Pienoismallit.net

Spitfire Vb Malta

AZ:n Spitfire Vb. Potkuri Swordin Spitfirestä, antenni ja pakoputket Quickboostilta ja Masterin tykinputket. Sudittu Lifecolorin akryyleillä.

Maalauksessa seurasin Brian Cauchin kirjan Malta Spitfire Vs - 1942: Their Colours and Markings kuvaa. Kun malli oli jo valmis, löysin kuva, jossa osa kuomun raameista näyttää vaaleammalta kuin muu yläpinta. Kenties koko kuomua ei ole maalattu siniseksi. Tässä vaiheessa jää korjaamatta.

Kuvaaminen tuotti jälleen kerran tuskaa, ehkä mallin tummuuden vuoksi. Jospa näistäkin oleellinen välittyisi.

Kommentit

Maltan Spitit ovat kiehtovia. Itsellänikin useampi odottelemassa.
Hieno malli. Oliko AZ:n Spit millainen kasata? En ole vielä omiani aloittanut.
Hieman erikoisemman värinen Spitfire, lopputulos hyvä ja kiva että pakosarjat on metallin kiiltoiset eikä punaruskeet, kuten monet maalausohjeet suosittelee.
Timo, varsin mukava rakennettava, tosin kaikki sovitteet pitää testata ennen liimaamista, ja useimpia sovitteita pitää työstää. Esim. laskutelineissä piti avartaa niin varsien kiinnityskohtaa siivessä kuin akselien aukkoja pyörissä. Siiven ja rungon saumat olivat työläimmät. Laskutelinekuiluja piti madaltaa, jotta siiven tyvi ei olisi liian paksu, ja rungon sisään piti laittaa pönkkä leventämään runkoa.

Tuota Cauchin kirjaa kannattaa muuten silmäillä, kun Maltan Spitejä tekee. Tarkoitukseni on tehdä vielä muitakin yksilöitä sen inspiroimana.

Jukka, kiitos. Pakoarjojen värejä kuikuilen lentävistä museokoneista, mikä ei tokikaan ole ongelmaton ratkaisu. Taannoin eteeni osui teksti, jonka mukaan ainakin toisinaan pakosarjoja vedeltiin jollain lyijymaalilla. Tuleeko punaruskeus siitä? Osaisiko joku ekspertti valaista?

Väreistä vielä: kirjassa on päädytty tämän yksilön kohdalla Dark Mediterranean Blue / Azure Blue -yhdistelmään, tosin tulkinnan osuus on Maltan Spitien kohdalla aina huomattava…
Äh, se alapuolen valo jäi vielä toteuttamatta…
Kaikinpuolin tyylikäs Spitti! Erityispropsit näyttämöstä (lue Malta) ja koneen värityksestä!!
Pidän!!
Ok, kiitos..
Tuntuu olevan AZ:llä yleisempikin piirre sitten, koska Hurricanessa oli suuria vaiukeuksia saada telinekuiluja mahtumaan siivenpuoliskojen väliin. Niin suuria, että en meinannut selvitä niistä. Toki olen kyseisen mallin suhteen hieman omillani, sillä olen tekemässä siihen melkoisia muutostöitä, mutta telinekuiluihin se asia ei vaikuttanut. Myös siiven liitokset olivat HC:ssä hankalat. Ei toki mitään, mietä ei viilalla, veitsellä ja kitillä olisi voinnut hoitaa.
Luinkin juuri hetkisen aikaa sitten Spit-kirjallisuutta: George Beurlingin (ja Leslie Robertsin) kirjan Maltan ässä sekä David Crooken Spitfire-pilotti, joten tunnelmissa ollaan.Tosiaan hiukan erikoisempi kaavio. Luulisin, että sulautui mukavasti Välimeren aaltoihin, jonka päällä Maltan Spitit käytännössä taisivat palveluksensa suorittaa.

Mallissa en näe mitään nokan koputtamista ja Quickboostin osat, samoin kuin Swordin potkuri ynnä tykinputket on vaihdettu kokonaisuuden parantamiseksi oletan? Eli, onko AZ Spitin potkuri sen verran karu, että vaihtoon pitää laittaa?
Maltan ilmailumuseossa kattava aineisto noista maaleista joita käytetttin. Variaatioita on kymmeniä osa myös kaksivärisiä. Maaleina muun muassa ovimaaleja joiden pintakiilto oli tyrmäävä. Alapinnat usein myös tummemman sinistä Mediterranean Blue sävyä ja takarunko ja korkeusohjaimien alapinnat keltaiset niin havittäjissä kuin pommittajissakin. Erittäin mielenkiintoinen historia tuolla Maltan ilmailutoiminnalla ja koneiden väreillä.
Timo, viitannet kangassiipiseen Hurricaneen, vai kuinka? Tyynenmeren ryhmikseen tekemässäni AZ:n/Legaton Hurricane IIc:ssä siiven ja rungon liitos oli häkellyttävän hyvä. Ei mikään edumigawa toki, mutta valmis lähes sellaisenaan.

PhantomII, juuri näin, korvasin karumpia osia paremmilla. Swordin potkuri oli sirommin tehty. Toki Quickboostilta olisi tuohonkin saanut paremman osan…

Jari, tuo keltainen oli itselleni uusi tieto. Pitääkin tiirailla kuvia tarkemmin, jos vaikka löytyisi hyviä esikuvia malleille.
Juuri siihen kangassiipiseen. Siinä on muutama outo valinta.
Laskutelinekuilut ovat resiinipalikoita, jotka tuntuvat olevan karvan liian syvät mahtuakseen paikalleen kunnialla, ja kojetaulu on niin suuri, että jos sen laittaa sellaisenaan paikalleen, niin runko jää millin verran raolleen. Toisaalta ohje näyttääkin sen paikaksi selkäpanssarin, joten… :D

Mutta hauska malli on sekin ollut rakentaa. Minulla on maalaus - hionta - lopullinen maalaus - uusi hionta - ja jälleen maalaus-jakso käynnissä.

Tuolla Maltalla olisi hyvä päästä käymään. Keltainen oli minullekin uusi tieto.
Hyvän näköinen Spitfire mielenkiintoisesta aiheesta. Noita Maltalta toimineita Spitejä voi rakentaa useammankin ja sopivalla esikuvan valinnalla kaikissa on omanlaisensa suojaväritys.

Se keltainen väri on minullekin uusi tieto, ainakaan missään kirjallisuuslähteessä väri ei ole tullut vastaan. Ja epäselvistä mustavalkokuvista sitä on hankala erottaa.
Hieno! Nuo pikku chippaukset elävöittävät kummasti ilmettä. Hieman erikoisempi Spiti! Tykkään.
Taas opin jotain uutta, meinaan että en tiennyt tällaisesta värikaaviosta mitään aiemmin. Kulumat elävöittävät maalipintaa, eli näyttää oikein hyvälle.