Pienoismallit.net

S/S Maaninka

Välikansi

Pitkään tuli mietittyä, miten tehdä tämä välikansi, sekä tietysti myös se ylimmäinen, venekansi, niin että ne olisivat riittävän kevyet mutta silti tarpeeksi jäykät säilyttämään muotonsa hyvin. Haasteenahan tässä eivät niinkään ole suuret taivutukset, vaan pikemminkin päinvastoin. Kansi kaareutuu poikittaissuuntaan vain n. yhden metrin säteellä, sekä pitkittäissuuntaan noin 4 cm metrin matkalla. Melkein mikä tahansa materiaali taipuu jo itsestään tuon verran, mutta millä saada muoto pysymään, koska siihen ei voi jättää mitään muotokaaria vaan kansilevyn on oltava itsessään riittävän jäykkä.
Useista vaihtoehdoista päätin sitten toteuttaa sen kaikkein tavanomaisimman: Tehdä kansi puurimoista muotokaarien päällä. Ja tuumasta toimeen. 2x6 mm abachirimoja sahattiin riittävästi, ja laivan rakennusalustan päälle ruuvattiin ohuesta puutavarasta sahatut muotokaaret. Päätin tehdä kannen ylösalaisin, koska ajattelin kyllästää sen alapinnan epoksista ja lasikuitunöyhtästä sekoitetulla geelillä, joka toivottavasti jäykistäisi kantta riittävästi.
Ja sitten vaan liimaamaan rimoja kaarien päälle. Rimat liimattiin vain toisiinsa, mutta ei mallikaariin, koska "lätty" piti valmistuttuaan saada myös irti alustastaan. Kaiken kaikkiaan rimoja tarvittiin 40 kpl, ja muutaman päivän aherruksen jälkeen olikin kansilevy karkeasti muodossaan. Tämän jälkeen se käsiteltiin vielä em. epoksi/lasi geelillä, ja kovetuttuaan irroitettiin alustastaan, hiottiin molemmilta puoliltaan, sekä sahattiin muotoonsa.

Kaiken kaikkiaan kansi onnistui kohtalaisesti. Pituusmuoto säilyi hyvin toivotunlaisena, mutta poikkisuuntainen kaarevuus ei niinkään. Mutta kunhan se saadaan liimattua alapuolen hyttirakenteiden päälle, sekä lisättyä muutama ohut kaareva muotokaari keulaan ja perään, niin eiköhän tuosta ihan kelvollinen tule.

Kommentit

Jännä sinänsä, että et ole ajatellut etukäteen tällaisia kokonaisuuksia, kun suunnittelit laivaa.
Mutta ehkäpä niin onkin parempi. Jos alkaisi suunnittelemaan koko laivan töineen ja materiaaleineen kerralla, niin usko saattaisi loppua siihen koko mallin teosta. Tämäkin asia on otettava huomioon, kun alkaa skrätsäämään jotain isotöistä. Eli mennään step-by-step.
Hienolta kansi näyttää ja nyt alkaa hahmottua koko laiva. Vaikka tätä et uivaksi olisi rakentanutkaan, niin kyllä tulee näyttävä ja historiallinen malli.
Joo, ei parane kaikkea ajatella etukäteen valmiiksi, vaikka sanotaankin että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Mutta tämä on mun tapa tehdä näitä malleja, step-by-step niin kuin totesitkin. Tuntuu siltä että eniten tykkään juuri tällaisesta ongelmanratkaisusta, kun kaikki ei ole ihan valmiiksi pureskeltua. Joskus sitä menee pahastikin metsään, mutta kun ei luovuta ja yrittää uudestaan, niin sitten kun joku vaikea juttu vihdoin onnistuu niin tulee hyvä mieli.
Uivaksihan tuo on tarkoitettu, mutta saa nähdä kunhan valmistuu että kelluuko ollenkaan. No jos ihan rantaveteen uppoaa, niin sitten nostetaan kuiville ja tehdään staattinen malli.
Ei näitä voi etukäteen suunnitella kovin tarkasti koska matkan varrella tulee aina uusia ongelmia eteen. Etukäteen on tietysti oltava selvillä tuleeko mallista uiva vai staattinen ja se sitten jo lähtökohtaisesti ratkaisee monta materiaali ja työvaihetta. Vähän niinkuin sodassa, että ensin tehdään suunnitelma joka saadaan sitten melkein välittömästi kahinan alettua heittää roskiin.
On tosi mielenkiintoista seurattavaa. Minusta tuo mittakaavan mukainen turkkilevy on suorastaan upean näköinen.
Terve Henkka ja kiitos kommentistasi, sekä siitä että jaksat lukea näitä mun töherryksiä.

Tuo kannen materiaali jäi mieleen kun viime kesänä teimme lyhyen risteilyn tällä samalla laivalla, joka purjehtii Savonlinnan satamasta käsin Paul Wahl nimisenä. Heti kun näin tuon pääkannen, muistui mieleen että minullahan on vielä tätä turkkilevyä varastossa ja ihan oikeassa skaalassa. Ja sitähän löytyy tietysti lisääkin saksalaiselta Knupferilta mikäli pääsee loppumaan, mikä tuli ihan käytännössä testattuakin.
No niin, hyvinhän se onnistui! Ja matka jatkuu…!
Vähän oli työläs rasti mutta onnistui kohtalaisesti. Matka jatkuu…
On muuten melenkiintoinen projekti,vaikea kommentoida kun työsi etenee mallikkaasti ja vastaukset löytyy aina tekstistäsi.Tuohon välikannen rakentamiseen ja sen materiaaliin oli meillä toisenlainen ratkaisu.Yläkansi tosin eikä veneemme ole uiva.Teimme kaksinkertaisen yläkannen laminaattilevystä että saimme sisäkaton piuhat piiloon .väkisin väänsimme kaarevat tikut että saimme kattoon oikean kaltevuuden.

Mielenkiinnolla seuraamme projektiasi.Upeaa työtä

[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/97/90/109790.jpg[/img]

T.Marko ja Anne
Kiitos kommentista Anne & Marko. Tuollainen kaksinkertainen rakenne olisi minunkin pitänyt tehdä jos malliin olisi tullut valot sisälle. Piuhat olis pitänyt vetää samalla lailla kuin teidän mahtavassa Norpassa. Tästä päätin kuitenkin luopua jo alkumetreillä, koska muutenkaan sisustuksia en ajatellut tähän rakentaa.
Mutta tuo ylimmäinen ns. venekansi pitää kuitenkin tehdä jotenkin muuten kuin rimarakenteena. Tällä hetkellä ajatukset pyörii toteutuksessa jossa kaksi yhden millin lentokonevaneria liimataan toisiinsa muotokaarien päällä ja annetaan rauhassa kuivua. Tällä menetelmällähän on huonekaluteollisuudessakin saatu aikaan monenmoisia taivutetusta vanerista tehtyjä luomuksia.