Pienoismallit.net

CurMusBrewLock

Setä Samulin "tyttäret" maailmalla

Setä Samulin tyttäret muilla mailla

Kokoelman teemana on USAssa valmistetut koneet muiden maiden tunnuksilla. Rakentelusessiot ajoittuvat noin kolmen vuoden ajanjaksolle.

Curtiss Hawk-81-A-2, Airfix, Kiina (AVG, American Volunteer Group)

AVGn Curtiss Hawk-81ei paljoa esittelyjä tässä kaipaa- Sen verran paljon konetyypistä ja laivueesta on näilläkin sivuilla ollut puhetta.

Malli on Airfixin uutta tuotantoa ja rakennettu suoraan laatikosta sarjan omia siirtokuvia käyttäen. Siirtokuvat oli vain yhdelle koneyksilölle eli kolmannen lentueen (Hells Angels) konelle 68. Lentueen jokaista konetta koristi söpö pikku enkeliä esittävä maalaus. Muut lentueet olivat Adams and Eves ja Panda Bears.

Sarja meni mukavasti kasaan ilman kummempia kommervenkkeja. Vareinä käytin XtraColorin 34092 (vihreä) ja 20219 (ruskea) sekä Humbrolin 146 (vaalean harmaa). Lopputulos kuvastaa Brittien väritystä olematta kuitenkaan täysin identtinen. DuPontin värit olivat tiettävästi lähinnä brittivärejä vastaavat.

Lockheed P-322 Lightnig I, RS Models, Englanti

P-322 tehtiin suoraan Brittien spesifikaation mukaan ja perustuu XP-38 prototyyppiin. Alkuperäisen sopimuksen mukaan Britannian ja Ranskan piti ostaa yhteensä 667 P-322 konetta. RAF testasi vuoden 1942 aikana kolmea ensimmäistä koneyksilöä ja tuli lopulta siihen tulokseen, että konetyyppi ei vastannut heidän tarpeitaan ja perui tilauksen. USAAF hyväksyi jo valmistuneet koneet koulutuskäyttöön ja valmistutti loput P-38Fn eri alatyypeiksi.

Tämä on ensimmäinen tuttavuuteni RS Modelsin malleihin. Ensimmäisenä tuli mieleen Spacial Hobby. Valujälki ja muovin laatu muistuttivat niin paljon SH:n IL-10 konetta. Vähän epämääräisen olista valujälkeä, ei kohdistustappeja, hentoa uppoviivaa, yms. Ei mikään “laatikkoa ravistamalla valmis”-malli.

Rakentamisessa oli omat haasteensa. Kun keskirungon kohdistus meni jo alussa vähän pieleen, niin tämä kertautui koko rakentamisprosessin ajan. Milloin piti jostakin hioa tavaraa pois ja vastaavasti toiselle puolelle piti lisätä. Voisi sanoa että, malli tappeli vastaan kuin kujakolli. Lisäksi osien paikkoja piti välillä arvailla. Ja tämä näkyy valmiissa mallissa. Esimerkiksi pakoputket ovat vähän väärässä asennossa. Tämä selvisi kun kasoin referenssi valokuvia vähän tarkemmin vasta rakentamisen jälkeen.

Maalattu Brittikaavioon Humbrolin ja Revellin väreillä. Ruskea on Hu29 ja Vihreä on Re68. Pohja on Hu23. Valmiissa mallissa värimaailma ei näytä lainkaan hassummalta. Loppulakkaus meni vähän pieleen kun pintaan jäi vaaleita raitoja.

North American P-51D, Airfix, Ruotsi

Ruotsalainen merkintä P-51 koneelle oli J-26. Lisäksi vihreä-harmaa kaaviossa olevia J-26 D-versioita oli varsin vähän. Valokuvia olen nähnyt kahdesta, Valkea A ja sininen N.

