Pienoismallit.net

Fouga CM.170 Magister

FM-53

Välillä mäntämoottorikoneista näihin suihkuhärveleihin. Tämä kone oli siis "aivan pakko" tehdä, sillä siihen liittyy niin paljon muistojakin 40 vuoden takaa…

Fouga CM.170 Magister kone korvasi harjoitushävittäjänä vanhentuneet Vampire koneet vuonna 1958 ja niillä lennettiin yhteensä 30 vuotta. Koneita hankittiin Ranskasta kahdessa tilauserässä ensin 8kpl vuosina 1958-59 ( FM-1-8 ) ja myöhemmin vielä 10kpl ( FM-11-18 ) lisää vuonna 1960. Lisenssillä koneita valmistettiin Suomessa vielä 62 kpl ( FM-21-82 ) lisää vuosina 1960-1967. Lento-onnettomuuksissa koneita tuhoutui yhteensä 19 kpl.

Fougat olivat Suomessa pääosin kokonaan metallin värisiä ( kiillotettu alumiini ). Ilmasotakoulussa otettiin käyttöön kuitenkin oranssinen loisteväri jolla maalattiin korkeusvakaajat, kärkisäiliöt, siiven kärkiosa ja koneen nokka. Myöhemmin maalin haaletessa siirryttiin samanvärisiin teippinauhoihin. Koneiden kiertäessä eri yksiköissä näitä loisteväreillä maalattuja / teipattuja koneita oli muidenkin yksiköiden käytössä ja eri variaatioita noista teippauksista myös.

FM-53 koneen luovutus oli 5.5.1963 ja ensilento 13.5.1963. Lentoaikaa kone kerrytti yhteensä 3401 h ja viimeinen lento sillä tehtiin 15.6.1981. Kone sulatettiin lokakuussa 1984.

Rakensin koneen siihen maalausasuun kuin se kesäkuussa 1977 Kauhavalla vieraillessaan oli, kone oli silloin HävLLv 21:n kalustoa.

Kone on simppelin näköinen kaikessa sulavuudessaan, mutta itse tämän mallin kasaaminen ei kuitenkaan ollut ihan helpoin tapaus kuten alussa kuvittelin. Ohjeet olivat ehkä puutteellisemmat mihin olen törmännyt. Kaikkia osia ei ollut mainittu lainkaan, osien tarkkaa sijoituspaikkaa ei juurikaan mainittu, jostain seuraavista kuvista vain saattoi päätellä että aha. tuonne on jostain tupsahtanut tuollainenkin osa. Onneksi konetyyppi oli muuten tuttu…muutoin olisi saattanut tulla aika erinäköinenkin versio.

Navigointilaitteet johtimineen koneen ohjaamon takaosassa ( kuomun sisällä ) olivat erilaiset kuin Suomi koneissa käytetyt, joten ne viilattiin pois ja rakennettiin edes hieman muistuttamaan sellaisia kuin ne Suomalaisissa olivat, samoin lisäsin mittaritaulun päälle navigointilaitteen näytön. Istuinvöitä ei etsiarkilla ollut lainkaan vaan lainasin ne "ylijäämävyövarastosta". Ohjaamon pystyi rakentamaan kuomut kiinni ( yksi yhtenäinen osa ) tai nyt kuvatulla tavalla kuomut auki. Kuomut olivat hieman liian kapeat runkoon nähden, mutta sai ne kuitenkin levitettyä rungon tasaan lopputuloksen ollessa ok. Koneen nokan saattoi rakentaa siloisena ilman konekiväärejä, tai nyt kuvatulla tavalla. Siipien alle oli mahdollista sijoittaa myös raketteja, mutta kun ne eivät olleet Suomessa Fougissa käytettyä tyyppiä ( rakettikasetti ) niin jätin ne pois. Ohjaussiivekkeet saattoi asentaa eri asentoihin, samoin kuin lentojarrut näin auki asennossa, tai piilossa. Nokkaan piti sijoittaa piiloon muutama lyijypallero että sai koneen pysymään nokkapyörällään. Oikeastihan Fouga on melkoisen tarkkaan tasapainossa ilman ohjaajaa, nokan pystyy siis helposti nostamaan ilmaan yksikin mies.

