Pienoismallit.net

Gloster Gauntlet

Eli noin kymmenen vuoden tauvon jälkeen alkoi taas kiinnostus herätä pienoismalleihin. Ostin kesällä Gauntletin ja tein sitä noin neljänä iltana ja nyt tuli valmiiksi. Erittäin kehno sarja osat huonolaatuisia ja eikä oikein yhteen sopivia. Ja vikaa löytyy kyllä tekijästäkin, mutta harjotusta lisää niin eiköhän sitä jonkinlaiseksi opi…

Kommentit

No hei!

AZ modelsin Gauntlet ei taatusti ole helpoin takaisinpaluumali. Malli ei tietysti ole parhain mahdollinen, mutta maalaus on ainakin varsin hyvin onnistunut. Seuraavaa van kehiin, mutta älä ota näin haastavaa tapausta.
Ei tosiaankaan helpoin lähtökohta. Onko malli kuitenkin rakennettu suoraan paketista? Käsittääkseni siinä kun on sellainen puute, että siipi tulee käytännössä runkoon kiinni eikä tässä näytä käyneen niin. Ellei tätä sitten ole korjattu myöhempiin painoksiin.

Mitä rakennusjälkeen tulee niin osissa näyttää olevan edelleen valukanavan jäljet mikä näkyy etenkin siipituissa ja laskutelineessä. Jäljet kannattaa poistaa rakentamisen yhteydessä viilalla. Esikuvanmukaisuudesta voi vielä sanoa, että runkotunnukset ovat selvästi liian ylhäällä, rungon itärintamatunnus liian leveä ja moottori on jostain syystä liian kaukana rungosta eli moottoripellityksen pitäisi mennä osittain nokan päälle.

Tärkeintä on kuitenkin, että malli on kasassa ja näyttää Gauntletilta. Tekemällä oppii eli seuraavaa vaan työpöydälle. Helpommalla pääsee jos valitsee seuraavan mallin vaikkapa Airfixin uudemmasta tuotannosta.
Siipien tuet oli kaikki erimittasia minkä huomaa kuvasta. Siirtokuvathan meni ihan päin peetä sitä kirosin itekkin. Joo uutta alottelin pikkuhiljaa…
Pahin kuume Gauntlettiin meni ohi =D, Heinkel vielä hyvässä muistissa. Mutta tervetuloa takaisin mallailun pariin, joku helppo seuraavaksi niin tulee mielenkiintoa hommaan, epätoivoinen taistelu ei välttämättä jalosta mihinkään.
Just toissa päivänä viilailin samaa mallia, ja totesin että eipä ihmekään ettei näitä juuri valmiina näe. Sen verran tuskainen kasattava. Että siihen nähden ihan selkeä työvoitto kun olet mallin valmiiksi saanut. Kehityskohteet onkin mainittu jo noissa aiemmissa kommenteissa, niihin ei mulla ole lisättävää, ei kun uutta mallia työn alle.
Hienoa, että into ja kiinnostus mallailuun on tullut takaisin jotenka lämpimästi tervetuloa takaisin mallailun maailmaan!

Mitä malliin tulee niin 10 vuoden tauon jälkeen on onnistuneesti mennyt kasaan tämäkin Gauntlet.
Kuten yllä mainittu niin kannattaa mallailutyökaluihin hommata myös pari kappaletta eri kokoisia viiloja joilla viilata valupurseet/kanavajäljet pois.

Tästä se taas lähtee, ei muuta kuin uutta mallia tulille!
Kyllä tuosta Gountletin muodot tunnistaa. Vaikka edellisen mallin rakentamisesta on jo aikaa tovi vierähtänytkin. Kaksitaso on kyllä varsin haasteellinen uudelleen aloitus malliksi.