Pienoismallit.net

KLM B777-206ER

PH-BQO "Old Rauma"

Boeing 777 kiinnosti sen verran, että sarja tuli hankittua (kiitokset Juhalle!). Samalla kypsyi ajatus tehdä se KLM:n väreihin. Draw Decalilta löysin sopivat siirtokuvat, ja ne osoittautuivat loistaviksi. Mike Egan oli tehnyt hyvää työtä piirtäessään niitä, ja ne olivat käytettävyydeltään hyvät.

Hollantilainen KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij= kuninkaallinen lentoyhtiö) on nimennyt triplaseiskojaan UNESCO:n maailmanperintökohteiden mukaan, ja yhtenä näistä mukana on vanha Rauma. Tähän liittyy sellainen tarina, että aikoinaan kun ajoin säiliöautoa, lastasimme Rauman satamasta rikkihappoa. Lastaajana oli Hollannista omien sanojensa mukaan naisen perässä Suomeen muuttanut Rudi, todella mukava kaveri, jonka kanssa tuli tarinoitua joskus pitkiäkin aikoja lastauksen ohessa. Siksi koneyksilöksi valikoitui juuri -BQO.
Hasegawan malli oli ongelmaton yhteistyökumppani. Ainoa varsinainen muutostyö oli moottoripankkojen muuttaminen, jolloin sain alunperin Pratt & Whitneyn moottorit näyttämään enempi KLM:n käyttämiltä General Electricin vastaavilta. Pankkoja jatkoin 3.2 mm Evergreenin puolipyöreällä styreeniprofiililla, jonka hioin toisesta päästä teräväksi. Sitten lyhensin alkuperäistä pankkaa siihen asti, että styreeninpala istui paikalleen. Ero ei ole suuren suuri, mutta huomattava kuitenkin. Vertailukuvissa P&W 4000:
www.airteamimages.com/pics/102/102587_big.jpg
ja GE90:
farm2.staticflickr.com/1405/660558872_950a22a5b0_z.jpg?zz=1
Onneksi puhaltimen siivet ovat -200:ssa käytetyssä GE90-94B:ssä suorat:
www.aerospace-technology.com…ploads/newsarticle/4434003/images/460894/large/4l-ge90-94b.jpg
Uudempi suuremman työntövoiman malli -115B:
www.geaviation.com/commercial/engines/ge90/img/ge90-front.png
olisi ollut aikalailla mahdoton muokattava.
Referenssikuvien mukaan BQO:ssa on corogardit vain siipien alapinnoilla:
img.planespotters.net…klm-royal-dutch-airlines-boeing-777-206er_PlanespottersNet_206459.jpg
yläpintojen ollessa vaaleanharmaat:
c2.staticflickr.com/4/3456/3958690672_ea69800366_z.jpg?zz=1
Uskalsin kokeilla tämän kanssa myös läpinäkyvien ikkunoiden tekoa. Ohjaamolasitus ei istunut paikalleen ihan virheettömästi, mutta saa kelvata. Matkustamon ikkunat toteutin Micro Crystal Clearilla. Liimasin aluksi rungonpuolikkaiden väliin pätkän ikkunantummennuskalvoa, ettei päivä paista liian kirkkaasti läpi. Lopputulos ei omasta mielestäni ole lainkaan pöhkömpi. Koneen selkäpuolelle lisäsin vielä antennivarustusta.

Maaleina rungon yläpuoli Revell 50, alapuoli Revell 371, siivissä Humbrol 147 ja corogardit Revell 374. Pyrstön valkoinen Humbrol 22. Koko komeus lakattu Microscalen mattalakalla.

