinin parantaakseni valkoisen peittävyyttä. Alumiinina käytin Inspiren candy-värien pohjaksi tarkoitettua hienokiteistä alumiinimaalia. Väri oli helppo levittää, ja toimi jopa ilman ohentamista.

Valkoiseksi vedin Stirwelliltä hankitun Auto-Air valkoisen, joka on "vesiohenteinen", ja myös liki kynäruiskuvalmista. Tosin ohjeiden mukaan kuivumista saa nopeutettua ohentamalla, itse käytin jonkun verran Auto-Airin omaa ohennetta.

Koska toi valkoinen oli vesiohenteinen, en uskaltanut eilen jatkaa malausta, vaan annoin osien kuivua yön yli. Ja aloitin aamupäivällä teippaamisen. Tai itse asiassa teippaamisen valmistelun. Kuten aiemmin totesin, en aio käyttää (ainakaan kokonaan) siirtokuvina tullutta valkoista, vaan ainoastaan tuon värirajan päälle tulevan sinisen raidan. Ja kun raita ei hirveän leveä ole, ainakaan tuolla satulan takana, on väriraja saatava teipattua kohtuu tarkasti. Siis ei kun skannaamaan siirtokuvat ja tulostamaan ne, jotta saa sapluunat teippauksen tekoon. Olisi vielä töissä ollessa onnistunut firman Windows-koneella heittämällä, mutta nyt piti opetella sama homma Linuxin alla. Epsonin skanneriin löytyi ajurit ja skannausohjelmisto, ei siinä mitään. Mutta. Kun yritti saada skannattua kuvaa tulostettua alkuperäisen kokoisena alkoivat vaikeudet. Kuukkelin ja kokeilujen (noin kymmenen turhaa tulostetta) sai loppujen lopuksi sovitettua skannerin tuottaman kuvan A4 -tulosteeseen niin, että mitat pysyivät samoina.

Tulostuksen jälkeen mukavaa saksiaskartelua, että sai "siirtokuvat" erilleen, sen jälkeen kaksipuoleisella teipillä Tamiyan teipin päälle, taas saksiaskartelua, ja teipit olivat valmiit. Sen jälkeen teipit paikoilleen ja maalaamaan. Vedin uudelleen ohuen alumiinivärin, koska kokemuksen mukaan toi Zeron lime-vihreä peittää todella huonosti. Noh, ei sillä montaa kerrosta säästänyt, taisin kuusi kierrosta vetää tuota vihreää.

Sitten teippien poisto, varovasti, kun vihreä oli juuri ja juuri pölykuivaa. Teippaus oli pitänyt kohtuu hyvin, tankin väriraja oli vähän vuotanut, mutta tuo peittyy sen sinisen raidan alle. Huomattava myös, että Ultimaten pohjamaali, ja sen päällä olevat liuotin- ja vesiohenteiset maalit pysyivät kiinni, eikä ei-toivottuja reaktioita tullut.

Seuraavaksi varmaan ohut lakkaus, ennen siirtokuvia. Tosin, kun katselee Scalemodelling Channel -tuubia, niin ei tuo kaveri lakkaa käytä, vetää siirtokuvat suoraan Zeron maalien päälle!

Kommentit

Hyvä että sekakerrokset maaleissa toimivat kuten piti, kyllähän niitten kuivana pitäisi kuitenkin aika hyvin kestää, ainakin ohuina kerroksina. Ainoa joka pistää silmään on tosiaan tuo mainitsemasi tankin vuotanut reuna, mutta sekään ei haitanne. Keulakatteen sisäpinnalle tulee ilmeisesti jotain, nyt ainakin teipin jäljet näkyy melko selkeästi?

Noista siirtokuvista, samalla lailla olen itekin tehnyt ja laittanut siirtokuvat suoraan maalin päälle ennen lakkaa. Ei ainakaan vielä ole ollut mitään ongelmia. Taitaa olla taas näitä mallarikohtaisia asioita, joissa jokaisella on oma tapansa.

Mielenkiintoista seurata mitä tästä tulee, tämä jäi omaankin hyllyyn kesken jokunen vuosi sitten.
Keulakatteen sisäpuolesta ei taida näkyviin jäädä muuta kuin ihan tuon yläosan reuna, sisäpuolellehan tulee se musta muotomuovi ja edestä näkymän peittää jäähdytin. Ja kun on muutaman oikean pyörän katteiden sisäpuolta katsellut, niin ei ne kovin kummoisia ole ;-)

Mikä sulla alkoi tuossa tökkimään, kun kesken jäi? Itse tuossa jo riemuitsin, kun ei ole pinnavanteita, mutta haasteita noissa teippauksissa on, jos haluaa noi ulkoreunat alumiiniseksi.
Nojuu, eipä ne kovin ihmeellisiä ole, omassani ei tainnu olla edes maalia sisäpinnalla vaan paljas muovi. Lähinnä tuo teipinjälki pisti silmään ettei jää näkyviin.

Maalaus meni riittävän monta kertaa pieleen. Se musta/kulta/metallinharmaa -väriyhdistelmä oli ehkä silloisiin taitoihin ja ilman ruiskua vähän turhan kunnianhimoinen tavoite. Ei tuossa kuitenkaan mitään soviteongelmia tai muita vastaavia muistaakseni ollut.
Markus Salminen kirjoitti:
Nojuu, eipä ne kovin ihmeellisiä ole, omassani ei tainnu olla edes maalia sisäpinnalla vaan paljas muovi. Lähinnä tuo teipinjälki pisti silmään ettei jää näkyviin.
Joo, samaa kokemusta omista, katteet (ja tankkien alapuolet) on parempia rempan jäljiltä, kuin suoraan tehtaalta. Jaappanin palkoilla ei liene varaa tehdä kun näkyvä pinta. Näiden kuvia kun Kuukkelista katseli, niin osassa tosiaan mustaa sheissea, osassa harso vaaleaa (rempattuja?), osassa väriraja jonkinnäköisenä myös sisäpuolella.
Moottorin maalauksessa ihmetytti öljypohja, jota Aoshima tarjoaa kromattuna, kaikki eBayssä myynnissä olevat on mustia. Päädyin mustaan.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.