Pienoismallit.net

Suomi-Blenheim suksilla

Oudon venäläisen valmistajan tekele, joka osien huonon laadun suhteen hakee vertaistaan. Tehty suoraan laatikosta niillä resursseilla mitä sieltä löytyi. Hakaristikammon vuoksi tunnuksina on kokardit. Hakaristejä en tähän hätään ehtinyt saamaan. Hobby Pointista tuo löytyi, ainoa oli niin ostin pois.

Rakentaminen oli paikoin haasteellista ja osat mitä sattuu. Kuomun sai juuri ja juuri paikoilleen. Siinä on jotain outoa samentumaa paikoitellen mutta koska tämä on talvisodan tekele niin olkoon sit huurretta. Maalattu Vallejon akryyleilla. Lakattu kiiltäväksi, koska tuo sopii tuon ilmeeseen omasta mielestäni hyvin. Sovitaan että se on räntäsateesta märkä 😉

Tämmöinen tällä kertaa. Toiste en kyseisen valmistajan malleja osta vaikka huippuedullisia ovatkin.

Kommentit

Kokardien mittasuhteetkin ovat kaiken lisäksi ihan mitä sattuu. Malli lienee kuitenkin alkujaan klassinen Frog 60-luvulta, joka on ikäisekseen sinänsä ihan pätevä. Sitä on myyty ties kuinka monella eri nimellä.
Ora Lassila 26.12.2017 00:25 Vastaa lainauksella
Tuo vanha Frogin sarja oli pitkään ns. "only game in town" koska muita Blenheim Mk.1 -sarjoja ei ollut. Nyt on asia onneksi korjaantunut.
Ora Lassila kirjoitti:
Tuo vanha Frogin sarja oli pitkään ns. "only game in town" koska muita Blenheim Mk.1 -sarjoja ei ollut. Nyt on asia onneksi korjaantunut.
Ja kaikesta rujoudestaan ja lasitusosien ongelmista huolimatta saattaa olla jopa muototarkempi kuin uusi Airfix );
No jo on.. Hyvä, että teit kuitenkin mallin, niin on vertailukohdetta eri valmistajien suhteen. Ja kun usko on varmaan mennyt mallin osiin rakennusvaiheessa, niin ei sitä viitsi varmaan ihan viimeisen päälle ainakaan pintakäsitellä.
Myös nuo sukset näyttää siltä, että eipä niillä lentoon konetta olisi varmaan saatukaan, mutta haitannooko tuo.

Tällaine vanha Frogin tekele saattaa tosiaan olla niin kuin Mika K tuossa ylempänä totesi. Mutta muuten lienee mallinrakentajalle melkoinen painajainen.
Siirtokuvista olen yhtä mieltä Kallen kanssa.
Mukavan poikkeava yksilö aika vähäisistä suksi-Blennuista tällä sivustolla.

Älä vaan hävitä tätä historiallista kappaletta. Mallinnus kehittyy nyt huimaa vauhtia kaikenmaailman 3D juttujen kanssa, joten sikäli tämähän on sitä, mitä moni ihmettelee jo viiden vuoden kuluttua.

Hyvä teko Jussilta. Pisteytystä en laita, koska ei ole verrokkia tälle ARK Modelile.
Täytyy etsiä tälle kissaturvallinen paikka 😁
Timo Rissanen kirjoitti:
Tällaine vanha Frogin tekele saattaa tosiaan olla niin kuin Mika K tuossa ylempänä totesi. Mutta muuten lienee mallinrakentajalle melkoinen painajainen.
Olen itse rakentanut tämän lähemmäs kaksi vuosikymmentä sitten (http://www.pienoismallit.net/galleria/malli_2769/) eikä siitä mitään painajaisia jäänyt. Päin vastoin, hyvinkin positiiviset muistot, meni mielestäni ihan siististi kasaan. Toki muotit tuskin ovat ainakaan parantuneet enkä tiedä onko tämä valmistaja käyttänyt erityisen huonoa muovilaatua tms., mutta minun kirjoissani tämä menee kuitenkin sinne hyvien vanhojen mallien kategoriaan.