Pienoismallit.net

Kawasaki GPZ900R Ninja

Kolmella rintamalla

Aloitetaan mallin teko kolmella eri rintamalla.

Pisteosissa ei paljoa ole kokoamista, tankki on liimattu ennen maalausta kolmesta osasta (tankki ei ole alta avoin, vaan Aoshima on mallintanut ihan oikeaoppisen pohjapellin siihen), ja takakate koostuu kahdesta osasta. Nämä siis liimattu yhteen, saumat kitattu ja hiottu. Ja pohjamaali pintaan. Maalaus taas ikävä muovin värin takia, nämä osat on Kawan vihreetä muovia, joka paistaa helposti läpi. Sinällään mitään, vihreehän tästä osittain tulee, mutta puoliksi kuitenkin valkoinen. Valkoinen osa on toteutettu siirtokuvalla, mutta epäilen, että se ei ole tarpeeksi peittävä, siispä maalaan valkoisen osan, ja siirtokuvista käytän todennäköisesti vain tuon värirajan päälle tulevan raidan. Toi Kawan vihree osoittautui tuon Superbeen kanssa niin heikosti peittäväksi, että kokeilen isojen poikien neuvoa, ja vedän tuon pohjamaalin päälle hopeanvärisen massan ennen pintavärejä. Pohjamaaliksi valikoitui Ultimaten harmaa.

Kone koostuu todella monesta osasta, jotka kuitenkin näyttävät istuvan toisiinsa ihan Tamiyamaiseen tapaan. Ja sinällään helppo kasata, kun kaikki on puolikiiltävää mustaa, ainoastaan sylinterien sivuilla olevat rivat on päädyistään alumiiniset. Eli kun nuo kaikki osat on liimattu ja kuivuneet, niin ne voi maalata yhdellä istumalla.

Runko on myös muutamasta osasta, ja koska kone on kantavaa rakennetta, sen kokoaminen onnistuu etukäteen, kone vain pujotetaan alapuolelta kiinnikkeisiinsä. Aoshima on mallintanut jopa yllättävän tarkasti piiloon jääviä yksityiskohtia. Jopa tankin kiinnikkeinä toimivat kumilätkät on irto-osina! Samoin sytytyspuolat, tuossa edellisessähän sytytysjohdon pätkät vain tungettiin jemmaan tankin sisään. Arvoitus on vielä, käykö tässä seisontatuen paikilleen saaminen vähemmillä murheilla.

Maalauksia helpottamaan piti hankkia (=tehdä) noita hauenleuka pitimiä. Tilasin SP-elektroniikasta irtonaisia hauenleukoja parikymmentä (35 senttiä kappale), ja kauppareissulla poimin 40cm pitkiä grillitikkuja pussillisen (56 senttiä). Katkoin tikut kolmeen osaan, työnsin hauenleuan tikunpäähän ja puristin kasaan. Yhtä käyttökelpoisia, kuin jossain vaiheessa valmiina hankitut.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!

Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.