Pienoismallit.net

Bristol Blenheim Mk. IV

3/LLv 46, Luonetjärvi, maaliskuu 1940

Pitkänokkablennu tuskin erityisiä esittelyjä kaipaa, mutta laitetaan nyt hieman:
Konetyyppi kehitettiin 1938 nopeaksi pommittajaksi (428 km/h) ja pitkänokkaversio 1939. Britit käyttivät konetta Euroopassa 1941 asti ja Pohjois-Afrikassa 1943 asti. Suomi oli suurin ulkomainen käyttäjä ja koneita valmistettiin Suomessa myös lisenssillä. Koneyksilö esittää 3/LLv 46:n III-sarjan konetta, eli talvisodan aikana Englannista tehdasuutena ostettua, asemapaikkana Luonetjärvi maaliskuussa 1940.

Malli on uutta Airfix tuotantoa, joka on muuten ihan kiva, mutta siinä on eräs perusmoka: se esittää Bristol Bolingbrokea. Näkyvin ero Blenheimiin nähden on korkeammat moottoripellitykset. Mielestäni todella inhottavat ”Bolingbrokepatit”, joita oli aivan pakko hioa matalammaksi ja samalla kaivertaa oikeanlaisen urat. Muuna ehostuksena laitoin ohjaamoon istuinvyöt, kaiversin 100-oktaanisen bensan täyttöaukot, sekä puhkaisin kannukselle reiän. Kannuksen korvasin suksella. Aika vähän ehostusta tuli tähän. Kaikki maalaustyöt siveltimillä ja litkutukset pientä, koska kone oli varsin uusi.

PS: Unohtui aloituspäivämäärä: 14.5. -15

Tässä tuli loppumetreillä varsin hoppu:
-Siirtokuvat tulivat postiin 30.6. n. klo 14
-Lakka pinnassa n. klo 19
-Lakka hieman märkänä kuvaus
-Mutta ehti :-D!

Kommentit

Täytyy myöntää, että noiden moottoripellitysten hiominen vaikuttaa yllättävän paljon lopputuloksen ulkonäköön. Kaikin puolin onnistunut esitys "pitkännokasta"! Ja mielestäni myös säistämisen keveys sopii juuri ko. ajankohdan koneeseen.
Pidän!
Taas onnistunut Blennu saapunut keskuuteemme!
Nätti kone ja hyvin maalattu!
On se vaan hieno. :)
Kiitokset Petri ja Jean!

Itse pohdin vaan, että olisiko niitä patteja pitänyt hieman hioa vielä vähän enemmän?
Katselin juuri referenssi kuvia aidoista Blennuista… Ehkä hiukan lisää olisi voinut hioa. Mutta joka tapauksessa paremman näköinen näinkin kuin Airfixin valamana!
Kiitos Petri!

Minulle on ikävän tyypillistä se, että tarpeelliset hommat jäävät ns. "puolitiehen" ;)
Hieno malli. Ei valitettavaa.
Kari Lappalainen kirjoitti:
Hieno malli. Ei valitettavaa.
Suuret kiitokset taaskin Kartsa!

Tämä ei tosin ollut aivan yhtä haasteellinen, kuin 13.6. julkaistu Airfix Bulldog IV;)
PhantomII 21.4.2018 10:11 Vastaa lainauksella
Tämä malli on päässyt menemään ohi ja nyt vasta Blennu-malleja katsastaessani bongasin sen. Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan; näitä varsinkin Airfixin muoteilla tehtyjä malleja, seurailen mielelläni valmistautuessani omiin Blennu-suorituksiini.

Malli on mielestäni melko harvoin Blennu IV-pienoismalleissa käytetyssä kaaviossa eli tässä saapumiskaaviossa. Itse en muistaisi Nelos-Blennuja mallina nähneeni tähän kaavioon maalattuna? Jotenkin yleisempää tämä kaavio on Blenheim I-malleissa.

Malli esittää siis myöhemmin paljonkin kuvattua (ja kuvannutta) BL-129:ä ja on siitäkin syystä mielenkiintoinen. Nuo Petrin mainitsemat hiomiset lienevät melko hyvin suoritettu ja valokuvista varsinkaan, ei saa eksaktia peltien korkeutta zoomailtua. Joissain valokuvissa pellit näyttävät matalammilta ja joissain kuvissa hieman korkeammilta, riippuen kuvauskulmasta. Piirustusten sivuprofiileista voi vetää moottoripeltien korkeimmalla kohdalla suoran pituussuunnassa ja sen mukaan sitten hioskella, jos tarve vaatii.

Nätti Blennu täydentämään Blenheim-kategoriaa. Plussat BL-129:lle vähemmän tunnetusta kaaviosta ja kannussuksesta sekä siististä rakennusjäljestä.
Kiitos kommentista Phantom!