Pienoismallit.net

TIE-hävittäjä

Imperiumin perushävittäjä, jonka ansiota osaksi oli, ettei kapinallisiksi itseään kutsuva uskonnollisten fanaatikkojen lauma onnistunut pitkään aikaan syrjäyttämään järjestäytynyttä yhteiskuntaa.

Malli on ostettu jouluaattona Prismasta heräteostoksena.
Halusin rakentaa jotain ilman stressiä ja nopeasti.

Rakennettu suoraan laatikosta ja hyvin perinteiseen tyyliin ilman kittauksia. Saumoja toki siistin.

Osat sopivat hyvin yhteen. Rungon puolikkaiden väliin jäi pariin kohtaan hyvin pieniä rakoja, jotka olisi kittaamalla häivyttänyt kokonaan, mutta tämän mallin idea oli nyt toinen.

Mallissa on paljon yksityiskohtia, varsinkin ottaen huomioon sen, että siinä on vain 22 osaa. Osia olisi saanut olla muutama enemmän, sillä sivupaneeleiden ruodot olisi ollut parempi toteuttaa erillisinä osina. Nyt niiden maalauksessa meinasi mennä hermot.

Mallin pinta oli ilmeisesti aika vahvassa muottirasvassa, koska akryylimaali helmeili pinnalla vielä pesunkin jälkeen. Ennen pesemistä maali käyttäytyi kuin elohopea lattialla.

Detaljien runsaus oli ilahduttavaa, mutta valu oli paikoitellen, varsinkin ohjaamossa, melko pehmeää. Rungon ja ohjaamon yksityiskohdat olivat näin ollen aika pyöreitä muodoltaan. Sen sijaan paneelien keskustojen valu oli veitsenterävää. Suoranainen ilo silmille. Lasiosat ovat kirkkaimmasta päästä mitä olen nähnyt, ja luonnossa katsellessa lentäjä näkyy hyvin sisältä.

Jätin aluksen luukun avattavaksi, joten kuvissa se ei ihan istu tiukasti rungossa. Kiinteäksi tehtynä sen olisi saanut helposti tiiviiksi.

Mallin stressinpoistotarkoituksen huomioiden jätän arvostelun tähdillä pois valikosta.
Kommentit ovat toki tervetulleita tästä vuorkaudessa tehdystä välipalasta.

Kommentit

Parempiakin kuvia olisi ollut, mutta jo näissä palvelu herjasi yhtä lukuunottamatta kuvien liian suuresta koosta. Paremmat olivat vielä suurempia, koska niissä on enemmän informaatiota.

Niin, ja lasin raamitus tarjottiin siirtokuvana, mutta kun vertailin sitä itse lasitukseen, niin mielestäni se oli raakasti liian pieni, ja niinpä jouduin maalaamaan raamit vapisevilla vahoilla käsilläni.
Ihan on esikuvansa näköinen sävyineen ja likoineen, joten mitäpä tässä muuta, kun että hieno malli! Aihepiiri myös niin lähellä sydäntä, että siitäkin plussaa ****

-JT
Kiitos…
Likasin saumoja ja pintaa jonkin verran, mutta en niin paljon kuin olisin tehnyt X-siivelle.
Keisarilliset vääpelit eivät siedä likaisia aluksia.
Ensimmäinen litkutusyritys opetti vetämään lakan maalikerroksen ja filtterin väliin kun sain maalata osan uudelleen. :D
Lueskelin muuten hieman referenssejä eilen tätä rakentaessa ja törmäsin itselleni uuteen tietoon, että näiden värityksen piti alunperin olla vaalea sininen. Ne oli muutettu harmaaksi, koska se toimi paremmin blue screen tekniikan kanssa. Samasta syystä Luken sininen lentue muutettiin punaiseksi.

Kaikkea sitä oppii kun malleja tekee. Suuri houkutus oli maalata tämä uudelleen, mutta jätin lopulta episodi nelosen väreihin.
Hieno. Näyttää vähän enemmän ulkolaitojen partiokalustolta, kuin Keisarillisten joukkojen galaktisen keskuksen paraatilaitteelta… Eli kapinallissaastoja on tullut metsästettyä!

Hyvin onnistunut ja väritys oikein osuva. Tosiaan muistan lukeneeni myös, että alunperin olisi ollut sininen lentue, mikä teknisistä vajavaisuuksista johtuen vaihdettiin punaiseksi. Tuo TIE-kaluston värin vaihtuminen on taas iso yllätys, kun sinistä väriä en muista koskaan missään kuulleeni missään muotoa - ellei sitten siniharmaasta ole puhuttu.

Näitä lisää! Star Wars on aivan muikea aihe.
IT Lahtinen 26.12.2017 18:52 Vastaa lainauksella
Hulppean hieno otsikkokuva. Alus lipuu avaruuden pimeässä äärettömyydessä ja alhaalla vilahtaa lähinebulan sumuapilveä. Sopii vaikka referenssikuvaksi. Itse en olisi malttanut olla lisäämättä malliin paria punaista ja/tai sinistä lamppua tai värikästä yksityiskohta-härpäkettä harmaata pintaa härnäämään. Saattapi olla, että vehkeellä on ajettu juuri harmaan magnesiumpölypilven läpi ja sehän se kyllä tukkii tarkkaan lähes jokaisen yksityiskohdan harmaalla.
En malttanut minäkään olla lisäämättä.
Eli paneeleissa olevat levyt on maalattu titaaninsinisellä, jos sellaista värimääritelmää voi käyttää.
Tuo kaipaisi kovasti jotain väriläikkiä.

Lainataan wikipediaa:

"Initially given a blue color scheme, the TIE fighter models for the first film were grey to better film against a bluescreen; TIE fighters in The Empire Strikes Back (1980) and Return of the Jedi (1983) shifted back to being a muted blue."

Eli tuossa tuo lähde. Ilmeisesti hyvin vaalea sininen sävy.

Otsikkokuvan käsittelin juuri vaikutelmaa antamaan ja jätin alaosaan valoa, jotta vaikuttaisi kuin alla olisi jokin sumupilvi tai vastaava. Jos olisin laittanut tähdityksen päälle, en olisi kuvaa käsittelyn voimakkuuden takia laittanut edes mukaan.
TimoR68.kuvat.fi/kuvat/Pienoismalleja/TIE-h%C3%A4vitt%C3%A4j%C3%A4/

Tuolla taas enemmän kuvia, ja muutama tulee lisää kunhan saan sopivan jalustan väsättyä.