Pienoismallit.net

Saab J-21 A

Ruotsalaisen toisen maailmansodan aikanainen hävittäjälentokone

Malli oli melestäni oikein hyvä rakennettava osien yhteensopivuuden kannalta paitsi mikä tuotti eniten vaikeuksia rakentamisessa oli ohjaamon lasien yhteen sopivuus rungon ja kuomun kanssa koska lasitus oli 3 eri kappaleena jonka johdosta se ei meinannut mitenkään asettua paikoilleen runkoon

Saab 21 oli ruotsalaisen Saabin toisen maailmansodan aikana kehittämä hävittäjälentokone, jonka ensilento tapahtui 30. heinäkuuta 1943. Yksipaikkaista, työntöpotkurilla varustettua konetta valmistettiin eri versioina 299 kappaletta vuoteen 1948 mennessä.

Kehitystyö.

Saab ei ollut ensimmäinen yhtiö kaavailemaan työntöpotkurikonetta, mutta Ruotsi oli harvoja maita, joka otti sellaisen käyttöön. Moottorin ja potkurin sijoittaminen ohjaamon taakse mahdollistaa moninaisen asevalikoiman asentamisen koneen nokkaan. Potkurivirtaus ei myöskään lisää koneen rungon kitkaa. Saab 21:ssä oli - luonnollisesti - kaksoispuomipyrstö, jossa potkuvirtauksella oli vaikutusta korkeusvakauttimeen ja -peräsimeen. Koneen mahdollinen heikkous on se, että hypätessään ohjaaja voi törmätä koneen potkuriin, mutta tällä on myös sotatoimissa ohjaaja motivoiva vaikutus.kenen mukaan? Saab 21:eenkin asennettiin heittoistuin. Sittemmin Saabilla, joka kehitti oman heittoistuimen, on riitaa läntisen heittoistuinmonopolin, englantilaisen Martin-Bakerin kanssa.

Vuonna 1947 J 21:een asennettiin De Havilland Goblin-suihkumoottori ja se sai tunnuksen Saab 21R.

Konetta käytti vain Ruotsin ilmavoimat.

Tyyppi Hävittäjä
Valmistaja Saab
Ensilento 30. heinäkuuta 1943
Status Ei käytössä
Pääkäyttäjät Ruotsin ilmavoimat
Valmistusmäärä 299
Muunnelmat Saab 21R

Kommentit

Onpa nätin näkönen :)
Kiitos Tuomo.
PhantomII 12.5.2017 15:12 Vastaa lainauksella
Melko pian tulee mieleen Bf110:n ja Noratlaksen risteymä. No, joo… Hieno ja erikoinen kone jatkokehitelmineen päivineen. Malli myös on tyylikäs ja ainakin tällä sivustolla, melko harvinainenkin. Tällaisten "kuriositeettien" mallaaminen, voi antaa hiukan näkökulmaa ja intoa tavismallien rakenteluun. Kiva malli.
Hienoa!
Taaskin loistava tuotos, että Wanhoista Hellereistä(kin) voi saada kohoviivoistaan huolimatta hienon tuotoksen aikaiseksi.
Vaikka aihe on ehkä vähän kuriositeetti, niin se on ainkin minun mielestäni mielenkiintoinen, siitä siis plussaa.

Jatka vaan samaan tapaan ja nauti mallailusta sellaisena kuin sinä itse siitä tykkäät. (lainaus eräältä edesmenneeltä mallarilta).
Siisti esitys ruotsalaiskoneesta. Kuutoskuvassa erottuvan valusauman nokkapyörästä kun vielä työstät pois, sitä kohoviivaa ei voi Hellerin syyksi laittaa.;)
Kiitoksia kommenteista. Phantom: Itse kanssa katselin ihan samaa kun sinäkin että muistuttaapi kyllä aikasta paljon juuri Bf110:n keulaosaa. Itsee juuri valitsinkin juuri sen takia kyseisen koneen työnalle koska juurikaan tälläisiä kone malleja täällä ei juurikaan ole näkynyt.

Miika : Itseänikin hiukan häiritsi nuo koho viivat aluksi mutta totuin ajatukseen että ei sitä kaikkea voi vaatia vanhalta sarjalta joten äkkiä totun siihen että näillä mennään. Yllätyin muuten kuinka oli simmpeli sarja rakentaa ja kuinka hyvää valua olivat oli vaikkakin oli vanhempaa tuotantoa. Taidan jatkaa vanhojen Hellerin sarjojen metsästystä harvnaislla kone tyypeillä höystettynä.

A. Lappalainen: Kiitos paljon kommentistasi ja pojoista. Näin täytypi tehdä ;) En laita sitä Hellerin syyksi vaan omaksi ;) :D
Hieno Saappi, eikä varmaan helpointa rakennettavaa, vaikka sanoitkin niin. ( Paitsi lasiosien kanssa ).
Plussaa siisteydestä ja harvinaisesta mallista. Aina nämä erikoisemmat mallit sykähdyttävät.
Kerroit että aiot jatkaa vanhojen Hellereiden metsästystä. No mikäs siinä ja hyvä niin, mutta jossain vaiheessa saattaa iskeä epätoivo…ehkä…ainaskin isommissa skaaloissa ja malleissa, joissa on osia enemmän, osien koostumus saattanut muuttua hauraammaksi ja vääntyillä ja siirtikset lahot ym.

Sen sijaan harvinaiset leko- ja muutkin mallit nousevat minusta ansaittuun arvoonsa, koska A) ne ovat nostalgisia ja mielenkiintoisia harvinaisuuden takia B) Eivät ole ihan helppoja saada näyttävän näköiseksi C) Niitä kannattaa haalia, koska on melko varma, että kukaan sarjojen rakentaja ei ala tehdä niitä varmaan enää koskaa.

-TR-
Kiitos Timppa kommentistasi. Sehän se on kyllää mahdollista mitä mainitsit noiden osien laadusta isoissa mittakaavoista mutta niin niiden tekemisessä nousee se haasteellisuus eteen ja samalla kasvaa mielenkiinto saada malli kasaan mutta tuleehan se raja vastaan hermoissakin kyllää jossakin vaheessa itse kullekkin mutta siinähän sitten mallarin taidot ja kärsivällisyys punnitaan että saapi sen valmiiksi taikka pahimmassa tapauksessa ei.

Sitäpä juuri ajon tässä edellisessä juuri takaa mainitsemiasi A), B) ja C) kohtaa jota tässä olen kanssa sivussa harrastanut vanhojen Airfix sarjoen kohdalla että lapsuus ja nuoruuden ajat nousevat pintaan niitä malleja metsästäessä eri paikoista. Olenhan minäkin yhden mallin kohdalla korkannut sen paketista kun sattui kaksoiskappale tulemaan hyllyyni.