Pienoismallit.net

Blackburn Buccaneer

Britti Lady etelässä

Blackburn / Hawker Siddeley Buccaneer

Niin, tämän mallin oli tarkoitus valmistua Vuoden vaihteen ryhmärakenteluun. Erinäisten syiden seurauksena valmistuminen venyi ja intokin pääsi hieman hiipumaan. Sainpahan edes tähän kuntoon. vanhennukset ja muut töhryt jätin seuraaviin rojekteihin.

Pika esittely:

Suunniteltiin alun perin Englannin Kuninkaallisen laivaston tarpeisiin, Myöhemmin myös RAF otti koneen käyttöönsä. Ainoa ulkomainen käyttäjä oli Etelä-Afrikan ilmavoimat.

Ensilento 1958. Esiteltiin julkisuudessa Farnboroughn näytöksessä 1959. 801 laivueesta tuli ensimmäinen etulinjan Buccaneer laivue kesällä 1962. Kauppasopimus toimituksesta SAAFlle 1962 ja ensimmäiset koneet toimitettiin syksyllä 1965. Palveli SAAFsa vuoteen 1991 saakka, RAF sai ensimmäisen Buccaneerinsa alkuvuodesta 1969. 809 laivue oli viimeinen aktiivinen kuninkaallisen laivaston Buccaneer osasto. Laivue lakkautettiin loppuvuodesta 1978 samalla kertaa kun HMS Ark Royla poistettiin aktiivipalveluksesta. Ensimmäinen Buccaneereilla varustettu RAFn etulinjan laivue aloitti syksyllä 1969. RAF poisti Buccaneerin laivuekäytöstä keväällä 1994.

Alatyypit:

NA.39 Prototyypit ja esituotantosarja
S.Mk1 Laivasto (Royal Navy)
S,Mk2 Laivasto (Royal Navy)
S.Mk2B Ilmavoimat (RAF)
S.Mk50 Etelä Afrikan Ilmavoimat (SAAF)

Malli:

Malli oli vanhaa Airfixia 90-luvun paketoinnissa. Siirtokuvat ja rakettisäiliöt otin viimeisimmästä 2000-luvun uudelleen julkaisusta. Kohoviivoja en alkanut hiomaan ja kaivertamaan. Pakkelia ja fylliä piti laittaa muutaaan saumaan. Joitakin kohtia piti hioa mutta yllättävän kiltisti malli meni kasaan,

Malli kuvaa SAAFn 24 laivueen S.Mk50 konetta Waterkloofissa 1970-luvun alussa.

Yksityiskohtien maalaaminen ja muu viimeistely oli sen verran työläs rupeama että malli ei valmistunut Vuodenvaihde ryhmiksen takarajaan mennessä. Maskien teko ei ottanut onnistuakseen ja mustia sekä hopeisia alueita sai rajata tämän tästä. Lisääksi maalausoperaatio paljasti pari hiomista kaipaavaa kohtaa. Käytetyt päävärit ovat Hu123 ja Hu230. Siirtokuvat on laitettu yläpuolella suoraan Satiini pinnalle. Alapuoli on lakattu pariin kertaan Humbrolin Gloss Varnishilla.
Siipien alapintojen numeroita olisi pitänyt leikellä ja sovitella paikoilleen kun asiaa tarkemmin ajattelematta liimasin siipiripustimet paikoilleen. Tietysti ripustin asemoituu numeron päälle. En kuitenkaan ryhtynyt leikkaa-liimaa hommiin vaan liimasin numerot hieman taaemmas siivessä, Onneksi ovat alapinnalla joten moka ei näy niin hyvin.

Airfixin uusimman Buccaneer paketoinnin siirtokuvat on mattapintaisia. Pientä hopeointia jäi sinne tänne MicroSet js-Sol kylvyistä huolimatta. Mattalakka on Akanin tuotetta. Tällä kerralla tuli vähemmän mattaa.

E-P

Kommentit

Mukava nähdä tyylikäs Buccaneer. Se ei ole niitä rakennetuimpia koneita. Vanhoissa Airfixeissa on toisinaan haasteensa, mutta olet selvinnyt niistä ilmeisen hyvin. Oletuskuvassa korkeusvakain/-peräsin näyttää olevan vinossa, vai onko tuo optinen harha? Samoin vasemman siiven sisemmän ripustimen rakettikasetti näyttää olevan hieman poissa ruodusta. Saisiko näitä vielä oikaistua?
Kiitokset kommentoinnin "vaivasta". Peräsiipi on oikaistu, hyvä kun huomasit. Mennyt vinoon mallia käsiteltäessä. Pitää vielä palauttaa ruotuun se rakettikasetti.

Näin se on nähtävä, esim Mersuja ja Spittejä on tällä saitilla moninkertaisesti Buccaneereihin verrattuna. Johtuisiko B-mallien vähäisestä tarjonnasta. Jotakin tyylikkyyttä Buccaneerin muodoissa kuitenkin on.

E-P