Pienoismallit.net

CSA Tupolev Tu-154M

OK-TCD "Trencianske Teplice"

Andrei Nikolajevitš Tupolevin johtama suunnittelutoimisto OKB-156 kehitti 1960-luvun puolivälissä kolmimoottorisen keskipitkän matkan liikennekoneen Aeroflotille. Tu-154M oli koneen viimeinen tuotantomalli. M varustettiin Pavel Aleksandrovitš Solovjevin OKB-19:n suunnittelemilla taloudellisemmilla D-30KU moottoreilla, jotka antoivat lisää toimintamatkaa ja kokonaispainoa.

Tsekkoslovakialainen CSA nimesi Tu-154M koneitaan kylpyläkaupunkien mukaan, ja yksi niistä oli nykyisen Slovakian alueella sijaitseva Trencianske Teplice.

Zvezdan sarja oli rakennettavuudeltaan mainio. Tarkasti valettu ja osat sopivat toisiinsa. Ainoana huolenaiheena olivat ohuet telinevarret, mutta pelko osoittautui turhaksi, ne kantavat koneen painon hyvin.
Myös F-DCAL:n siirtokuviin olen tyytyväinen, kerrankin kun siirtokuvat on suunniteltu johonkin tiettyyn sarjaan, ne myös käyvät siihen sen kummemmin vääntämättä. Matkustamon ikkunat on toteutettu siirtokuvilla, koska punaisen cheatlinen reijittäminen ei kiinnostanut. Ohjaamon lasit ovat läpinäkyvät. Valkoinen maali ja pintalakka Akanin, rungon ja siipien harmaa Humbrol 127 suoraan purkista, siipien ja korkeusvakaajien johtoreunoissa "white aluminium" Alclad. Moottorien imuaukot maalattu Alcladin "polished aluminium" ja suutin-reverssi-yhdistelmä saman valmistajan "dark aluminium":lla. Metallipintoja lukuunottamatta malli on pensselillä maalattu. Siipiä ja pohjaa myös litkutettu harmaalla ja takarunkoon suihkittu nokijälkiä reversseistä.

Kommentit

wade 30.9.2016 12:57 Vastaa lainauksella
Hieno Tupolev! Zvezdan sarja on mainio ja näyttää hyvältä myös näin valmiina F-DCAL:in siirtokuvien kanssa. Alcladin alumiinit hohtaa kivasti ja maalien sävyt natsaa hyvin siirtokuvien sävyjen kanssa.

Kiitos myös lähikuvista, kamera on armoton mutta läpinäkyvät ohjaamoikkunat kannatti ilman muuta tehdä vaikka nokan häikäisyeston rajojen kanssa saattoi sitten pientä säätöä tullakin. Säistykset ja reverssinoet on onnistuneet oikeinkin hyvällä maulla, tuo homma ei olekaan niin helppoa 1/144-mittakaavassa.

Oliko muuten F-DCALIN siirtokuvat laser vai silkki? Jos olivat laser niin ilmeisesti ei ainakaan sitä vanhempaa todella ohuen siirtokuvakalvon versiota, päätellen siitä miten hyvin ne on mallin pintaan paikoilleen saatu.
Kiitoksia, Wade. Nokan häikäisysuojaa joutui hieman säätämään, se kai oli alunperin tarkoitettu- tai ainakin olisi paremmin käynyt ihan ikkunalinjaan kiinni, mutta siihenhän jää rako:

img.planespotters.net…koslovenske-aerolinie-csa-tupolev-tu-154m_PlanespottersNet_168325.jpg

Lentoyhtiön tunnukset ja rekisterinumerot olivat laserprintatulla arkilla, detaljiarkki silkkipainettu. Kalvosta en tiedä, hyvin toimivat.:)
Tyylikästä "itärautaa"! Itse kerran ko. konetyypillä matkustaneena voin vain sanoa, että lopputulos on onnistunut! Noihin dekaaliongelmiin on vaikea ottaa kantaa, mutta erinomaiselta näyttää. Kaikinpuolin vaikuttava lopputulos!!
Kiitokset Petrille.
AJ 1.10.2016 22:47 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Hyvältä näyttää Tupolev Tu-154M, yllä olevia kehuja kompaten lopputulos on onnistunut - nuo pikkufigut ovat mainio lisä; antavat käsityksen koneen koosta. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia, AJ. Nyt kun löysin noita figuja, niitä on tullut käytettyä nimenomaan mittatikkuina.
Antilta taas suurikokoinen kone, mutta nyt mittakaava jo jopa masokistinen. Herkkua silmille ja antoisaa taas lukea Antin kirjoitusta.
Joskus olen yrittänyt jonkun koneen saada tähän mittaan kasatuksi, mutte ei kyllä näönkin takia tullut yhtään mitään.
Figuurit kivana mittatikkuna kun ne todellisuudessä lienevät noin 1.2 senttisiä?
Todella erilaisilla ja erikokoisilla malleilla Antti yllättää ja mikäs sen mukavempaa.
Tally-ho 2.10.2016 14:34 Vastaa lainauksella
Terve Antti, olet saanut aikaiseksi todella hienon mallin. Maalaus muu viimeistely on huippulöuokkaa. Figuurit antavat vielä kuvan siitä, kuinka suuresta koneesta on todella kyse. Nuo itäkoneet ovat alkaneet kiinnostaa meikäläistä yhä enemmän ja täytynee jossain vaiheessa hypätä rajan toiselle puolelle. Onnittelut hienosta mallista.
Kiitoksia, Timo ja Tally-ho.
Eihän 144 ole vielä mikään masokistinen mittakaava. Siitä saa kyllä halutessaan sellaisen, kun alkaa itse vääntää skrätsinä kaikki mahdolliset yksityiskohdat. Mutta näin suurinpiirtein laatikosta tehtynä ihan mukava mittakaava.