Pienoismallit.net

Ford 1949 Coupe

Gasser Power

Mielessä oli jo pitkään kuumotellut gasserin rakentaminen itse suunnitellen eli ei minkään rakennussarjan tarjoamaa valmista gasseria. AMT:llä on tietty ’49 Fordin gasserjulkaisu mutta tämä on AMT/Matchbox George Barris –sarjan ’49 Ford Cruisin’ USA ja lienee ollut myynnissä Suomessa vuoden 1980 tienoilla. Ostin sarjan viime syksynä harrastajalta joka myi vanhaa varastoaan pois ja näin ilmaantui sopiva gasser-aihio.

Sarjan oma kone oli lievästi ylimalkainen ja parempi löytyi Revellin sarjasta. Pakosarjojen jatkeeksi styreeniputkea, ja laturi jäi pois. Takaripustus löytyi ’56 Chevy Bel Airista ja etupäässä on ’66 Malibun suora mutta taivutettu etuakseli iskareineen. Pientä muokkausta molempiin ja kiinnityslaippojen ”hitsaamista” runkoon. Romuloorasta löytyi kaikkea kilpuriin sopivaa osaa alustaan, sisustaan ja muuallekin. Koska tankki on gasserin etummaisin osa ja uloke, niin sen paikalle taakse halusin painonjakautumissyistä jäähdyttimen. Kojetaulusta ylimääräiset mittarit pois. Alustaan syntyi massausta matkiva röpelöpinta töpöttelemällä pensselillä paksua maalia.

Kukonpojan keltainen suihkusi Tamiyan TS-pullosta, sitten yksi kerros TS-13-lakkaa ja dekaalit päälle ja lisää lakkaa. Taisi koristelussa lähteä taas mopo käsistä… Muutama dekaali näytti ilkeän luontonsa (parasta ennen –päiväys umpeutunut??) eli kipristelivät lopullisen lakkauksen alla. Hieman ärsyttää moinen epätasaisuus mutten lähde oikomaan maalipintaa kohti täydellisyyttä (?) vaan otan tällä kertaa mieluummin uuden rakennussarjan työn alle. Ehkäpä kilpureissa muutenkin saa olla rupua yms. Paneelirajauksista on Strömsö kaukana; olisi pitänyt leventää/syventää saumakohtien uria ennen maalausta, koska "litku" ei joka kohdassa liukunutkaan uran pohjalla vaan levisi maalipinnalle. Oppia ikä kaikki.

Esikuvana pienoismallille on Fast'n'Loud:in Gas Monkey Gasser, tosin varsin löyhästi.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Siististi tehty '49 Ford, ja hienoa nähdä näitä vanhoja kilpureita rakennettuina! Kaikinpuolin varsin onnistunut malli, maalipinta decaleineen näyttää siistiltä ja konehuoneen detaljoinnistakaan ei löydy vikaa. Hienoa jälkeä!

Tosin kisakatsastus Gasseriksi vaatisi hieman muutoksia. Ainakin sisälokarit, ovenkahvat, takapuskuri tai Push Bar ja etu- ja takavalot pitäisi lisätä, eli noi kaikki on olleet pakollisia varusteita Gas Coupes & Sedans säännöissä. Ja syylarikin vaaditaan olevan omalla paikallaan.

Tai sitten toinen vaihtoehto on siirtyä astetta rajumpaan luokkaan eli Alterediin, jonka luokkatunnukset sulla jo näkyy olevan ikkunoissa. Siihen luokkaan tarvittavia lisäyksiä ei olis ihan noin paljoa, yhteen oveen tarvisi laittaa ovenkahva ja asentaa jonkinlainen takapuskuri tai Push Bar.

Joka tapauksessa hieno malli, ja ymmärrän että kaikki ei tunne näiden luokkien sääntöjä. Mutta seuraavaa vanhaa Gasseria varten tietää mitä lisäyksiä siinä pitää olla. Ja loppuun vielä erityismaininta: Hienoa nähdä että ajoasento on kerrankin oikeanlainen, eikä sellainen jyrkkä takakeno mitä moniin nykypäivän "Gassereihin" laitetaan…!
Kiitos asiantuntevasta kommentoinnista!
Ovenkahvojen puuttuminen on huolimattomuusmoka, taisi olla niin paljon dekaalia naamiointina että ne vaan unohtu. Ne täytyy asentaa vielä.
Tutkin gassereiden kilpailusäännöksiä (http://www.southeastgassers.com/rules-by-class) rakentamista aloittaessani. Päätin kuitenkin luoda "taruolennon" näin ensimmäiseksi kilpuriksi, ja sääntöjen mukaisen auton teko on jo suunnitelmissa.
Ajoasento olisi saanut olla vielä hiukan jyrkempi. Ihan suoralla etuakselilla se olisi hoitunut. Etulamput jätin pois vaikka ne oli asennusta vaille valmiit. Jotenkin keula näytti härskimmältä ilman niitä.
Joo, noi säännöt mukailee aika hyvin NHRA:n vanhoja sääntöjä. Sitten lisäksi tuolta löytyy NHRA sääntökirjat vuosilta '58-'68 mistä näkee miten säännöt on muuttuneet vuosien varrella. NHRA Rulebooks