Pienoismallit.net

Fw 190 A-8

Otto Kittel

Hommahan lähti siitä, kun parempi puolisko yks kaks osti syntymäpäivä lahjaksi Revellin Fw 190 A-8 pienoismalli josta oli tarkoitus tehdä kyseinen malli. Mutta kuomu oli käyttökelvoton. Ostin tilalle Eduardin mallin. En ole siis tehnyt pienoismalleja yli 12 vuoteen. Alla pieni historiikki kyseisestä lentäjästä. Referenssi kuviakin löyty melko heikosti. Lopulta netistä löyty tämä linkki Linkki jonka perusteella tein koneen maalaukset ja tunnukset.

Otto "Bruno" Kittel (21. helmikuuta 1917 – 14. helmikuuta 1945) oli saksalainen Luftwaffen hävittäjälentäjä sekä hävittäjä-ässä Toisessa maailmansodassa. Hänellä oli neljänneksi eniten ilmavoittoja koko maailman sotahistoriassa näihin päiviin asti, sillä niitä oli 267 kappaletta. Kittel sai 230 pudotusta saatuaan sotilasansiomerkkinä rautaristin ritariristin tammenlehvillä sekä miekoilla. Kittelin pudotussuhde oli 2.18.

Yliluutnantti Otto Kittel taisteli sekä Messerschmitt Bf 109 -hävittäjäkoneilla että Focke-Wulf Fw 190 -tyypin koneilla itärintamalla, jossa keräsi kaikki taisteluvoittonsa. Kittel palveli ainoastaan JG 54 "Grünherz" (suom. Vihersydän) -hävittäjäyksikössä, aina Latviassa tapahtuneeseen kaatumiseensa saakka. Hän ehti lentää 583 taistelulentoa ja tulla kahdesti alas ammutuksi. Kittel kaatui ilmataistelun aikana, kun sai Iljushin Il-2:n taka-ampujan lähettämistä luodeista kuolettavan osuman.

Tämän mallin kohdalla tuli tehtyä aika asiaa ensimmäistä kertaa
-Ruiskumaalaus
-Pigmenttien käyttö
-Washien käyttö
-Öljyvärien käyttö
Maaleina käytin Akanin, Mr hobbyn ja Tamiyan maaleja
Pigmentit Vallejolta
Washi Ultimate Modelling Products
Öljyväri Abteilung 502

Kiitoksia jos jaksoit lukia tänne asti.

Kommentit

Erittäin hienosti toteutettu malli ei siitä mitään, mutta:

"Hän ehti lentää 583 taistelulentoa ja tulla kahdesti alas ammutuksi, sekä viettää lyhyen ajan sotavankeudessa."

Mitenkäs neuvostoliitolaiset muka palauttivat saksalaisia sotavankilentäjiä? Vai pääsikö hän jossain olosuhteissa pakenamaan, ja miten? Kaipaa lisäselvitystä.
Korjataanpa tietoja. Kittel tuli alas ammutiksi 15 maaliskuuta 1943 jääden vihollislinjojen taakse n.60km. Pääsi saksalaisten joukkojen luokse 3 päivää myöhemmin. Ei siis jäänyt vangiksi. Hyvä että huomasit tuon. Saatiin asiat toivottovasti oikein :)