Malli on vanhako (90-luvun puoliväli?) Airfixin vanhemman P-51sen uudelleenpaketointi jossa on tunnukset USAAFn ja Ruotisin ilmavoimien koneelle. Koska en halunnut tehdä metallin väristä konetta minun ptit etsiä tarvittavat merkinnät tarvike- ja ylijäämäsiirtokuvien joukosta. Kansallisuustunnukset on paketista.

Osien sopivuus olisi voinut olla parempi. Tämän huomaa etenkin kapiinin istutuksessa. En rytynyt suurempaan sovittelu hommaan koska malli tulee osaksi suurempaa kokonaisuutta. Ajatuksena, että pikku virheet hukkuvat massaan. Laitoin telinekuilujen pyöräluukut kiinni asentoon. Referenssi kuvien mukaan ne olivat auki, kiinni tai jotakin siltä väliltä. Kaiken ulkoisen kuorman jätin pois.

Väreinä on käytetty LifeColorin RLM81 ja Humbrolin 87. Pitää joskus kokeilla miten Lifecolorin RLM81 menee tehdasuudesta OD41 väristä. Sininen N on maalattu valkoiselle siirtokuvapohjalle mallineen avulla. Siipien saumoja on korostettu AK Interactiven paneli litkulla vaikka näinhän ei oikeastaan pitäisi tehdä.kun ne Mustangin siipien saumat on pakkeloitu umpeen, .

Brewster F2-A1 (Model 239), Hasegawa, Suomi

Esikuvana on mustavalkoinen kuva BW-373 yksilöstä keväällä 1940. Valintakriteerit esikuvalle olivat nämä: putkitähtäin ja pieni kannuspyörä. Sekä runkonumero, jonka saan kasattua varastossa olevista ruotsalaistyylisistä numeroista. Referenssi valokuvaa tulkiten numerot puuttuvat siipien alapinnoilta ja kansallisuustunnukset ovat ilman valkoista taustaa. Saman ajankohdan kuvista päätellen siiven yläpinnalla oli samanaliset tunnukset kuin rungossa. Alapinnoilla saattoi ollai myös valkoiset taustat.

Malli on Hasegawan USAn laivastoversio suoraan laatikosta rakennettuna, Lautan jätin pois ja “hattuhyllyn” kehäantennin jouduin kaivamaan miljoonalaatikosta. Malli kasaantui lähes ongelmitta. Yhden pikkuosan kadotin kun se putosi pöydölle ja aprin pompun jälkeen katosi näköpiiristä. Parissa paikassa joufuin hiontahommiin.

Minulla oli Brewsterin maalausmaskit mutta ne oli tarkoitettu Special Hobbyn mallille joten sopivuus Hasagawan kapiiniin ei ollut aivan jempti. Helpommat muotoiltavat kuitenkin kuin rullateippi.

Pohjavärinä kokeilin kiiltävää mustaa, Päävärinä on Revellin hopea. Moottorin suojus, siivekkeet ja sivuperäsin on viimeistelty Humbrolin hopealla. Revellin hopea on maalattu kanteen kertaan eikä siitä saanut tasaista vieläkään. Musta kuultaa paikoitellen läpi. No, eipähän ole turhan monotoninen pinta.

Siirtokuvat on pääasiassa In Scalen Brewster arkilta ja soveltuvin osin sarjan omia.

Kommentit

P-38 kohdalla mulla olis muistikuva että briteille piti toimittaa koneet joissa molemmat potkurit pyörivät samaan suuntaan, no sillä oli lento ominaisuuksia pahentava vaikutus ja taisivat todeta että *aska vehe, äläkää ennään tarjokko näitä meille ;)
Juu, oikein muistit. Molemmat potkurit pyörivät oikealle. P-38 In Action kirjasen mukaan huonoon suorituskykyyn vaikutti myös se, että briteille tarjotusta mallista oli ahtimet poistettu. Syinä mainittiin USAn lentokoneteollisuuden omat tarpeet sekä se, että silloisella hetkellä katsottiin briteillä olevan tärkeämpääkin tekemistä kun opetella ahtimen monimutkaisia huoltotoimenpiteitä.

E-P