Pienoismallit.net

Fiat G.50

FA-18

Fiat G.50 Freccia (Nuoli)

23.10.1939 allekirjoitettiin 25 koneen hankitasopimus. Talvisodan alettua lisähankintasopimus tehtiin 10 koneesta 31.01.1940. Ensimmäiset Malmössä kootuista kahdesta koneesta saapui Suomeen 18.12.1939 ja sai erehdyksessä tunnukseksi SA-1, toinen kone saapui 02.01.1940 tunnuksella SA-2. Tunnukset vaihdettiin 26.01 annetun määräyksen mukaan muotoon FA-1 ja FA-2.

Vuosina 1944–1946 koneita käytettiin edelleen koulutuskoneina sekä kahta konetta yhteyskoneina HLeLv 23:ssa. Tyypin viimeinen lento lennettiin Kauhavan Lentosotakoululla 13. joulukuuta 1946, kalustoluettelosta jäljellä olevat koneet poistettiin 2. tammikuuta 1950. Koneissa käytetyt Breda-konekiväärit luovutettiin Merivoimille, ja niitä asennettiin muun muassa. moottoritykkiveneisiin ja muille aluksille, mistä ne poistuivat 1980-luvulla.

Tekniset tiedot (G.50)
Yleiset ominaisuudet:
Miehistö: 1
Pituus: 7,80 m
Kärkiväli: 10,99 m
Korkeus: 2,96 m
Siipipinta-ala: 18,25 m²
Tyhjäpaino: 1 920 kg
Suurin lentoonlähtöpaino: 2 350 kg
Voimalaite: 1 × Fiat A.74 R.C.38 -14-sylinterinen tähtimoottori; 625 kW (838 hv)
Potkuri: kolmelapainen Fiat-Hamilton vakiokierrospotkuri
Suoritusarvot: Suurin nopeus: 484 km/h (valmistajan ilmoittama hetkellisellä yliahtopaineella)
Matkalentonopeus: 395 km/h (5 000 metrissä)
Lentomatka: 470 km
Lakikorkeus: 10 700 m
Aseistus: 2 × tahditettua Breda-SAFAT MC.12,7-konekivääriä (12,7 mm, 575 ls/min, 765 m/s) asennettuna eturunkoon, molemmille 300 laukausta.

FA-18
MM 3601. Saapui Suomeen 20.02.1940 LentoLaivue 26:lle (LLv 26). Siirrettiin LentoSotaKoululle
(LeSK) 09.12.1946 viimeinen lento 06.06.1947 luovutettiin varikolle. Lentoaika 417 tuntia.
Koneella saavutettiin jatkosodassa LentoLaivue 26:ssa (LLv 26) 6 ½ ilmavoittoa.
Tyyppilento 24.09.1946, klo. 11.30 – 12.00 suurin korkeus 3000 m.

Mallista:
Hiomista oli niin paljon, että pyöräkuilu kului melkein puhki.
Muovi oli paksua ja yhteensopivuus kauhea :(, viilaa ja kittiä sai käyttää aivan tarpeeksi.
Yritin tehdä sodankäyneen koneen, kulumia ym. Koneesta tuli kyllä aika tummanpuhuva,
mutta kuvista päätellen koneet oli aika ”kulahtaneita” lopulta.
Vaikeuksien kautta voittoon :)

Kommentit

Vaikeuksien kautta voittoon.. Onhan tuossa ollut Tuomolla väkertämistä. Ei siis ihan helpoimmasta mallistasi ole kysymys.

AML:n mallista en tiedä, mutta eikö ne ole kopsanneet sen jostain muualta? Joku viisaampi tietää.
1:72 Fiiju on yksi niitä, joka pyörii mielessäni. Mulla on 1:48 ja vaikka se ei ole kovinkaan hyvin tehty, niin kuitenkin kyseinen kone ( jossain mittakaavassa kuuluisi jokaisen suomikonemallarin vitriiniin ). Koneella on kuitenkin Suomessa aikamoinen historia.
Lisäksi Fiat G.50 on niin älyttömän ruma, että sen katsominen eri kulmista ja ajattelemalla sitä taivaalle äänineen saa sen olemaan aivan helekutin kaunis.
Lempparikoneeni.

