Pienoismallit.net

HN-464

Valmista tuli

Tässä siis koko komeudessaan F/A-18D Hornet MLU1 HN-464. Maalattu Vallejon model air väreillä 71.046 ja 71.120, jotka vastaavat F.S. 36375 ja 36320 värejä. Ensin koko kone on maalattu alapuolen harmaalla. Sitten mustalla maalilla ja mustalla pigmenttijauheella esivarjostettu. Sitten vedin kerrokset päävärejä pintaan, jonka jälkeen molemmista tummennettu ja vaalennettu versio sopivilta osin päälle. lopuksi sävyerojen tasaukset päävärillä ja uusinta kierros:) Minulla on hyvät kuvat ko. koneyksilöstä ja maalipaikkoja replikoiden sai pintaan kivasti eloa. Ennen siirtokuvia kirkaslakka ja jälkeen matta. Lopuksi vielä washit eri ruskeilla ja lähes mustalla.

Kommentit

Nyt vetää hiljaiseksi savolaisukonkin. Olet paneutunut kyllä viimeisen päälle tätä tehdessäsi. Myös tuo mallin pinnan käsittely kuullostaa hyvälle ja siinä parasta on ettet ole sortunut liialliseen paneeliurien korostukseen. Mallista en löydä kyllä yhtään nillittämistä ja siksipä täydet tähdet.

Plussaa myös blokista, joka avartaa lisää.
Valmiista mallista kuvia häiritsee lähes samanvärinen alusta. Kontrastin puute.

Mutta ihailen taitojasi kateellisena…
Huhhu, ompa hieno. Ei mitään sen erikoisempia kommentteja. Olisko jossain tarkempia ja isompia kuvia. Näkee näistäkin kyllä, että on hemmetin makee kone!

-JT
Edellisten kanssa pitkälti samaa mieltä. Aiheeseen on perehdytty vähintäänkin riittävällä tasolla ja se näkyy lopputuloksessa.
Nyt on viimeisen päälle hieno Hornetti. Aiheeseen ja yksityiskohtiin on todella paneuduttu. Ja sen huomaa. Kuva tai pari ns silmien tasalta antaisi vähän perspektiiviä aiheeseen. Mahtava malli!
Muita mukaillen ihailen pieteetillä toteutettua Hornettia. Vaivannäkö on palkittu yhdellä parhaista näkemistäni Hornet-malleista.
UPEA! Todellisen paneutumisen aiheeseen näkee… Ja erityiskiitos siitä (kuten Timokin mainitsi) ettei paneelirajoja ole korostettu liikaa!
PIDÄN!
Kiitokset kommenteista ja arvioinneista. Olisi todentotta ollut hyvä ottaa kuvat valmiista mallista vielä sinistä pahvia vasten ennen luovutusta. Muutenkin näin ison mallin kuvaamisessa on omat haasteensa.
Kuvia en oikein isompina ainakaan tänne saa, enkä ole niitä mihinkään muuallekkaan ladannut. Tokihan alkuperäiset kuvat tarkempina löytyisi omalta koneelta. Mikäpä olisi sivusta johon (ilmaiseksi) isompia kuvia voisi ladata?
Pari ruohonjuuritason kuvaa sain jotenkuten onnistumaan, mutta juuri tuon rajallisen tilan vuoksi jätin ne pois kuten myös alapuolen kuvat. Pelkät yleiskuvat valmiista tuotoksesta oli johtoajatukseni siis.
AJ 19.12.2016 08:27 Vastaa lainauksella
Moi Pauli,
Erinomainen rakentamisbloki, kiitos siitä ja erinomainen lopputulos. Pelkät yleiskuvat F/A-18D Hornet MLU1 HN-464 lekomallistasi riittävät aivan mainiosti - niistä näkyy oleellinen. Komppaan kehuja yllä, hyvä perehtyminen aihealueeseen näkyy valmiissa tuotoksessasi - lopputulos on kaikin puolin hieno.

Uskoisin, että Karjalan lennoston lentotekniikkalaivue on hyvin kiitollinen ja otettu saamastaan F/A-18D Hornet MLU1 HN-464 lekopienoismallista.

Onnittelut ansaitusta viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Komea on iso Hornet! Aiheeseen on paneuduttu kiitettävästi ja detaljointia tehty huolella. Useaan maalikerrokseen ja pintakäsittelyyn aika kannattanut ja lopputulos on onnistuneen realistinen.

Kuvat ovat malliin nähden ehkä hiukan vaisuja.