Pienoismallit.net

Yamaha YZF-R1

Runko ja etuhaarukka

Viime päivityksestä lähinnä rakenneltu, lähes kaikki olikin maalattu jo ennen edellistä päivitystä. Moottori on liitetty runkoon, perinteiseen tapaan pienillä ruuveilla (voi tamiya kun jaksaisitte kehittää jotain realistisempaa), kohta pääseekin jo ottamaan ensisauhuja koneesta.

Katteet on myös saaneet kiillotuksen, vahan kanssa en ole vielä päässyt ratkaisuun.

Ruiskun suutin myös päätti maalanneensa tarpeeksi ja päätti sitten levitä, eli jos tämän nyt lahden näyttelyyn haluaa valmiiksi, loppujen nippeleiden kanssa palataan ajassa taaksepäin ja maalataan kaikki siveltimellä.

Kommentit

Kiesus, että olet tarkka. Kukapa olisi huomannut tuota "emäputken" maalausta? Mutta upeaa on edelleen.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Emäputki..no niin sitä kutsutaan, mutta -70 luvun loppupuolella anoin erikoislupia Lääninkatsastusmieheltä opettaa mp-oppilaita autokoulun teoriatunneilla. Testi ennen lupaa meni näin: Hän otti moottoripyörän rakennekuvan etuhaarukasta ja kysyi: Mikä tämä on? Vastasin muistaakseni näin: Se on moottoripyörän nesteiskuvaimennettu, sisäisillä kierrejousilla progressiiviivisesti sisäänpainuvine putkineen rakennettu kaksipuoleinen etuteleskooppihaarukka, jota tukee ylä- ja alakolmiolev…". Hän - kuuluisan ex mäkihyppääjämme isukki keskeytti lauseeni ja sanoi, että lupa myönnetty.
Emäputkiksi myös nimitettiin moottorin alta kulkevia runkoputkia? Silloin kuin ns. kehtorunko tai kaksipuoleinen sellainen oli vielä käytössä. Emäputki oli myös ylä- ja alakolmiolevyn välinen laakeroitu putki, jolla koko etuhaarukka oli kiinni rungossa, jota sai kiristettyä yläkolmiolevyn päällä keskellä olevasta isosta mutterista. Eli emäputki tästä puuttuu, jos se on tuo viime mainitsemani..Kuitenkin asian ymmärtää jokainen, joten ei huolen häivää.
Veikkaan että tässä on samaa mitä kaverille joskus tokaisin, että tämä taitaa olla enemmän pakkomielle kuin harrastus… Hauskaa se on silti ollut vaikka on kestänytkin.

Emäputki taitaa olla melko universaali nimitys, ainakin itse olen törmännyt käytössä myös muualla. Itse olen oppinut haarukan ulomman putken olevan emäputki ja sisemmän liukuputki. En tosin ole nyt enää siitäkään varma…

Mutta onhan tuossa kakkoskuvassa emäputki näkyvissä, palkkirungon päässä.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.