Pienoismallit.net

Fock Wulf FW-190

Hans "Assi" Hahnin menopeli

”Tamiya OOB”

Heti alkuun pitää tunnustaa, että tämä on ensimmäisiä Tamiyan malleja jonka teen. Jostakin kumman syystä niitä vain ei ole tullut rakennettua. No, parempi myöhään kuin ei lainkaan.

FW-190 tuskin esittelyjä kaipaa, sen verran tunnettu kone on kyseessä. Vaikka tälläkin saitilla esiintyvät mallit painottuvat loppupään alatyyppeihin.

Malli meni mukavasti kasaan. Omaan piikkiin menee pikku asennusvirhe ohjaamon ammeen kanssa. Osien yhteensopivuus oli huippuluokkaa verrattuna muutamaan edeltäneeseen malliin.

Maalauksessa homma tökki jonkin verran. Käytin väreinä Lifecolorin Luftwaffe setin maaleja. Perusmaalauksen jälkeen kokeilin kiiltävää pintaa Humbrolin Gloss Varnishilla. Se jotenkin hylki alla olevaa väriä ja kasaantui pieniksi lätäköiksi. Uusi yritys oli sitten Micro Scalen Satiini lakalla jolla toivoin saavani kiiltävän pinnan. Nyt onnistui jotenkin mutta Humbrolin lakkaus jäi kummittelemaan pinnan alle. Lakkausta en alkanut enää paikkailemaan vaan laitoin siirtokuvat mallin pintaan.

Siirtokuvien kanssa ei ollut mitään ihmeellistä. Session aikana onnistuin melkein hukkaamaan toisen kukon pään. Pidemmän rupeaman etsin väärinpäin kääntynyttä pikku kuvaa työpöydän sekamelskasta. Vastaisen varalle opetus siitä, että kannattaa leikata irti vain se siirtokuva jonka aiot seuraavaksi kiinnittää. Viimeistely Vallejon satiinilakalla.

Yhden kävelyraidan sain pilalle kun sotkin Micro Set in ja Decal Fixin keskenään, sinisiä tekstejä kummassakin purkissa.

Kaikkiaan ihan mukava rakennettava. Parista omasta mokasta huolimatta.

E-P

Kommentit

Siisti focke, camon tekeminen pensselillä on haastavaa hommaa. Aavistuksen pientä säistystä tämä kaipaisi ylleen. Muuten oikein hyvä, tamiyalaiset on mukavia ja rentouttavia rakentaa.
Terve E-P.
Nätti Focke, täplitys onnistunut mielestäni hyvin. Onko vasemman kyljen valko/musta pystyviiva hieman vinossa ? Kuuluisiko tähän koneeseen myös antennilanka ?
Muuten hyvin onnistunut 1/72:nen.
Hieno 190.Rakensin samanlaisen keväällä ja pidin myös tamiyan laadusta.Täplitys oli tosiaan haastavaa mutta hyvin olet onnistunut.
Terve Jarno, Tuomo ja Sami!

Säistämistä kyllä harkitsin, mutta jätin tällä kertaa pois. Perusteluna on se, että oman tulkintani mukaan Hahnin koneyksilö oli aika uusi ja koska hän oli III/JG2 laivueen komentaja (vai miten Kommodore III/JG2 pitäisi kääntää) niin hänen koneensa pidettiin aika puhtaana. Omassa hyllyssäni ei juurikaan ollut referenssejä Hahnin FW-190 A-3 koneesta ja yllättävän vähän löytyi tietoa netistäkin. "kvg" on suuresti yliarvostettu hokema ;).

Pystyviiva oli yksi yhtenäinen, rungon ympäri ylettyvä siirtokuva, jonka asettelussa oli oma hauskuutensa. Toinen kylki saattoi jäädä hieman vinoon. Kyllä tähän antennilanka kuuluisi, mutta kun kyseessä oli OOB rakentelu, niin EZ-lanka yms oli pois suljettu vaihtoehto. Jätin sitten antennilangan kokonaan pois. Venytetyn ja vanutetun valurangan kanssa leikkiminen jääköön nuoremmille. Pelkästään kuomun maskeeraamisessa oli haastetta tarpeeksi. Alkaakohan tässä vanhemmiten tulla liian mukavuuden haluiseksi…

Ainakin oman kokemukseni mukaan täplitys pensselillä onnistuu emaliväreillä paremmin kuin akryyleillä. Pitää varmaankin harjoitella enemmän.

E-P
Naamiomaalaus hyvin toteutettu näin pieneen skaalaan!
Siirtokuvat myös hyvin laitettu paikoilleen.
Kokonaisuus kiva ja onnistunut, pidän!!