Pienoismallit.net

S/S Maaninka

Kylkilistoja.

Vanhoissa rautalaivoissa on yllättävän paljon erilaisia listoja kyljissä. Ja niiden poikkileikkausprofiilitkin poikkeavat toisistaan paljon. Tässäkin projektissa löytyy pyöreää, puolipyöreää, sekä kahdella pitkittäisellä uralla koristeltua listaa.
Jälleen kerran piti laittaa propelihattu päähän ja miettiä miten nuokin saisi tehtyä. Pyöreät ja puolipyöreät olivat helppoja: Ostettiin kaupasta sopivaa styreenilistaa ja liimattiin epoksilla paikalleen, mutta tuo uritettu lista tuotti vaikeuksia. Lopulta päädyin tekemään muototerän niitä varten vanhasta ikkunaraaputtimesta, ja melko hyvinhän tuo onnistuikin.

Kommentit

Tekemisen meininkiä, jos ei ole työkaluja, tehdään ne itse!
Kiitos kommentistasi Tervo. Näinhän se on että vaikka kaupat tarjoavat jos vaikka mitä tarviketta ja työkalua, niin usein kyllä sattuu että mitään valmista ei ole tarjolla. Silloin ei auta kuin pistää propelihattu päähän ja miettiä miten minkäkin homman ratkaisisi. Hyvin kauan olen etsinyt valmiita puristimia joissa olisi tarpeeksi pitkät leuat, mutta ei ole vielä vastaan tullut. Joten sitten välähti, että noinhan sen pitää olla. Ja olen kyllä tyytyväinen. Suosittelen kaikille laivamallien (ja miksei muidenkin mallien) rakentajille. Näitä pitää tehdä lisää.
Noi puristimet ovat aika nerokas oivallus. Myy idea jollekkin valmistajalle ja vaadi rojaltit. Jenkeissä on tällainen, on varmaan tuttu www.micromark.com josta olen tilaillut joskus jotain tillbehööriä.
Tuo peräosa peräsimineen, potkureineen on aika makeen näköinen, niin klassinen…
Hienoa työtä! Tällaisia työkaluja löytyy Artesania Latinalta www.artesanialatina.net/en/162-micro-tools-for-modeling Löytyy jos jonkinlaista profiilia.
Kiitos kommenteistanne Henry ja Antti.

Nuo puristimet taitaa olla aika vanha keksintö, jostain netin syövereistä muistan lukeneeni että jo satoja vuosia sitten veneenrakentajilla oli jotain tuollaista käytössä. Niin että eipä mitään uutta alla auringon. Ja tuo Micromark on minulle myös tuttu firma, olen itsekin sieltä silloin tällöin jotain pientä tilaillut.

Mutta nuo Artesania Latinan profiiliscrabaimet on kiinnostavia. Niitä pitää tutkia tarkasti. Kiitos linkistä!
Hienosti etenee :)
Kiitos M. Pajulahti kun jaksat seurata tätä minun turaamista. Toivottavasti projekti kiinnostaa jatkossakin.
Tämän on aivan mainio juttu! Juuri huomasin blogin. Ompa hienosti tehty. Ja upea runko, keulasta päätellen kulkee pienissä jäissäkin. Tätähän pitää alkaa seuraamaan. Nopea tahti Matilla taas.
Hyvä homma Jukka. Hauskaa että lukijoita riittää, ei tarvitse vaan omaksi ilokseen kirjoitella. Näinköhän tuota uskaltaisi tulevana syksynä jäänsärkijänä kokeilla (jos ikinä valmistuu). Vois kyllä alumiinifoliot kyljissä repeillä.
Hah hah, jos ikinä valmistuu.. Sulla tuskin juuri mallit jää kesken. Toisin se meillä "perus-mallareilla" Muutama ikiprojekti mullakin. Ajan kanssa sitten… Mutta onpa hieno tämä juttu. Voittaa noi purjelaivat mennen tullen, niitä tekee KAIKKI laivamallarit, mutta ei "rautarunkoista" höyrylaivaa! Ja sulta oppii uusia juttuja, kuten tämä rungon teko foliosta puun päälle. Myös Bugatti-plogi oli kiva ja opettavainen seurata. Ja sun työnjälki on suoraan kuin jostain oppikirjasta: "kas tällä tavalla näin, helppoa ja sulavaa" Tehkää perässä :) :)

Seuraavaksi satamajäänsärkijä/hinaaja Turso. Kotipaikka Helsinki. Höyrypeli. Löytyy rakennuspiirustukset ja pääsee alukseen tutustumaan. Hietaniemen laituri. Tullut merellä vastaan. Tosi hieno alus. Sinä varmaan osaisit siitäkin tehdä toimivan mallin. Siitä voisi jopa saada kelpo korvauksen jos tekisi sen tilauksesta yhdistykselle…? Meni sotakorvauksena Neuvostoliittoon, mutta ostettiin takaisin. No joo taas innostuin…

Mutta: seurataan suurella mielenkiinnolla!
Äläs nyt Jukka, kyllä niitä on kesken jäänyt mullakin. Esim. tuo joissain kuvissa taustalla näkyvä 1:8 malli Unimog 406:sta. Sain alustan ja tekniikan tehtyä, mutta siihen jäi kun kiinnostus siihen loppui tykkänään. Samoin höyrykoneella varustettu avosluuppi johon tuli tehtyä runko, höyrykone ja kattila, mutta ei koskaan valmistunut.
Sen olen huomannut että pitää tehdä yksi projekti kerrallaan, vaikka kuinka sormia syyhyttäisi jo siirtyä seuraavaan. Joten älä hullua yllytä. Tuollainen höyryhinaaja kyllä kiinnostaisi. Samoin tuolta Varkauden laivat - sivustolta löytyvä joku hieno avosluuppi sekä siihen kaksipyttyinen höyrykone. Taikka mulla jo olevien piirustusten mukainen jenkkien sisällissodan aikuinen sotalaiva Susquehanna, jossa oli höyrykone ja siipirattaat.

Ja kiitos kommenteistasi, kyllähän ne mieltä lämmittää. Ja antaa motivaatiota jatkaa tätä jaloa harrastusta, vaikka useat mun ikäiset jo pistää tohvelit jalkaan ja istuskelee kiikkustuolissa päivät pitkät. Aina olen kuitenkin kaikille sanonut että jokainen osaa tehdä, pitää vaan aloittaa.
On taas Matti keksinyt keksimättömiä ideoita. Nuo puristimet pitäisi jo patentoida..
Mutta upeaa jälkeä vaan tulee.
Tervehdys Timo. Ei kannata lähteä patentoimaan. Tuolta vanhoja työkaluja esittelevästä tarinasta bongasin tämän laitteen josta jenkit käyttää nimeä lap clamp. On satoja vuosia vanha keksintö jota vanhat mestarit ovat käyttäneet veneen kylkilautoja tehdessään. www.oocities.org/umalei/lap.jpg