Pienoismallit.net

S/S Maaninka

Pääkannen detaljeja

Kun alkaa tekemään näitä yksityiskohtia niin projektin eteneminen hidastuu huomattavasti. Nyt kuitenkin alkavat kaikki pääkannelle tulevat detaljit olla valmiita, joten on aika taas päivittää blogia.

Etukannelle värkkäilin köysiohjaimet, pollarit ja ankkurivinssin. Köysiohjaimet on viilailtu sikablock materiaalista, joka on kuin puuta ilman syyrakennetta. Erittäin käyttökelpoinen materiaali jota olen paljon käyttänyt näissä mallailutouhuissa.
Pollarit ovat styreenitangon palasia liimattuna 1 mm styreenilevyyn.
Ankkurivinssi vaati hieman enemmän työtä. Se koostuu jälleen styreenilevystä, sikablockista sekä sopivista hammaspyöristä joista keskiö on sorvattu pois ja korvattu uusilla osilla.

Keskilaivaan tehtiin ylemmille kansille johtavat portaat kaiteineen, savupiippu sekä ilmanvaihtotorvet ja muutamia höyryputkia. Näissä ei ole paljon ihmettelemistä, ja niiden kuvaaminenkin on hankalaa koska sijaitsevat varjoissa kansien välissä, mutta jotain sentään näkyy.

Kommentit

Upeasti alkaa detaljointi piristämään mallia. Jos teko hidastuu, niin onko tuolla niin väliä.
Pari kysymystä juuri noista, mistä kerroit, että niissä ei ole paljon ihmettelemistä.

Mistä materiaalista teit nuo portaiden kaiteet ja höyryputket + ilmanvaihtotorvet?
Tervehdys Timo ja kiitos mielenkiinnostasi projektiani kohtaan! Nuo portaiden kaiteet ovat 1,5 mm messinkitankoa sellaisenaan. Ilman pintakäsittelyäkin juuri oikean väriset.
Ilmanvaihtotorvet ovat 16 mm muovista sähköputkea. Maalattu Alcladin semi matta-alumiinilla, ja höyryputket puolestaan ovat 2,4 mm styreeniputkea, maalattu samalla aineella. Pienet venttiilit syntyivät myös styreeniputkesta leikatuista ohuista renkaista joihin puolat liimattiin 0,5 mm styreenitangosta leikatuista mikroskooppisen lyhyistä palasista. Nämä maalattiin vanhan pronssin värisiksi True Metal tökötillä.