Pienoismallit.net

Sd.Kfz.223 Leichter Panzerpähwagen

Tälläkertaa vähän vanhempaa tuotantoa Tamiyalta.

Malli ihan helposti kasaanmenevä, mutta maalaus tässä mallissa tuotti itselleni hieman hankaluuksia kun hiekankeltainen väri peittää huonosti siveltimellä sutiessa, mutta tuli ihan suht hyvä kun maalasi useamman ohuen kerroksen. Ensimmäinen kokeilu Vallejon washia joka meinasi mennä kyllä överiksi mutta sain kuitenkin pelastettua tämän pahemmalta katastrofilta.

Aikaisempia suosituksia kameran asetuksista noudatettu, mutta edelläänkään ainakaan itse en ole kuviin tyytyväinen mutta jatkamme harjoituksia niin mallailun kuin kuvauksenkin osalta.

Kaikenlainen palaute aloittelijalle tervetullutta!

Kommentit

Veeti 2.4.2017 17:21 Vastaa lainauksella
Moi,

Rakennus- ja maalausjälki näyttävät hyvältä. Vaaleilla maaleilla vaaditaan tosiaan monta maalikerrosta. Washeiksi suosittelen emalipohjaisia esim. AKlta, Vallejon akryylisten sijaan. Akryyliwashit käyttäytyvät kuin enemmän laimennettu maali, eli ne eivät keräänny koloihin yms., mihin ne kuuluvat, yhtä hyvin kuin emaliwashit.

Pyöriin voisi myös levittää washia.

Varusteet tuovat eloa malliin, mutta niiden maalauksesta seuraavasti: Teräskypärä aavikonkeltaiseksi, kenttäpullojen alaosat ruskeiksi ja yläosat vihreiksi, ja jerrykannut aavikonkeltaisiksi. Akryyliwashit toimivat erinomaisesri pressuihin, laukkuihin ja muihin vastaaviin.
Miska 2.4.2017 17:28 Vastaa lainauksella
Kiitos vinkeistä! Joitan referenssejä tutkiessani en löytänyt ainakaan jerrykannujen suhteen, että ne olisivat hiekankeltaisia Afrikan reissulla mutta saattoi olla omaa laiskuuttani.
Veeti kirjoitti:
Washeiksi suosittelen emalipohjaisia esim. AKlta, Vallejon akryylisten sijaan. Akryyliwashit käyttäytyvät kuin enemmän laimennettu maali, eli ne eivät keräänny koloihin yms., mihin ne kuuluvat, yhtä hyvin kuin emaliwashit.

Pyöriin voisi myös levittää washia.
Moro Miska!

Rakennusjälki tosiaan on siistiä, mutta washeista puheenollen täytyy poiketa hiukan Veetin kommentista. Itse yli kymmenen vuotta näitä hommia tehneenä on tullut kokeiltua jos jonkinmoista washia eri valmistajilta niin akryyli- kuin emalipohjasiakin, jopa itsetehtyjäkin joskus muinoin. Molemmilla saa omasta mielestä yhtä hyvää jälkeä aikaiseksi eli rohkeasti vaan kokeilemaan molempia ja etsimään sitä itselleen sopivinta vaihtoehtoa. Aika paljon näissä hommissa myös kokemus opettaa.
Miska 2.4.2017 18:58 Vastaa lainauksella
Kiitos Jean! Tämä on laji jossa tekemällä oppii ja oikeat välineet ja menetelmät varmasti valikoituu harrastuksen edetessä. Vasta tämän mallin valmistuttua löysin youtube tutoriaalin vallejon washien käytöstä joten varmaan ensikerralla vähän vähän viisaampana :)
Miska kirjoitti:
Vasta tämän mallin valmistuttua löysin youtube tutoriaalin vallejon washien käytöstä
Näinhän se on!
Youtubesta löytyy tätä nykyään aivan loistavia tutoriaaleja eri tekniikoiden ja maalien käyttöön :) Ei muuta kuin uutta mallia työn alle *Peukku*