Pienoismallit.net

Savutupa

Valmis

Lisää kuvia: goo.gl/photos/hdvcvGj7juL4gAPDA

Savutupaprojekti on valmistunut. Viimeiseen vaiheeseen kuului lähinnä viimeistelyä, eli säistämistä ja irtoroskan sekä sammaleen lisäilyä kattoon.

Kaiken kaikkiaan tuloksena oli opettavainen ja mielenkiintoinen tutkielma maamme vanhaan rakennuskulttuuriin. Projektissa oli sopivalla tavalla haastetta sekä mielekästä veistelyä ja nikkarointia perinteisiä tekotapoja jäljitellen. Olen itse melko tyytyväinen lopputulokseen ja koen saavuttaneeni sen tunnelman, jota lähdin jo ideointivaiheessa hakemaan tähän savutupaan.

Kommentit

UPEA!!! Tässä on Suomi 100-vuotta tähänastinen juhlaralli!
Vetää sanattomaksi! Vei mukanaan tämä työ.
Hieno projekti ja varsin onnistunut lopputulos. Vesitynnyri sisällä ja kuluneet lattialankut kruunaavat lopputuloksen. Tällaisia lisää!
Huikea lopputulos ja erinomainen rakennustarina. Lifelike-tunnelma mokissä aivan kohdallaan. Sisäkuvat saisit ”focus stacking”-kikalla täysin aidoksi terävyysalueeltaan. Materiaalituntu on täydellinen ilman kompromisseja. Onnittelut hienon projektin valmistumisesta.
Taaskin aivan loistava. Hattu lähtisi pois päästä, jos sellainen olisi.
AJ 18.4.2017 17:28 Vastaa lainauksella
Moi Lauri, Helppoa kompata kaikkia ylistyksiä yllä ja liittyä samaan laulukuoroon. Aivan mieletön pienoismalli savutuvasta - loistotyötä!!! Ja lisäksi huikea rakennusblogi. Kerrassaan upeaa! Parhain terveisin, AJ
No niin. Nyt valmiina ja kylläpä on aidon näköinen. Melkein vanha terva ja savu tuoksuu kun kuvia katselee.
Kiitos myös mukavasta blogista.

Sellainen asia pisti silmän jo aikaiisemmissakin kuvissa, ( mutta ajattelin, että korjaat.. ) että tuvan pöytä ja penkit ovat kuin uudet muuhun nähden. Muutamissa tosi vanhoissa tuvissa olen saanut käydä jopa ihan pohjoisinta Lappia myöden, niin tuvan/pirtinpöytä on kärsinyt paljon puukoniskuja, kahvien ja mitä kaikkea pöydälle on kaatunutkin. Vaikka pöydät ja penkit olivat varmaan käsitelty jollain rasvalla jo tekovaiheessa, niin aika käytetyn näköisiä olivat.

No nillitin, kun huomasin. Mutta kaikenkaikkiaan olet kyllä viikon malli-tittelin ehdokas numero yksi.
Neljä ja puoli tähtöstä.
-Timppa
Lauri K 20.4.2017 00:19 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikista kannustavista kommenteista!
Näin hieno tupa ansaitsi saada tittelin.
AJ 1.5.2017 10:17 Vastaa lainauksella
Moi Lauri, Onnittelut viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Lauri K 2.5.2017 03:28 Vastaa lainauksella
Kiitos!