Pienoismallit.net

SS-Sturmmann

Battle of the bulge 1944

Academyn valmistama ja yksityiskohdiltaan kohtuullisen heikkotasoinen 1/35 figuuri, joka päätyi AK-Interactiven paketoiman SS Spring Oakleaf-maalisetin kokeilualustaksi.
Academyn figuuripaketti tarttui joskus Lontoosta mukaan peräti 1,99£ hintaan lähinnä sillä ajatuksella, että näihin on hyvä joskus harjoitella maalausta ja kokeilla eri maalien sävyjä.
Figuuri on yksi neljän taistelijan setistä ja rakennettu lähes suoraan laatikosta pois lukien kivääri, joka on Tamiyan varhaista tuotantoa. Pään ajattelin myös jossakin vaiheessa vaihtaa, mutta maalasin (tai yritin) loppujen lopuksi laatikossa mukana tulleen.
Tämä olikin ensimmäinen saksalainen SS-mies, jonka olen maalannut edes jonkin asteisella vakavuudella Oakleaf kuvioon…
Figuuri on nyt vielä kevyesti kiinni pienellä puualustalla ja ilman maapohjaa, koska saattaa tulevaisuudessa muuttaa osaksi dioraamaa.

Laitoin kuvia vaalealla ja tummalla taustalla, koska kumpikin nostaa tiettyjä yksityiskohtia paremmin esiin.

Kaikki kommentit sekä risut ja ruusut ovat tervetulleita.

- Sami -

Kommentit

Onpas hieno teos! Mikä oli workflow kasvojen suhteen? Todella hyvät sävyt.
Hieno! Maastokuvio on upea ja muutenkin kaikki toimii. Kulunut pakki ja leipälaukku (tai mikä lienee) ovat mielestäni erittäin onnistuneita. Kasvojen maalaus toimii myös hyvin, kasvonmuodot on jotenkin erikoiset, mutta sehän ei ole maalaajaan vika.
Kiitos kommenteista Tomi ja Oula!

Kasvot ovat näissä Academyn figuissa jotenkin korkean oloiset "koirannaamat" ja silmät vain viirut luomien välissä ja siksi hankala maalata järkevästi. Tästä syystä harkitsinkin koko pään vaihtamista Legendin päähän, mutta jätin sitten kuitenkin alkuperäisen, koska tämä figuuri on kohtuullisen isokokoinen 1/35 skaalaan ja tarvikepäät näyttivät kohtuuttoman pieniltä herran harteilla.
Kasvot maalasin suurinpiirtein seuraavasti…
Primeriksi Tamiyan Buff ruiskulla -> kerros Valejon Basic Skin Tonea -> muutama ohut washi vallejon burnt umber / saddle brown + glaze medium -> Valojen korostus basic skin tone + glaze medium -> äärivalojen korostus Vallejon Light flesh + glaze medium -> alahuuleen hieman punaa vermillion + glaze medium -> silmät white + preussian blue + kevyt washi Vallejo burnt umber + glaze medium. Lopuksi vielä paikkailua ja tasoittelua sinne tänne kaikilla em. sävyillä.

Terv, Sami
Huikeaa jälkeä noin pieneen mittakaavaan. Maalaukset ällistyttävän tarkkaa jälkeä ja varjostukset myös onnistuneet hienosti.
Harva tekee noin antaumuksella näitä pikku-ukkoja vaikkapa jonkun tankin päälle.
Nyt jään odottamaan mahdollista dioraamaan. Koeta pitää siinä sama taso kaiken muunkin kanssa.
Ihmetellen pojot: