Pienoismallit.net

T34-76 1943 ChTZ

Neuvostopanssari reilusti käytettynä

Ensimmäinen tänne ikinä lisäämäni malli. T34 historiaa en ala käymään läpi, sitä on netti halukkaille täynnä.

Aloin ideoimaan mallia rajusti kuluneesta vaunusta ja aika nopeasti valinta kääntyi tähän Tamiyan tuotteeseen. Mallista piti tulla lähinnä ruostutusharjoitus mutta päätin kuitenkin panostaa tekeleeseen. Maalattu Vallejon tuotteilla, säistetty Vallejo, Tamiya ja Mig- tuotteilla. Lokasuojat väännetty mutkalle sytkärin ja pihtien avulla. Tornin lommo tehty samalla tekniikalla. Letkuteloihin en hirveästi panostanut, tulevat vaihtumaan kuitenkin myöhemmin. Tukkilisäpanssarit ovat tarkemmin katseltuna ainakin omaan silmään aavistuksen liian paksut, mutta nyt mennään näin. Etupanssarissa on myös mallinnettu isomman kaliiberin aseen osumia, joten telakenkä pultattu lisäsuojaksi vastaisuuden varalle.

Tamiyan mukaan tämä torninumerointi sijoittuu kesään -43, joten olisiko vaunun ajankohta kuluneisuudesta päätellen kevät/kesä -44.

Palautetta pitää antaa, pos. ja nek.

Kommentit

Terve Antti, onnittelut ensimmäisestä mallistasi täällä, ei ainakaan hävetä tarvitse!

Hieno lyhytpiippuinen Sotka. Tukkipanssarit eivät minun silmääni häirinneet, tosi paikassa niitä käytettiin kuitenkin varmaan sen mukaan, mitä metsästä saatavilla oli.

En ole panssariasiantuntija, mutta ruostetta mallissa on ehkä vähän liikaa, vaikka hyvin sen olitkin maalannut. Joka tapauksessa hieno malli!

Mielenkiintoista, miten viime päivinä on tullut paljon Sotkia sivuillemme. Liekö innoittajana uusi Tuntematon-leffa? Itse kävin lasten kanssa katsomassa eilen - suosittelen. Kaikessa sodan hirvittävässä dekadenssissaan upea elokuva. En tosin pysty vertaamaan Laineen alkuperäiseen versioon, ovat jotenkin eri "laatikossa"? Sori, meni nyt topicin ulkopuolelle vähän tunteen puitteissa näin Suomi 100v aikana.

YT
Kalle