Pienoismallit.net

Vickers VC10 K3 tyyppi 1164 ilmatankkaus kone

Lentävä "bensa-asema"

Vickers VC-10 on 50-luvun loppu puolella kehitetty pitkänmatkan matkustaja/rahti kone Atlantin ylilentoja silmällä pitäen.Koneen ensilento tapahtui 29.kesäkuuta 1962.70-luvun alussa uudet laaja runko koneet kuitenkin syrjäyttivät VC-10 koneen epätaloudellisena mutta RAF osoitti kiinnostusta tyyppiä kohtaan. Vuonna 1966 RAF hankki VC-10 koneita VIP ja erinäisiin kuljetus tehtäviin ympäri maailmaa käytettäviksi. Nämä koneet sijoitettiin RAF:n 10. laivueseen.
1977 RAF hankki ensimmäiset neljä VC-10 jotka muunnettiin ilma tankkaus koneiksi. Nämä tankkerit saivat tyyppi merkinnän K3.Matkustamo tilat purettiin ja runkoon sijoitettiin 8 erillistä polttoaine säiliötä. Muunnos töiden jälkeen tankkeri VC-10 pystyi ottamaan mukaansa max. 78tonnia polttoainetta. K3 koneessa oli 3 tankkaus pistettä ,kaksi siivissä joiden max. kapasiteetti oli 1000kgs per minuutti.Rungossa sijaitseva tankkaus piste tunnettiin nimellä Hose Drum Unit eli HDU pisteenä. Tätä kautta pystyttiin syöttämään 2000kgs kerosiinia per minuutti. Koneen keulassa on myös erillinen ilmatankkaus puomi. VC-10 tankkerissa oli normi käytössä 5 hengen miehistö. Voimanlähteenä toimi 4kpl. Rolls Royce Conway RCo42 moottoria.
Rodenin viime syksynä ilmestynyt rak.sarja esittää RAF:n Brizen Nortonin 101 laivueen konetta ZA 149/H joko Hemp/Light Gray tai kauttaaltaan harmaassa värityksessä olevaa konetta. Brizen Nortonin VC-10 K3 koneet sijoitettiin operaatio Granbyn eli 1.Persianlahden sodan aikana ensiksi Omanin Seebiin josta koneet siirrettiin myöhemmin Bahrainiin ja Saudi Arabiaan Riadiin. Ilmatankkaus lentoja lennettiin kaikkiaan 183.
Tämä Rodenin uusi sarja on mukavasti detaljoitu ja se rakentuu suht mukavasti lukuun ottamatta muutamia inhottavia yksityis kohtia. Rungon puolikkaiden välissä on sauma kohdassa toistakymmentä aikamiehen pikkurillin kokoista valunystyrää jotka ovat erittäin kovaa ja helposti lohkeavaa laatua. Toisaalta tavaraa ei sitten ole vastaavasti riittänyt siiven kärkiin. Tason alapuolella siivet ohenevat kärkeä kohden ja lopulta katoavat olemattomiin kesken kaiken. Eli, ohut, ohuempi, läpinäkyvä.. .olematon. Siiven kärjet ovatkin meikäläisen mallissa kittiä ja lakkaa.
Kaikkinensa kuitenkin oikein mukava sarja Rodenilta ja vielä sopivan "inhimillisessä" mittakaavassa.

Kommentit

Opa taas sivistää ja kiitos siitä.
Onko koneen masupuoli pinkkiä? Vai viäristääkö kuva? Malli on oikeastaan mukavan outo. Siis harvinainen ja sitäkin syystä tuo sivistys on paikallaan.
Itse malli ei ole ollut ihan heleppoa varmaankaan kasata, mutta siihen nähden jälki melkoisen hyvää.
Olet aikas rohkeasti uskaltanut ottaa lähikuvankin, joka tämän skaalan malleissa monasti jää ottamatta. Lähikuvassa yksityiskohdat näkyy kaikkine uppoviivoineen hyvin, mutta ei liian korostetusti.
Hieman nuo peitetyt ikkunat härnäävät..ne ei näytä ihan tasaisilta? Miten lie toteutettu oikeassa versiossa.
Ihan hyvännäköinen tankkauspiste. Mallina minulle ainakin uusi tuttavuus. Hyvä, että esille tuodaan myös harvemmin nähtyä kalustoa historiikin kera.