Kommentit

Ja jälleen tuli tietoutta lisättyä… Enpä ollutkaan aiemmin kuullut, että jokin ulkomainen lentoyhtiö olisi nimennyt koneitansa suomalaisten paikkakuntien mukaan. Kokonaisuus erittäin tyylikäs! Näyttääpi olevan täällä PM-Netissä siviilikoneiden aikakausi…
Pidän!
wade 6.4.2016 18:29 Vastaa lainauksella
No niin, tässäpä esimerkki siitä miten kannattaa vaan rakennella niitä malleja valmiiksi asti eikä jumittua mihinkään keskustelupalstoille tutkimaan KLM:n värisävyjä ja moottoripeltien eroja! Tämähän ei nimittäin paperilla pitäisi onnistua kovinkaan hyvin: Revellin maalia suoraan purkista ja ihan väärät moottorit, voi voi… :)

Ainakin näiden kuvien perusteella pelkkä moottoripankkojen muokkaus antaa jo ihan erilaista ilmettä ja pienet mitta/muotovirheet tuskin häiritsee tässä mittakaavassa muutenkaan. Sama koskee Revellin sävyjä, voihan se olla ettei nuo ihan 1:1 alkuperäisiä värejä vastaa, mutta toisaalta KLM:n koneita livenä seuranneena ja kyseisiä Revellin maaleja käsitelleenä väittäisin että ei ne myöskään kovin kaukana voi olla. Se on sitten makuasia, haluaako tuota #50 sinistä tähän mittakaavaan aavistuksen vaalentaa ja jos niin millä.

Läpinäkyvät ikkunat on mukava juttu ja nyt joudun puolestani kysymään että ohensitko runkoa ikkunoiden kohdalta? Sisäpuolinen himmennyskalvo on hyvä idea, täytyy muistaa kokeilla itsekin tuota jatkossa vaikka kyllähän myös oikeista koneista ihan selkeästi läpi näkee kun oikealle korkeudelle osuu.

Parannusehdotuksia ei kauheasti jää, ohjaamolasitus on aina vähän sitä miten mittatarkka kirkasvalu sattuu laatikosta sillä kertaa tulemaan. Rauma-tarina on kiva lisä, kyllä tässä on selkästi hyvä sarja ja hyvä rakentaja kohdanneet!
Kiitoksia kommenteista.
Wade: en ohentanut runkoa, koska tein alkuun kokeeksi pari ikkunaa tuolla Crystal Clearilla, eikä ikkunanpokien syvyys jäänyt häiritsemään. Vielä kun pensselillä maalaa, niin ikkunoiden sisäpuoli jäi vaille maalia, niin se sai aikaan ihan kelvollisen efektin sisäpuolen verhoilusta (taas löytyi yksi konsti lisää ja täysin siihen pyrkimättä;)). Eikä Revellin maali ollut suoraan purkista, kyllä minä sitä ohensin…;)
Antti tekee aina joistain suurista jotain pientä - kooltaan, mutta suurta tekemisillään.
Tässäkin olisi varmaan tavan mallarille riittänyt normi 777-kasaus ja maalit pintaan.

Mutta nämä ovat yksilöitä, -uniikkeja joihin pitää paneutua, että niissä olisi sielu.
Joku kohta alkaa väittämään, että voiko mallillakin olla sielu, mutta näköjään voi. Ei ehkä missään uskonnollisessa mielessä, mutta mallarin luoma sielu malliin.
Rakkaudesta omin käsin tehtyyn taiteeseen antaa sielun taideteokselle vaikkapa joku puukontekijä tai villapaidankutoja.
Tämä kuuluu kategoriaan: Malli, jolla on sielu.
Ainakin minun mielestäni.
Tykkään A.Lappalaisen sielunelämästä mallinkuvauksen ja mallin teon näkökulmasta nelosella.
Kiitoksia Timolle.
Huippujälkeä taas, kuten tavallista, niin rakennusjäljen kuin kattavan taustatyön tekemisessä! Omassa kaapissa odottaa kokoonpanoa Zvedzan uutuus 1/144 mittakaavassa, ja komppaan sitä että melkoisen suuri kone on kyseessä…
Kiitokset kehuista.