Pienoismallit.net

T-34/85

Berliinin valloittaja 1945

Revellin pikku T-34/85 Berliinin loppurytinöissä. Hyvä rakentaa, akryyleilla maalattu. Säistäminen kuivasivelyllä. Lakattu emalimattalakalla.

Kommentit

Näitä pikku tankkeja on hieman hankala arvioida kun nuo näkyy näytöllä varmaan 3 kertasen kokoisina todelliseen verrattuna :) mutta ihan hyvin kasautuneen oloinen malli on. Oliko telat monesta osasta kasattavia? pari Revellin pientä tankkia oon tehnyt ja minusta ne oli ihan kivoja kasattavia.
Telapyörien alla ja päällä on yhtenäinen pitkä pätkä. Ekasta ja vikasta telapyörästä lyhyt pätkä vetopyörään ja muutama pikkupala joilla rakennetaan noiden vetopyörien ympäri menevä osuus. Koska kumpikaan vetopyörä ei ole tähtipyörä, ei asetteluongelmia tule tumpelollekaan :)
Nätisti rakennettu pikkutankki. Maalaus näyttää hyvältä, ja tornin raidat lienee siirtokuvia. Sitten siihen ikuisuus aiheeseen, berliinin tankiksi turhan puhdas ja ehjä. Rohkeesti jussi vain opettele washien ja filttereiden käyttö:) Niitä löytyy valmiita litkuja eikä ole kalliita ja kestää pitkään.
Pitäisi varmaan tilata noita, pääsisi ns. eteenpäin. Nyt käytössä on ollut vain kuivasively sekä sävytetty lakka. Kerran yritin tehdä washia lotraamalla lekon siipiä tinnerillä jossa on vähän maalia. Se ei onnistunut koska varsinainen maalikerros lähti liukenemaan. Sittemmin en ole uskaltanut kokeilla.
Omatekonen washi onnistuu ainakin akryyleillä sekoittamalla vettä joukkoon niin se ohentaa huomattavasti maalia.
www.themodellingnews.com/2013/06/review-using-vallejo-washes-to-add-more.html?m=1
Itse suosin Vallejon washeja, todella helppokäyttösiä ja riittoisia.
www.combatmodels.fi/kategoria/177/ Tuosta löytyy vaihtoehtoja:) Lakat levittyy pensselilläkin, Kannattaa lakata malli kiiltävälä ennen washien ja filttereiden käyttöä.
www.combatmodels.fi/kategoria/333/
www.combatmodels.fi/kategoria/601/