Pienoismallit.net

Savutupa

Kalusteita

Kun viimeaikoina olen touhunnut savutuvan sisustan parissa, niin oli tässä vaiheessa luontevaa tehdä loputkin sisustuksesta valmiiksi eli kalusteet. Kalustus on pääpiirteissään valmis. Saatan tosin lisäillä ajankuluessa pieniä yksittäsiä sisustuselementtejä, mutta seuraavat työvaiheet siirtyvät taas rakennuksen ulkopuolelle. Tuvan niukka kalustus koostuu ruokapöydästä, seinänvieruspenkeistä, hyllyistä, sängystä, miesten työkaluista sekä tynnyreistä ja saaveista. Valaistuksen virkaa toimittaa uunin lisäksi päre.

Kommentit

Ruokapöydän ylle taikka takan eteen kattoon muutama tasapaksu ohkanen leipähirsi ja niihin pujotat muutaman kuivan rusleivän ja roikkumaan muutama kuivattun fileerattu fisun. Ps samaisessa leipähirressä jotku roikotti myös saunavastoja talven aikana. Seinälle pitää laittaa hylly jonka edessä on rima eli lautashylly siihen muutama savi lautanen pystyyn ja pari puista kapustaa. Koska kyse on talonpoikaiskämpästä älä unohda puista kirnua ja rukkia… sekä puinen yksinkertainen lapsen kehto .. en usko että kysessä on kuitenkaan vanhan ajan poikamies boxi :-) Jota rengin kämpäksi kutsutaan mutta sellaiseksi sisustus on liian pramea.
www.dolores.fi…orderby=position&orderway=desc&search_query=rukki&submit_search=
Älä anna linkin firman nimen säikäyttää tuolta saa paljon diorama käyttöön materiaalia.
Linkin rukin mittakaava on sun tarkoitukseen järkyttävän iso mutta tuosta saa suunnan miten rakentaa selainen.
Lauri K 14.3.2017 01:00 Vastaa lainauksella
Kiitos linkkivinkistä. Tuo nukkekotimittakaava tosin on liian iso verrattuna minun mittakaavaani. Tuota leipäortta olen miettinyt, mutta muistaakseni talon esikuvissa Seurasaaren ja Kansallismuseon savutuvissa leipäorret leipineen puuttuivat. Muissa, savujohdollisissa, museorakennuksissa Seurasaaressa niitä on. Jospa savutuvissa leipiä säilytettiin muualla kuin katossa leijailevan savupilven keskellä? Kehdon ja astioita sekä tuohikoreja voisi tietty lisäillä vielä