Pienoismallit.net

M4 High Speed Tractor

Tykinvetäjä

Viikonloppumalli- ryhmikseen viime tipassa valmistunut M4 HST.

Itse mallista:

Aika työläs rakennettava, sovitushommaa oli paljon ja muutama kohta jäi kiiressä huomaamatta. Säistyksessä koitin paikata. Muovi oli todella rasvaista, jouduin kaksi kertaa poistamaan maalin ja pesemään uudestaa kun maali alkoi hakeutua lammikoiksi. Kaiken lisäksi ruisku alkoi takkuamaan, joten haasteita riitti omiin tarpeisiin.

Maalattu Vallejon maaleilla, säistetty Vallejo, Mig ja Tamiya tuotteilla. Jokin tuossa säistyksessä tökkii omaan silmään, en vain enää keksinyt että mikä, ja tuomitsin mallin valmiiksi. En silti ole aivan tyytyväinen mutta aika yksinkertaisesti loppuisi kesken, joten nyt näin. Letkutelat olivat todella letkut, en kuitenkaan alkanut tähän tuotokseen hankkimaan metallisia.

Pieni historia oikeasta ajoneuvosta:

M4 on 18- tonninen tykkimiehistön telavetoinen traktori, joka on suunniteltu vetämään 155mm tykkiä tai 8" ja 240mm haupitsiä. Kyydissä kulkee tykin lisäksi tykkimiehistö, reilusti ammuksia tykkiin tai haupitsiin ja tykinammustilan molemmilla puolilla majoitustarvikkeet. Traktori on suunniteltu ja rakennettu Milwaukeessa Allis-Chalmersin tehtaalla. Valmistusajankohta on välillä 1943-1945 ja suunnittelu perustuu T9 ja T9E1 versioihin. M4 sekä M5 ja M6 korvasivat rintamakäytössä hitaat ja tulitukselle alttiit avohytilliset caterpillar- tyyppiset telatraktorit. Tuotannon alusta, marraskuusta 1943, M4 traktoreita valmistui 5552 kappaletta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!