Tässä Tuomolla näyttäisi olevan maali aika paksua? Pohjamaalasitko ja millä? Sarjan mahdollisista paneeliurista ei ole tietoa, mutta ne näyttää aika leveiltä?

Antennilangat oli jo hakaristiversiossa myös siipien kärjistä? Mutta on kai niissäkin ollut eroavaisuuksia.

Tämä ei ole ihan parasta Tuomoa, mutta arvostan, että olet saanut tehtyä loppuun ja laitettua tänne.
Olisikin ihan hyvä juttu, jos jokainen laittaisi tänne sellaisetkin mallit, jotka ovat niitä vihonviimeisiä rakennettavia. Niin kuin R.Leino tuossa hieman alempana Alfaromeon. Silloin ne toimisivat joko varoittavana esimerkkinä - aloitanko mallin, tai himokkaana mallina - pakko aloittaa ja saada hyvä.

Oliskohan mulla omasta yksi kuva laittaa?
On: [img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/06/08/31/060831.jpg[/img]
Terve Timppa !
Kone on maalattu ruiskulla, pohjamaalina Tamiyan primeliä. Muutamia paikkakorjauksia pensselillä.
Paneeliurat olivat tuollaiset, säistin kyllä paneeliuria, mutta huonolla menestyksellä. Vanhentaminen ei vaan multa onnistu.. Mutta sodan käytetyt koneet oli aika… SIH 8 Fiat G.50 sivuilla 82 ja 83 jotka toimivat oletuskuvina, tuli antennilanka ohjaamon edessä oikealla olevaan "mastoon".
Per aspera ad astra… Eli vaikeuksien kautta voittoon!! Tyylikäs Fiiu! Vaikka lähtökohta onkin ollut hankala, niin lopputulos on hyvä. Ja minun mielestäni maalipinta ei ole ollenkaan paksu. Nämä Tuomon koneet ovat vain niin upeita; etenkin kun huomioi historialliset seikat!
Pidän!!
Minäkin arvostan sitä että sinä rakennat tuommoisia vähän vaativampia ja työläämpiä pienoismalli merkkejä. Minä en oo montaa vielä rakentanut mutta minä tykkään että siinä mallissa on sitä hiomista, kittaamista ja on työläs yleensäkkin. Toiset tuntuu niitä haukkuvan.
Isoja eroja on kyllä rakentamisen vaativuudessa joidenkin mallimerkkien välillä.
Hieno pienoismalli!
Kiitos ! Petri ja Juha.
Kokardi Fiiu, hienoa!
Näitä en ole nähnyt aiemmin. Toimii!
Kiitosta Kari !
Vielä olisi kolme konetta tehtävänä, niin saisi kaikki koneet platalle. Vielä puuttuu kolme,
Viima (Chorozy,resiini), Pyry (AZ-model) ja Fokker C.X (myös AZ-model). Aikamoinen työsarka vielä edessä :)
Terve Tuomo,

Upeat haasteet olet itsellesi asettanut. Kunnioitan!

Itse olen tuon AZ-modelin Fokker C.X:n suksiversion rakentanut. Käy kurkkaamassa kommentit, jos vaikka olisi hyötyä.

Mallaamisen iloa!

t. Kartsa
8.9.2016 12:42 Vastaa lainauksella
Hyvä Tuomo! Hienon mallin teit jälleen yhdestä konetyypistä jolla isäsi lensi tyyppilentonsa. Tuona päivänä (24.9.46) kolme ohjaajaan sai tyypit FA-18:lla.

