Pienoismallit.net

HN-464

Heittoistuimet

Sarjan mukana tulee 14 osasta koostuvat heittosituimet, joista Eduardin etsilevyllä saa tehtyä hyvännäköiset amerikkalaisissa koneissa käytetyt penkit (ymmärtääkseni SJU-5/6). Suomalaisissa Horneteissa on käytössä kuitenkin SJU-17(V)1/A tai SJU-17(V)2/A malliset istuimet. Penkin lisäksi vyöt eroavat merkittävästi sarjassa tai etsiarkilla mallinnetusta.
Tehdyt muutostyöt kuvien yhteydessä.

Kommentit

Tässä penkit. Kuvien sovitteleminen sopivan kokoisiksi osoittautui jokseenkin hankalaksi. Keskeneräisiä istuimia kuvaavat valokuvat ovat tässä kooltaan isoimpia. Saako valmiiden penkkien kuvista kuitenkin selvää? Koitan tässä hakea sopivaa koko / laatu -suhdetta…
Kännykällä katselen niin näkyy ainakin hyvin.

Alku projektissa näyttää tosi lupaavalle! Mikä on suunnilleen aikataulu, saatko tämän vuoden puolella valmiiksi?

-Jussi
Kyllä pitäisi tämän vuoden puolella tulla valmista. Pikkuosia tai osakokonaisuuksia on tässä jo tullut tehtyä, lisäilen niistä merkintöjä kunhan kerkiän.
Kivan näköistä askartelua penkkien osalta. Harmi vain kun nuo vyöt ovat turhan vihreät, kun pitäisi olla enemmän sellaiset ruskean /kuparin sävyiset. Otitko vyöt jostain arkilta suoraan maalattuina?
Ohjaamokuvan linkin lisäksi löysin kuvan vielä Suomi Hornetin penkistä, jossa näkyy vöiden väritys: upload.wikimedia.org…a/commons/0/0b/Martin-Baker_Mk.14_ejection_seat_Turku_Airshow_2015.JPG
Vyöt olivat maalattuna arkilla, mutta niitähän piti jatkaa aika paljon. Jatkot tein sen etsiarkin pellistä maalaamattomasta osasta. Kokonaisuuden maalasin sitten itse. Vöiden väristä olen kanssasi eri mieltä, niitä kun on noiden ruskeiden lisäksi ainakin kahta erisävyistä vihreää tai sitten vihreän eri sävyt selittyvät kulumisella tai kauhtumisella. Osaisipa vaan tehdä niistä kankaisemman oloiset.
Oikeassa olet vöiden värien suhteen. Katselin hieman vanhoja intin valokuvia ja huomasin, että osassa oli kyllä hieman vihertävämmät vyöt ja sävyltään ehkä oliivin vihreät. Tosin minun aikana koneilla oli lennetty jo reilu viisi vuotta, joten siinä ajassa varmaankin jotain kulumista / haalistumista alkaa jo esiintyä alkuperäisissä vöissä, jolloin vyöt alkavat ehkä alkavat taittua hieman ruskean suuntaan. Tässä varmaan aika tuoreilla vöillä oleva Martin-Bakeri: www.ejectionsite.com/texans/sju17.gif.
Yksi tapa on elävöittää noita vöitä on käyttää hieman eri sävyjä korostamaan valossa olevia kohtia ja taas hieman tummempia sävyjä korostamaan varjokohtia. Tässä kuvassa näkyy hyvin asia olkavöissä.

i.ytimg.com/vi/9QnmMrnRNoA/maxresdefault.jpg