Maalaus ja kirkaslakkaus siveltimillä käyttäen pääosin Vallejon Akryylejä.

Kommentit

Moi Markku!

Fouga on kyllä nätti ja siro kone ja niin on tämä sinun mallisikin.
Rakennusjälki, maalaus jne kaikki on osunnut nappiin. Hieno työ!
Hieno Fouga ja varsinkin jos tuo hopeamaalaus on siveltimillä tehty, niin huippuhieno.

Pikkasen voisi ehkä kitistä kuvista. Syväterävyyttä lisää vaikka pienellä aukolla ja pitkällä valotusajalla, jotta tarkennusalue ei olisi liian kapea.
Niin ja lisäylsenä Pienoismalli-lehden juttuuni tässä todettakoon että siivekkeet sarjassa ovat kapeaa mallia joka oli vain mutmassa ensimäisen sarjan C.M. 170 koneessa jotka Suomeen tuotiin. Hyvin olet selättänyt Wingman/Kineticin ongelmat =) itse tein sen neljä kertaa. Seuraavaksi kyllä suosin AMK:n rakennussarjaa.
Kiitos Pekka ja Mika kommenteista. Sivellintyönä tehty ja varmaan hamaan maailman tappiin näin, ruiskujen käyttö ei oikein mahdollista tilojen takia. Metallipinnat onnistuu kyllä kohtuu hyvin jos pohjat on kunnossa, kiitos Vallejon erinomaisten metallimaalien jotka suoraan purkista ovat maalauskelpoisia, sävyjäkin löytyy riittävä määrä eri tarkoituksiin. Maali antaa mukavasti tekoaikaa ettei heti kuivahda jolloin myös pinnasta tulee yhtenäisen näköinen.

Tuo kuvaaminen…etenkään keinovalossa… ei oikein ole hanskassa, mutta näillä mennään kun ei taidot parempaankaan riitä.
Kiitos Jari täsmennyksestä, tuota siivekeasiaa en tiennytkään vaikka itse koneen rakenteet ja tekniikka tuli aikoinaan opiskeltua hyvinkin tarkkaan. Juu, ei tuo Kineticin sarja ihan helpoimmasta päästä ollut! Täytynee jossain vaiheessa tehdä myös se sarjan ( profipack ) toinen kone.
AJ 13.12.2016 14:10 Vastaa lainauksella
Moi Markku, Kiitokset heti alkuun mainiosta historiikistä, koneyksilön kera ja rakentamiskuvauksesta. Fougasi tuo mieleen muistikuvia lapsuudesta, kun niitä lenteli taivaalla. Kuten edellä on jo todettu Fouga on nätti ja siro leko ja tämä sinun mallisi ilmentää osuvasti Fougan siroutta ja kauneutta.

