Pienoismallit.net

Plymouth Hemi Cuda `70

Tämän Hemi Cudan rakennussarjan tulo markkinoille oikeastaan palautti kipinän mallailun pariin, on se sen verran upea auto että malli oli hankittava ja rakennettava. Siveltimellä maalattu ja muutama detalji lisätty.. Palaute tervetullutta :)

Kommentit

Hyvin rakennettu Cuda! Yksi lemppariautoistani myös.

Kokonaisuus loistava, etenkin moottoritila johtoineen, vakuuttavan sekä aidon näköinen. Pientä pölyttelyä Cuda kaipaisi, mutta voi se olla juuri pestykin auto.

Maalipinnassa ihan pientä appelsiinia havaittavissa, mutta eipä se mallia pilaa. Ehkäpä päinvastoin, kun kyseessä on vanha jenkki, maalipinnan epätasaisuus voisi myös hyvin kuvastaa vähän ajan kanssa kulahtanutta pintaa. Hyvä Janne!
Jeania komppaan!! Etenkin kun maalipinta on tehty siveltimellä… Moottori tosiaan näyttää upealta!!
Pidän kovasti!!!
Ei ole taidot mihinkään kadonneet tauon aikana. Mukavasti olet myös detaljeja asetellut. Hieno kilpikin löydetty. Moottorin johdotus on kyllä kaunis tässä hihnakotelon ohjeistusdekaaleineen (vai mikä lie :)). Itse inhoan automalleissa johdotusoperaatiota. Noin kun joskus oppisi tekemään. Lokasuojien kromilistat ovat onnistuneet erinomaisesti. Ehkä vielä yhden kuvan olisin halunnut nähdä sisätiloistakin.
Kiitos palautteista, tuo johdotusten teko on vaihtelevan haasteellista. Moottorin malli ja konehuoneen tila joko helpottaa tai vaikeuttaa tuota hommaa, joskus joutuu tarkisteleen että alusta menee paikoilleen johdotetun moottorin kanssa ja konepelti kiinni… Tässäkin mallissa piti vähän käyttää taiteellista vapautta ja liimata tuo Cudalle tunnusomainen "shaker" ilmanputsarin ulos näkyvä osa konepeltiin kiinni ja koneeseen laittaa sitten custom-mallinen ilmanputsari, jotta kaikki mahtui paikoilleen.. Viimeks valmistuneen Fairlanen alustaakin sai varovasti laittaa paikoilleen koriin, jotta moottori "ui" nätisti omalle paikalleen.. Kuva sisustasta lisätty tuonne työvaihekuviin.. :)
PhantomII 26.7.2016 14:07 Vastaa lainauksella
Muhevan näköinen Cuda. Musta on muskeliautoihin aina passeli väri, antaa katu-uskottavuutta. Minkä firman tuo Cuda alun perin olikaan? MPC:n vai minkä?

Kuten Jean totesi, on Cuda yksi noista lemppari-autoista, yhdessä sisarmalli Dodge Challengerin kanssa. Kyllä kelpaa katsella.
Kiitos… Tämä kyseinen Cuda on Revellin kokonaan uusilla muoteilla tehty rakennussarja, toki tätä on tainnut MPC ja Johan? aikasemmin tehdä omina sarjoinaan… mutta tämä on siis silkka Revell tuotantoa viime vuodelta, jos en nyt aivan väärin muista.. :)
PhantomII 28.7.2016 11:03 Vastaa lainauksella
Ahaa, täytyypä siis vilkaista, kun kohdalle osuu. MPC:kin taisi tosiaan tehdä Cudaa aikoinaan ja JoHanilla oli kiihdyttelyversio aiheesta, ellen aivan väärin muista, mutta ne mallit ovat jo monia vuosikymmeniä vanhoja, eikä niistä taida nykystandardeja täyttäviä aihioita - saati malleja - saada. JoHanitkin kun olivat suurimmalta osalta promomalleja pohjana käytettyjä pienoismalleja.

Tosin JoHanilla varsinkin, oli todella mielenkiintoisia vekottimia tarjolla, silloin vanhaan hyvään aikaan.
Johan rakennussarjoissa myös on monien mutterinlaskijoiden mukaan autenttisimmat korit muotojen mukaan.. :)
PhantomII 30.7.2016 12:47 Vastaa lainauksella
Varmaan kyllä. JoHan valmisti kyllä aivan hienoja malleja, esim. sisustus oli mielestäni varsin tarkkaa ja näin erityisesti kojelautojen ja penkkien kohdalla. Tietysti ovien ja ikkunoiden kahvat, sun muut sellaiset saattoivat olla hiukan huonommin mallinnettuja, mutta niinpä ne olivat lähes kaikissa sen ajan automalleissa.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.