Pienoismallit.net

X-Wing

Alkuperäisen trilogian hävittäjä

Ensin sarjan aiheesta ihan lyhyesti, Wikipedia ym. antanee lisää halukkaille :)

X-Wing on kapinaliiton käyttämä avaruushävittäjä, ns. "jokapaikan höylä". Suhteellisen nopea, suhteellisen ketterä, suhteellisen hyvin aseistettu ja suhteellisen hyvin suojattu taistelukone, jolla pahan Imperiumin joukkoja pistetään lihoiksi. X-Wing tuli suuren yleisön tuntemaksi Star Wars: Episode IV:n (A New Hope) yhteydessä, jossa elokuvan sankari Luke Skywalker pasauttaa ison pahan Kuolontähden murusiksi nimenomaa X-Wingiä lentäessä.

Itse sarjasta:
Sarja on Revellin Level-3, vuosimallia 2015. Pitkästä aikaa tuoreempaa Star Warsia helposti saatavilla, vielä kun nämä olisi edes jossain määrin keskenään samassa mittasuhteessa (typerästi esim. 1/112 X-Wing, kun Tie Interceptor on sitten jotain 1/92 tms. älyvapaata). No, kaikkea ei voi saada.
Sarja itsessään oli kiva rakennella, mutta muutamia isoja miinuksiakin tästä löytyy. Takaseinämän sopivuus oli kittihirviötä vailla, kuten myös keulamuhkun alapuoli. Valu oli hyvätasoista ja pääosin vapaana kuopista tai muista virheistä; yksi isompi kuoppa osui kohdalleni ja muutaman osan kiinnitys valurankaan aavistusken paksunlaisesti.

Sitten omaan työhön;
Rakentaminen oli mukavaa tällaisena välipalana, enkä nyt jaksanut stressata historiallisista seikoista (väritys) tai säistämisestä (kuluneita koneitahan nämä pitäisi olla) vaan halusin tehdä yhden ehdottoman lempiaiheeni laitteen suoraan laatikosta. Ohjeet ovat hyvät, värilliset ja suhteellisen selkeät, vaikkakin nykyinen tyyli laittaa joukkoon suoraan siirtokuvien asettelut ym. hieman sotkeekin yleisilmettä. Suoraviivaisesti meni nippuun ja maaliin, mitä nyt hieman osa siirtokuvista aiheutti harmia.

Voin sanoa, että aiheesta tykkääville tämä on oiva laitos! Muutamat osat ovat todella pieniä, eli herrasmieskokoon 1/72 tottuneille voi tulla ns. itku silmään - ainakin minulla tuli. Asettelu, sovittelu meni ihan kivasti, mutta vääränkokoista siirtokuvaa on pirukseen vaikea saada pyöreän osan ympärille nätisti…

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!