Minulla taitaa olla näytönsäädöissä jotakin pielessä, kun kaikki kuvat ovat enempi vähempi puna voittoisia. Etenkin alapuolen kuvassa pohja näyttää vaaleanpunaiselta vaikka se parissa muussa kuvassa on selvästi vaalean harmaa.
Kiitokset kommenteista. Herrojen näytöissä ei line mitään vikaa. Kovemmilla valoilla hemp väri muuttui aivan pinkiksi ja toisaalta kuvissa ilmeisesti liian vähillä? valolla kuvattuna vaalean harmaa muuttuu punertavaksi kuten kuvat kautta linjan.
Peitetyt ikkunat on toteutettu pva-liimalla joka ei ollut kovin hyvä vaihtoehto koska sitä ei oikein pysty jälkikäteen hiomaan.
Opa Laitinen kirjoitti:
Kiitokset kommenteista. Herrojen näytöissä ei line mitään vikaa. Kovemmilla valoilla hemp väri muuttui aivan pinkiksi ja toisaalta kuvissa ilmeisesti liian vähillä? valolla kuvattuna vaalean harmaa muuttuu punertavaksi kuten kuvat kautta linjan.
Peitetyt ikkunat on toteutettu pva-liimalla joka ei ollut kovin hyvä vaihtoehto koska sitä ei oikein pysty jälkikäteen hiomaan.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Hemp väri? Muutamalla muullakin konstilla on hemp saanut aikaan vaikka minkämoisia värejä. Hihhulihei eikä enää marista.. :D Kasvista saadaan oikeasti vaikka sun mitä oikein käytettynä. Minulla on siitä tehtyä rasvaa ihosairauteen ja toimii..
Kyse ei ole mistään kasvista eikä varsinkaan sen lehdistä.
Hemp=Stone gray on RAF:n käyttämä vaalea ruskeanharmaa naamio väri jota RAF käytti isoissa kuljetus ja tankkaus koneissaan.Esim.Bae Nimrod,Vickers VC-10,Handley Page Victor..ym.. joitain mainitakseni.Väriä ei pidä sekoittaa RAF:n Persianlahdella käyttämään Desert Pink sävyyn.
Juice vainaa lauloi aikanaan: Oi Mari kadun kuningatar,sun kansas menen ylihuomiseen niin valoisaan…
Tuo Hemp on siitä erikoinen väri, että siitä tuntuu joka maalivalmistajalla olevan hieman eri näkemys. Aikaa myöten se tuntuu muuttuvan vähän konekohtaisesti joko harmaampaan tai ruskeampaan suuntaan. Millä maalasit? Kokonaisuutena mielestäni hieman tummanpuoleinen, mutta koneyksilöä tarkemmin tuntematta on se voinut näyttää tältäkin. Kuopion näyttelypöydällä nähtynä väreistä puuttui kyllä pinkki vivahde kokonaan, eli kuviin verrattuna siinä mielessä ok. Ikkunoiden "kittaus" ei ole ihan onnistunut, niinkuin sanoit itsekin. Nyt vain keräämään loputkin hauskasta sarjasta "RAF:n tankkerit".
Joo näihän se on .Kaiklla valmistajilla on näkemyksensä eri sävyistä .Toisaalta saman valmistajan sama sävy saattaa radikaalista muuttua siiryttäestä purkista toiseen.Tämä malli on maalattu Vallejon model airin hempillä/camouflage beigillä no:023.Mallissa ei todellakaan ole pinkkiä sävyä lainkaan vaikka kuvissa sitä riittää vaikka muille jakaa.En saanut asiaa korjattua kameran valkotasapainoa säätämällä enkä valoja lisäämällä/vähentämällä.Kuvan parannus tuotti myöskin surkeaa jälkeä joten suo sillä vetelä täällä…Yritän saada tähän ryhmikseen valmiiksi vielä RAF:n Jaguarin desert pink värityksessä jos luoja suo…saa nähdä minkä värinen tämä malli tulee olemaan Laitisen "kuvaamon" jäljiltä
KC-135E tankkeri on työn alla ja lootassa ottaa Victor K2 ja Iyushin IL-76 Midas joten tankkereita rittää ensi vuodellekin.
rhakaleh 30.12.2016 13:21 Vastaa lainauksella
Hieno konehan tuo. Edelleen toiseksi nopein säännöllisessä liikenteessä toiminut matkustajalentokone. Kyyti oli tasaista ja miellyttävää, matkustamo hiljainen taakse sijoitettujen moottorien ansiosta. Ison siipensä ansiosta kone kykeni lentämään ilmastollisesti haastavammillekin kentille. Toisaalta BOAC havaitsi, että Boeing 707 tuli halvemmaksi operoida. Luultavasti olisi koko kone jäänyt piirrustuspöydälle ilman Britannian valtion tukiaisia lentokoneteollisuudelle 60-luvulla. Niinpä suurin osa laivastosta siirtyi RAF:lle ja muutama Kenian vai oliko Etiopian lentoyhtiölle.
AJ 30.12.2016 15:21 Vastaa lainauksella
Moi Opa,
Tally-ho teki taannoin tuosta samasta Rodenin sarjasta todella näyttävän BOAC:n maalauskaaviolla olevan siviililekon. Tally-ho totesi Rodenin sarjan olleen suhteellisen helppo ja yksinkertainen rakennettava; no, oli miten oli hyvännäköisen lekon sarjasta saa, kuten tämä RAF-kuosissa oleva Vickers VC10 K3 tankkerisi.

Vickers VC10 lekot ovat esteettisesti kauniita koneita, samoin on lekopienoismallisi siitä. 1980-luvun alussa brittilukioaikana, näin näitä VC10 lekoja RAF-kuosissa ja tuo erikoinen värisävy jäi jotenkin mieleen; tosin sekoitin sen tuolloin SAS:n käyttämien 'Pinkies':n värisävyyn. Oikeastaan nuo värisävyt ovat melko jänniä - SAS ryhtyi käyttämään Persianlahdella uudestaan sovellettua Desert Pink värisävyä, enemmän beigen sävyinen ja RAF puolestaan Desert Pink värisävyä. Tuo Hemp värisävy voinee vaihdella Desert Pink:stä beigeen ja lienee pääosin jotain siltä väliltä. Hemp ja Light Gray yhdistelmä luonee ruskeanharmaan värivivahteen. No joo, vaikeita nuo värisävyt, jokaisella joku näkemys…

Kiitos historiakuvauksesta ja samoin rakentamiskuvauksesta. Vickers VC10 K3 lekomalli on hyvin rakennettu, kaikinpuolin hienosti viimeistelty ja Hemp/Light GrayBOAC:n maalauskaavio on ehdottomasti erittäin tyylikäs. Hyvin onnistunut lekomalli; Kauniista koneesta kaunis lekopienoismalli! Parhain terveisin, AJ
Kiitokset kaikille kommentoijille ja kuvien katselijoille.
Terv.Opa L