Historiaosassa mainitset kahden ensimmäisen Fiatin saaneen erehdyksessä tunnukset SA-1 ja SA-2. Tästä on ollut "puhetta" aika ajoin. Itsekin olen tätä asiaa miettinyt että mistä moinen kömmähdys on päässyt syntymään, kun ainakin jo marraskuussa 1939 asiakirjoissa on konetyypille annettu "FA" -tunnus? Tarjoan tällaista vaihtoehtoa: Useissa hankintaan liittyvissä asiakirjoissa on tehtaan nimi kirjoitettu lyhenteellä FIAT S.A. (Societa Anonyma). Olisiko tuo erehdyttänyt?

Kirjelmä 14.8.1940. Toiminimi Fiat lähetti majuri Harju-Jeantylle "henkilökohtaiseen haltuunne" lahjana Fiatin pienoislentokonemallin. Syynä lahjaan on varmasti ollut majuri H-J:n talvisodassa johtaman Fiat-laivueen menestyksekäs komentajuus.
Kiitosta Kari !
Onhan noissa vielä väkertämistä, varsinkin takiloinneissa.
Raimo, kiitokset. Sinulla taitaa olla kattava tietolähde eri koneista ja konetyypeistä ?. En tiennytkään että samana päivänä kolme pilottia sai tyypit samalla Fiiulla.
Tervehdys Kari.
Kävin lukemassa nuo kommentit FK:sta, tulipa iso tietopläjäys kokardeista :)
Hyvännäköinen Fiat sodan jälkeisillä tunnuksilla. Taisi olla aika työläs rakennettava kokoisekseen. Hyvä kun jaksoit saada sen valmiiksi.
Sarjasta ei ole minkäänlaista käsitystä, mutta kommenteista ja kuvauksesta päätellen ei mene laatikkoa heiluttelemalla kasaan. Lopputulos näyttää kuitenkin hyvältä, eli tekijän voidaan katsoa onnistuneen. Nähdäänkö Kuopiossa ihan näyttelypöydällä?
A Lappalainen kirjoitti:
Sarjasta ei ole minkäänlaista käsitystä, mutta kommenteista ja kuvauksesta päätellen ei mene laatikkoa heiluttelemalla kasaan. Lopputulos näyttää kuitenkin hyvältä, eli tekijän voidaan katsoa onnistuneen. Nähdäänkö Kuopiossa ihan näyttelypöydällä?
Minä ainakin odotan, niinkuin varmaan moni muukin. Toivottavasti Tuomo perinteet jatkuu..
Tuomo Kamppinen kirjoitti:
Terve Timppa !
Kone on maalattu ruiskulla, pohjamaalina Tamiyan primeliä. Muutamia paikkakorjauksia pensselillä.
Paneeliurat olivat tuollaiset, säistin kyllä paneeliuria, mutta huonolla menestyksellä. Vanhentaminen ei vaan multa onnistu.. Mutta sodan käytetyt koneet oli aika… SIH 8 Fiat G.50 sivuilla 82 ja 83 jotka toimivat oletuskuvina, tuli antennilanka ohjaamon edessä oikealla olevaan "mastoon".
Ok. Kuva on kuva ja maalit tuntuisi hyville. Tuohon väriin on vaikea mitään ihmeempiä säistyksiä alkaa edes yrittää. Riittää varmaan maalipinnan lohkominen tvs. Tai sitten ihan vaan puhtoinen kone, vaikka ei ne Fiiut mitään nättejä maaleiltaan ja pinnoiltaankaan olleet.
Kuopioon??
Tuomon sarja jatkuu, ja hyvin olet saanut Fiatin kasaan, vaikka ei ilmeisesti kovin suoraviivainen prosessi ollutkaan. Voin hyvin uskoa että näiden kunto oli sodan jälkeen mitä oli. Odotamme sarjalle jatkoa!
Kiitoksia !
Hiomista ja taas hiomista sekä kittausta ja taas hiomista, riitti aivan omiksi tarpeiksi.
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/12/91/53/129153_preview.jpg[/img]
Seuraavaksi Viima resiinisenä :). saapa ainakin varoa hauraita osia ja pikaliimaa.
Kuopioon tuon jo kootut isäni lentämät tyyppilentokoneet sekä muutaman mersun.