Pienoismallit.net

Buick Electra Wagon 1986

Korimuokkausta jälleen

Rakennussarjaa ei näistä -80 luvun jenkkifarkuista ole, joten omatekemänä piti alkaa toteuttamaan tätäkin. Buick GNX 2d ht luovutti korin, jonka halkaisin pituussuunnassa, leikkasin peräosan pois, muokkasin keulan uusiksi ja levensin koko korin 5 mm. Puskurit on polystyreenipalkista muokattuja ja Molotow kromimaalilla pinnoitettu. Kojelauta on samoin Evergreenin tuotteista taiteiltu. Sohvapenkit sisuskaukaloineen on -76 Capricesta, samoin koneen lohko. Scrätsinä on sitten lisäilty osia sinne ja tänne. Buickin turbiinivanteitakaan ei löydy mistään valmiina.
Puukyljet on maalattu sivelemällä vaaleean ruskean maalin päälle tummempaa sävyä kuivahkolla pensselillä ja hieman lakkaakin siihen tuli päälle.

Kommentit

Henkka H 22.11.2017 23:26 Vastaa lainauksella
Täytyy nostaa hattua näinkin isotöisen projektin kohdalla. Sen tunnistaa heti 80-lukuiseksi ja työn jälkikin on mielestäni hyvää kun miettii miten paljon muutoksia on tullut tehtyä. Vähän jäin kaipaamaan sitä 80:n lätkää takaluukussa.
Eikös vanha kansa sanonut, että "sitä mitä ei ollut, tehtiin itse"? FCMA:n sivuilla olen seurannut projektisi vaiheita, ja melkoinen styreenisavotta se on ollut. Ja pitkäjännitteisesti loppuun asti vedetty projekti puhuu itse puolestaan: Toista tällaista ei varmasti ole. Hyvä idea ja hyvää työtä. Pientä sanomista voisi keksiä kyljen kromilistojen vedosta (tai sitten valokuvauksessa on jotain mikä sotkee katsojan näkemää), mutten kehtaa kun urakkatunteja malliin on varmasti uponnut melkoisesti ja kokonaisuus kuitenkin on sitä mitä aiottiinkin eli kulmikas kasarijenkkifarkku - leveä ja letkeä.
Kiitti kovasti. Tekemistähän tämmöisessä muutoshommelissa riittää, ja aina pikkuisen jää skrubuja sinne tänne. Osa korostuu, kun ottaa kuvia kännyllä keinovalossa. Kivalta noi korimuutoksen kokeneet mallit tuolla vitriinikaapissa kumminkin näyttää ja houkuttelevat tekemään niitä lisää. Vielä kun joskus uskaltaisi kokeilla ihan tyhjästä ruveta tekemään auton mallia.
80 lätkä jäi pois, kun tässä on henkilömallin takapenkki. Antaisi kyllä mukava Suomi-ilmeen tälle farkulle semmoinen lisuke.