Pienoismallit.net

HN-464

Ohjaamot

Hornetin ohjaamo on mallailun kannalta kiehtova, koska se jää hyvin näkyville varsinkin kun kuomu jätetään auki. Sarjan ohjaamo on aika yksityiskohtainen ja laadukas. F-18 Hornet placards ja F/A-18D Hornet interior etseillä ohjaamoista saa yhä vain näyttävämmän, mutta muutama huomioitava asia on suomalaista HND -konetta mallatessa. Ensiksikin takaohjaamoa ei tehdä ohjeen mukaisesti tähtärin työpaikaksi vaan normaaleilla ohjaussauvalla ja kaasukahvoilla varustetuksi (sananmukaisesti) ohjaamoksi. Tähän sarjasta löytyvät tarvittavat osat. Etsiarkin vaihtoehtojen kanssa on oltava tarkkana, etuohjaamon instrumenttipaneelin keskikonsoliin valitaan ECM -kytkimillä varustettu vaihtoehto. Takaohjaamo on sivustojen kytkinpenkkien suhteen hyvin karu eikä etsiarkin tarjoamille paneeleille ole siellä käyttöä. Joitain lisärakenteita ohjaamoihin tein ja muutostyöt selviävät kuvista / kuvateksteistä.

Kommentit

Onkohan Hornetin polkimissa tuollaisia jalkaterän päälle tulevia "laatikoita", jotka estävät jalan irtoamisen polkimelta? Itse muistelisin n. 15 vuoden takaisia kokemuksia, että niissä ei ollut ko. laatikoita. Lisäksi polkimissa saattoi muistini mukaan olla vielä karhennus yläosassa? Meinasitko muuten nikkaroida vielä memory unitin ja jos suunnitelmissa, niin uudemman vai vanhemman version siitä?
Alla olevasta linkistä löytyy yksi kohtuullinen kuva Suomi Hornetin ohjaamosta, ehkä sinulla tämä jo tiedossa ja muutoinkin ehkä parempaa referenssimateriaalia käytössä. Mutta ainakin muille mallareille tiedoksi.

Lisäksi mielestäni linkin kuvassa on hyvin esillä oikeanlainen tapa vöiden asetteluun, koska ennen päivän ensimmäistä lentoa eli B-tarkastuksessa sekä lentojen välisissä A-tarkastuksissa. Vyöt tuli "vetää pitkiksi" ja asetella ne siten, että lentäjän oli helppo ottaa ne istuuduttuaan pois lukien olkavyöt, jotka tuli antaa lentäjälle. Haarojen välistä tuleva lukko-osa asettuu myös kivasti ohjaussauvaa vasten, joka on kuvassa peitetty istuimen varmistussokan huomionauhalla.

www.lentoposti.fi…31-3/HN_heittoistuin_1.jpg?g2_GALLERYSID=f52fa5300f05055e696c5268d40ca446
Kyllä niissä polkimissa laatikot on. MLU1 kone kun on tulossa, niin AMU:n kansi etuohjaamon vasemmalta takaseinältä löytyy kyllä, hyvä pointti.
Kiitos paljon tiedosta ja muistin virkistämisestä. Näin se aika häivyttää muistot. Hienoa nähdä MLU1, kone joka itselle hieman tutumpi. Tosin itse olin savolaisten lennostossa, jossa juuri tätä kyseistä yksilöä ei ollut.