Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G6

Schweizerische Flugwaffe

Sveitsin ilmavoimien Bf 109G6. Näitä sveitsiläiset kiristivät 12 kappaletta saksalaisilta Sveitsiin pakkolaskun tehnyttä Bf 110-yöhävittäjän palauttamista vastaan. Saksalaiset eivät halunneet yöhävittäjään kuuluvien tutkalaitteiden joutuvan liittoutuneiden käsiin ja suostuivat toimittamaan G-mallin Mersuja Sveitsiin. He saivat koneen takaisin mutta kuvaan tietysti kuului, että liittoutuneiden asiamiehet olivat ensin tutkineet sen laitteet läpikotaisin.

Rakennettu Airfixin surkeahkosta mallista. Projektin aihe olikin yrittää parannella mallia viilalla ja miljoonalaatikon antimin. Ensimmäinen homma oli viilata klassisen kamalat kk-patit jotenkin oikean näköisiksi. Miljoonalaatikosta vaihdettiin paremmiksi osiksi spinneri, ahtimen ilmanotto, ohjaajan pääpanssari ja kannuspyörä. Kokonaan puuttuvina osina lisättiin siivekkeiden painot, pitot-putki ja suuntaradion kehäantenni. Siirtokuvat on peräisin Italerin vastaavasta mallista, oma mallini on tuo Suomi-hainkita. Ohjaamoon en viitsinyt laittaa sisälle mitään, joten ÄLKÄÄ VILKUILKO SINNE!!! :) Kaikkinensa mukava rojekti.

Kommentit

Miska 5.9.2017 21:08 Vastaa lainauksella
Mielenkiintoinen historiikki. Aina oppii jotain uutta kun täällä lueskelee! Hienosti onnistunut maalaus ja muutenkin näyttää menneen hyvin nippuun :)
hynkkeli 6.9.2017 23:28 Vastaa lainauksella
Vaikeuksista huolimatta kelvollisen näköinen Bf-109.
Airfix on tehnyt tästä parikin eri versiota. Mukava olisi jos se valmistajan tuotekoodi laitettaisiin noihin mallin tietoihin noin yleensä, helpottaisi kummasti arvailua mikä malli on kyseessä..
HannuL 7.9.2017 18:15 Vastaa lainauksella
Tuotekoodi lisätty
Wanha kunnon Airfix. Kyllä senkin saa Mersulta näyttämään kun näkee vähän vaivaa. Ihan hyvännäköinen lopputulos. Hieman harvinaisemmissa merkinnöissä kaiken huipuksi.

Itseltäkin löytyy Airfixin Mersu siinä myyvän näköisessä hainkita paketissa.

t: E-P