Ei mitään nillitystä tai urputusta, sillä kyllä tässä on rakennusjälki, maalaus, säistys, viimeistely osuneet kaikinpuolin nappiin. Loistava lekomalli! Parhain terveisin, AJ
Suomettunut ranskatar tyylikkäässä asussa. Mieleen tulee Fougan persoonallinen käynnistysvikinä… Kaikin puolin hieno esitys.
markku r kirjoitti:
Metallipinnat onnistuu kyllä kohtuu hyvin jos pohjat on kunnossa, kiitos Vallejon erinomaisten metallimaalien jotka suoraan purkista ovat maalauskelpoisia, sävyjäkin löytyy riittävä määrä eri tarkoituksiin. Maali antaa mukavasti tekoaikaa ettei heti kuivahda jolloin myös pinnasta tulee yhtenäisen näköinen.
Kiitos Markku kysymykseen, jonka heitin oman mallini sivulla. Siis kannattanee minunkin hommata noita Vallejon maaleja Revellin (ja Humbrollin) sijaan.
Hieno Fouga! Hyvin olet saanut metallivärin onnistumaan siveltimellä. Mistä hankit dekaalit malliin? Itse olen meinaan suomi-merkkejä fougaan vailla… Hyvin onnistunut malli Fougasta!
Hieno !
Kauhavan keskuskansakoulussa, melkein kiitoradan päässä tuli aina välitunnilla katsottuna kun fugat veti yli :).
Kiitos kehuista AJ ja E-P, parhaani yritin ja tuollainen siitä sitten tuli ,-).
Mika Kauranen kirjoitti:
Kiitos Markku kysymykseen, jonka heitin oman mallini sivulla. Siis kannattanee minunkin hommata noita Vallejon maaleja Revellin (ja Humbrollin) sijaan.
Ensimmäisien lekomallien metallipintoja yritin väkertää LifeColorin ja Hubrolin metallisävyillä mutta eihän siitä juuri mitään tullut…ei tasoittunut kunnolla, jäi jotenkin rakeiseksi ja kuivui liian nopeasti vaikka ohensikin. Vallejon tuotteilla maalaus on ollut helppoa sivellintyönäkin ja olen ollut hyvinkin tyytyväinen lopputulokseen, suosittelen.
Janne Markkanen kirjoitti:
Hieno Fouga! Hyvin olet saanut metallivärin onnistumaan siveltimellä. Mistä hankit dekaalit malliin? Itse olen meinaan suomi-merkkejä fougaan vailla… Hyvin onnistunut malli Fougasta!
Kiitos Janne! Kuivalaiselta hankin itse mallin ja Suomi-dekaalit siihen. Hankin mallin kylläkin jo viime vuonna ja ainakaan nyt ei näyttänyt dekaaleja sieltä löytyvän.

Osan siirtokuvista taisin ottaa kyllä sarjan mukanakin tulleelta arkilta kun niitä ei siinä Suomi-arkissa ollut. Imuaukkojen edessä olevat tekstit…varo imu vaara…on kyllä Suomeksi, mutta esim. ohjaamon kohdalla…hätä-aukaisu kahvat kuomuille tekstit on minun koneessa Ranskaksi! Ne on niin pientä tekstiä ettei niitä kyllä erota kuin tarkkasilmäinen ;-).
Tuomo Kamppinen kirjoitti:
Hieno !
Kauhavan keskuskansakoulussa, melkein kiitoradan päässä tuli aina välitunnilla katsottuna kun fugat veti yli :).
Siellä Kauhavalla sitä on itsekin tullut noiden Fougien kanssa touhuttua ja myöhemmin sitten vielä Porissa ;-)
PhantomII 18.12.2016 16:20 Vastaa lainauksella
Hieno Fouga. Pikkupoika katseltiin Fougien lentoa Porin taivaalla ja maauimalassa kun kesäpäivät vietettiin, niin koneet laskeutuivat lähes suoraan altaiden päältä ja niitä oli mukava uinnin lomassa tutkailla.

Pääosa Porin koneista oli tosiaan pelkästään metallipintaisia, mutta kyllä noita oranssilla nokalla ja peräsimellä varustettuja yksilöitäkin oli jonkin verrankin. Koneita kuitenkin kierrätettiin yksiköstä toiseen ja Porin kenttä oli tuohon aikaan vilkas, nimenomaan sotilaskäytössä, niin lisäksi sekä Tampereelta että Kauhavalta operoivia koneita saattoi tulla ja mennä päiväsaikaan useitakin. Oi niitä aikoja!

Mielestäni tämä on Fougien tyylikkäin ulkoasu ja tulevaisuudessa olisi tarkoitus rakentaa tällainen Fouga, metallipintaisen viereen vitriiniin. Kuomu, laipat ja lentojarrut auki, tekee malliin aina hiukan elävyyttä staattisuuden vastakohdaksi.