Pienoismallit.net

Curtiss P-40E

"Villipedot vauhdissa"

Siivet-lehden numero 7/1983 teki vaikutuksen lapsena. Lentävien tiikereiden P-40:t hampaineen - mitä muuta voisi toivoa? Kun Korkeajännitys-ryhmis käynnistyi, oli aihe helppo valita.

Malli on Legaton varsin mainio P-40E. Rakensin mallin korkkarihengessä kutakuinkin suoraan laatikosta ja laskutelineet sisään vedettyinä. Sarja meni kasaan ilman hämminkejä ja vähällä kitillä.

Kuomun lainasin Academyn sarjasta, jotta saisin sen auki kannen mallin mukaisesti. Kuomu ja etulasi ovat liian korkeita Legaton malliin, mutta en antanut sen häiritä. Myös potkurin spinnereineen otin Academyn sarjasta. Academyn spinneri on mielestäni liian pullea, mutta juuri sellaisena se vastasi kansikuvan spinneriä paremmin kuin Legaton oma osa.

Malli on maalattu pensselillä - kuten wanhoina hyvinä aikoina, kun Korkeajännitykset olivat keskeistä lukemistoa. Sävyt ovat historialliset oikeansuuntaiset, mutta kanteen verrattuna turhan tummat.

Lentäjä muuten ei ole amerikkalainen vapaaehtoinen vaan Zvezdan Focke Wulfin pilotti, jolta ei vapaaehtoisuutta kysytty.

Siirtokuvat ovat sekoitus Print Scalea ja Sky Modelsia. Hampaiden välit jouduin maalaamaan itse vaaleansinisiksi, siirtokuvissa alueet olivat mustat.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!