Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf109E-4/7 Trop

Tamiyan laadukas E mersu, joka lensi JG 26 riveissä Välimeren yllä ja Pohjois-Afrikassa.

Malli oli mukava rakentaa, eikä prosessissa tullut eteen mitään suurempia ongelmia. Tamiyan paksut siirtokuvat eivät olleet yhteistyö kykyisiä ja jäivät paneelirajojen päälle. Siirtokuvien laittamista ei helpottanut Micro set purkin kaatuminen (taas). Onneksi pullo on nyt sen verran tyhjä ettei se kaadu enää niin helposti.

Yritin malliin ensimmäisen kerran mottling-tekniikkaa ja olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka parantamiseen on silti varaa. Maalauksessa käytin kynäruiskua ja Vallejon maaleja. Savuvanat tein Taimyan weathering masterilla. Malli valmistui viime vuoden loppupuolella.

Kommentit

Siistin näköinen Mersu! Etenkin kylkien täplä-cameonäyttäytymisiä hyvältä. Kritiikkinä laskutelineistä asento; näyttävät sojottavan väärään suuntaan l. liiaksi taaksepäin…
Matti M 10.2.2018 16:48 Vastaa lainauksella
Hyvin onnistunut mersu, luulin ensin että mittakaava olisi ollut isompi 1/48. Tamiyan siirtokuvat taitaa olla aina yhtä paksuja, pehmennintä saa käyttää reilusti, hyvä puoli tietysti että eivät repeile niin helposti.
Tamiyastahan saa hyvin helposti hyvän mallin. Edellä mainittuihin kritiikin kohteisiin lisäisin vielä kuomun liimauksen, kuvauksen (syväterävyyttä lisää) ja kk-iden savuvanat menevät ehkä epärealistisesti.
Näistä nillityksistä huolimatta varsin hieno malli.
Samaa mieltä Petrin kanssa, kylkien täplitys on onnistunut.

Sen sijaan laskuteline… se näyttää ihan kamalalta. Sori vaan. Ettet olisi laittanut oikean puolen telinettä vasempaan siipeen? Kannattaisi chekata koneen ilme valokuvista ennen kuin rakentaa noinkin kriittisen osan kuin teline.

Siistiä työtä muuten. Liimasaumat on hienosti piilotettu. Siiven tyvi on onnistunut ihan kohtuullisesti, se on hankala paikka. Keltainen väri on onnistunut hyvin. Maalirajat ovat hyviä.
Siisti. Laskutelineet väärin. Geneerinen täplitys joka ei vastaa esikuvaansa. 7/JG26:n koneet eivät ollet trop-versioita vaikka Välimeren retkensä lopussa toimivat myös Pohjois-Afrikassa.
Niin ja onnea, sinullahan on 18v synttärit ihan kohta. Merkittävä virstanpylväs nuorisolle!
Olli J. 11.2.2018 09:40 Vastaa lainauksella
Hyvännäköinen 109! Padia käyttäessä lipsahti vahingossa ainoastaan kaksi tähteä. Huomattavasti parempi malli kuitenkin kyseessä! Pahoittelut.
Tämä on omasta mielestäni tähän mennessä paras mallini ja mukava kuulla, että se on muidenkin mielestä onnistunut. Nyt kuvia katsellessa kyllä huomaan, että väärinpäinhän ne laskutelineet menivät. Toivottavasti ensikerralla muistan laittaa oikein.

Mika olen samaa mieltä kk:n savuvanoista, taisin innostua vähän liikaa niitä tehdessä. Kiitos myös kuvausvinkistä.

Kiitos vielä Sakarille synttäri onnitelusta.