Pienoismallit.net

kiihdytysauto

dragster

ensimmäinen valmistuva dragster siit helpoo han tää ei ollut sai väliä mietiä mikä osa menee mihin mutta muuten lopputulos aika täydellinen

Kommentit

Tätä mallia et tainnut maalata ollenkaan?
maalasin käsin black tamiya color
Hienoa nähdä Varttimailikilpureita rakennettavan! Siistiä perusrakentamista, maalipinnassa ei näyttäisi olevan valittamista ja decalitkin on asettuneet hyvin paikalleen. Varsin onnistunut lopputulos.

Jos jotain parannusehdotuksia täytyis sanoa, niin seuraavalla kerralla kannattaa joitakin kromattuja osia maalata hieman himmeämmällä sävyllä, jolloin lopputulos on paljon aidomman näköinen. Nyt etenkin moottori näyttää aika "lelumaiselta", kun kaikki on kiiltävää, eikä oikeassakaan kaikki osat ole kromattuja. Tietysti eihän niitä kaikkia tarvii maalata, mutta suosittelen ainakin osan osista maalattavaksi eri hopean sävyillä, ja kevyellä litkuttamisella saa kanssa paljon aikaan.
Sit jos haluaa panostaa vielä lisää, niin tällainen Dragster on aika hyvä lähtökohta detaljointiin, koska paljon detaljeita saa tehdä itse jotta lopputulos on realistinen. Näissä kumminkin motti näkyy niin paljaana tuossa, että detaljointi erottuu hyvin edukseen, ja oikeissa näissähän on aikapaljon kaikenlaista pikkujuttua, mitä mallista ei löydy.

Mutta vaikka tuossa nyt pari parannusehdotusta seuraavia malleja silmälläpitäen olikin, niin tämä on hieno malli ilman muuta.
paavo p. 8.3.2017 23:09 Vastaa lainauksella
Hieno :-) ! Näkyy olevan nykyaikainen suljettu ohjaamo, toivottavasti ei tule äfykkösiin ikinä.
Nipa K. 8.3.2017 23:56 Vastaa lainauksella
Olen Nikon kanssa samaa mieltä, moottori näyttää aika "lelumaiselta" mutta muuten ihan siisti. Sitten vain seuraavan mallin kimppuun :)!

-Nipa
paavo p. kirjoitti:
Hieno :-) ! Näkyy olevan nykyaikainen suljettu ohjaamo, toivottavasti ei tule äfykkösiin ikinä.
Tää taitaa olla Don Garlitsin Swamp Rat 30 Dragsteriin perustuvasta sarjasta rakennettu, ja Garlits teki kyseisen auton 1985, se ohjaamo mikä nykyään Top Fuel vehkeissä on käytössä, on hieman erimallinen. Ennen kun kokeiltiin kaikenlaisia viritelmiä näissä Dragstereissa, tänmallista ohjaamoa on testattu useassa Dragsterissa jo jostain '50 luvulta lähtien :D. Aikanaan siitä ei ollut muuta kuin haittaa (Ylimääräistä painoa), mutta en tiedä olisko sama syy tässäkin tapauksessa, kun eihän noita ohjaamoja paljoa näkynyt vaikka Garlits sellaista omassa kilpurissaan kokeilikin. Kunnes tietysti nyt ihan viimevuosina kaikki siirtyi tähän Canopy-ohjaamoon tuolla rapakon takana :D.