Pienoismallit.net

S/S Maaninka

Kansihommia 2

No niin, nyt on kansilevyt maalattu, mutta ei vielä liimattu rakenteisiin kiinni. Levyt tuli ruiskutettua ensin Mastonin kilikalipullossa olevalla happopohjalla, ja sen kuivuttua maalattua tällä samalla puolikiiltävällä vesiohenteisella kalustemaalilla kuin laivan pohjakin.
Pääkannen hyttirakenteet valmistuivat myös. Perusmateriaali on siis tuo 1 mm lentokonevaneri ja vuorilaudat on leikattu 0,6 mm koivuviilusta. Ovenkahvat ja saranat ovat messinkimaalilla käsiteltyjä styreeniosia. Ja ikkunat jotain läpinäkyvää selluloidilevyä.
Seuraavaksi ehkä kaikkein haastavimman homman kimppuun: Väli- ja yläkannen rakentamiseen. Näiden pitää olla kevyet, ohuet, taipua molempiin suuntiin, ja säilyttää muotonsa hyvin. Pelkkä vaneri ei kelpaa, ei taivu kahteen suuntaan eikä säilytä muotoaan. Ehkä joku muottiin tai kaarien päälle liimattu rimarakenne vois toimia. Ehdotuksia?

Kommentit

Kaikki laivamallien rakentajat tuntevat paasutuksen: eli höyrystetään ja kostea puu taipuu muotoon jossa se normaalisti murtuisi. Näin tehdään myös 1:1 puuveneiden rakentamisessa, keula ja usein perä ovat ne vaikeimmat kohdat.

Pitäisikö tässä nyt kokeilla sitä? Piirrät lautaan viivan joka on haluttu muoto. Sitten hakkaat siihen nauloja jotka tukevat siihen laitettavaa puuta tasaisesti molemmin puolin. Naulat saavat olla mielummin ylipitkiä kuin lyhyitä.
Itse olen saanut vanerin taipumaan näin täyteen U-muotoon. Mitä laadukkaampi vaneri, sen vaikeampi se on taivuttaa. Tärkeää että vaneri tai muu käytettävä levy imee vettä. Kattilassa olen niitä keittänyt. Mäntyrima/levy esim. on notkeaa ja sitkeää, ei helposti ala murtua. Ja kun sen saa taivutettua tähän "sabluunatelineeseen" niin antaa kuivua 2-3 päivää. Kuivuttuaan halutun muotoinen.

Vanerissa se huonopuoli, että sen sisällä liimaa. Se estää veden imeytymisen. Rimarakenne myös hyvä vaihtoehto tähän. Se on kestävä sen sisältämän suuren liimamäärän takia, ja joustava. Riittävä vesisulku saadaan maalilla ja lakalla.
Kiitti Jukka ehdotuksesta. Tuo märän puun muotissa kuivattaminen voisi hyvinkin olla oikea ratkaisu. Tässähän nuo taivutukset ovat aivan minimaalisia, kannen säde poikkisuuntaan on jotain metrin luokkaa, ja pituussuuntaan muutamia senttejä noin metrin matkalla. Melkein mikä materiaali tahansa taipuu sen verran, mutta miten säilyttää tuo muoto, on se ongelma. Mutta ohut märkä vaneri kuivattuna muutaman päivän halutussa muotissa voisi hyvinkin olla käypänen ratkaisu. Kiitos siitä, tätä pitää kokeilla.