Pienoismallit.net

Fokker D.XXI

Fokker D.XXI FR-140 tiiksjärvi marraskuu 1942.

Maalattu ruiskulla lukuunottamatta talvinaamiointia jonka maalasin siveltimellä.Halusin lisää väriä ja korostaa talviolosuhteita tähän malliin.Talvimaalaus on maalattu siveltimellä siksi että se matkisi kenttäolosuhteissa lisätyltä maalaukselta.Uutena lisävarustuksena malleihini tuli antennilanka joka on EZ Line lankaa,mikä oli odotuksia helpompi asentaa.

Kommentit

Eipä taida paljoa olla näitä Twin Wasp-Fokkereita näkynyt täällä? Näitä Fokkereita ei Suomi-mallari koskaan näe liikaa, onhan tyyppi aivan ilmavoimiemme perusrunkoa.

Talvicamo kuulunee Fokkeriin melko olennaisena osana ja hyvältä se näyttää aina. Antennilangat, näin hiukan tyypillisestä poikkeavasti asennettuina, antavat mukavasti detaljia malliin.
Todella autenttisen näköisesti olet saanut tuon talvi-camon maalattua. Se kai käsittääkseni tehtiin yksiköissä liisteriä ja kalkkikauhetta (tjsp) yhteen sotkien ja sitten leveillä pensseleillä sudittiin koneisiin. Mielestäni olet saanut tuon tekniikan mallinnettua tosi hyvin malliisi… Ja niin kuin sanottu kaikki Suomi-koneet aina tervetulleita ja näitä Wasp-Fokkereitahan ei kovin paljoa ole…
Pidän!
Hieno talvi-camo! Waspi-Fokkeri on Ukkoon verrattuna ilmeisen aliarvostettu vaikka olikin tärkeä työkalu kroonista kalustopulaa kärsiville tiedustelulaivueille.
perttiL 4.4.2016 15:40 Vastaa lainauksella
Tere,

Samoin voin jatkaa edellisten kommentoijien kehuja. Hyvin onnistunut malli Wasp-Fokkerista, josta ei kovin usein malleja tällä(-kään) sivustolla näe.

Maalaus kaikkineen, mutta varsinkin talvinaamari, ovat hyvin onnistuneita. Hieno … aineksia jopa viikon malliksi.

mallailuterveisin perttiL
Matti M 4.4.2016 17:32 Vastaa lainauksella
Hieno malli, ensin luulin että tuo on 1/48 mutta olikin pienempi.Joo kumma kyllä näitä ei näy vaikka hyviä mallisarjoja Fokkereista on saatavilla.
Hyvä Sami,
jatka mallailuasi samalla otteella.
Nyt jo antennilankoja olet viritellyt tähän 1:72 skaalaan, sekä omatoiminen talvimaalaus.
Alkaa olla huippumallarin otteita..
Seuraavaan mallisi sinuna tekisin ehdottomasti samaan mittaan, mutta pyrkisin sen tekemään ihan ilman talvikamoja. Toki antennilangat, mutt nekin sinne, missä ne olivat. Ja voisiko sen jopa säistää vaikka hieman näiltä sivuilta etsittyjen vinkkien avulla?
Hienoa jälkeä ja odotan jo seuraavaa…mutta ei pidä kiirehtiä.
Hyvinkin tunnistettavissa oleva Fokker ja mukava piristys kun teit siitä tämän talvicamo version, niitä ei useasti täällä näe. Teit myös sen maalauksen juuri niin krouvilla otteella kuin se kaiketi pitääkin tehdä, hyvä näin. Siis kaikin puolin onnistunut malli ja historiallisestikin uskottava, jatka vain samaan malliin!

Jos jotain pientä sanomista väkisin hakee niin tuo takakuomu ei oikein istu, on liian leveä. Se nyt ei välttämättä ole mallarin vika jos hiomallakaan ei osista saa täysin sopivia. Toinen asia on nuo kansallisuustunnukset, paistavat hieman läpi. Olen itsekin törmännyt tuohon että nuo Special Hobbyn siirtokuvat kuultavat läpi ja siitä ei oikein muuten selviä kuin hankkimalla toiset siirtokuvat tai maalaamalla pohjat valkoisiksi. Siivissä olevat kansallisuustunnukset on syytä katkaista siivekkeiden kohdilla. Muilta osin…oikein hieno!
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Todella autenttisen näköisesti olet saanut tuon talvi-camon maalattua. Se kai käsittääkseni tehtiin yksiköissä liisteriä ja kalkkikauhetta (tjsp) yhteen sotkien ja sitten leveillä pensseleillä sudittiin koneisiin. Mielestäni olet saanut tuon tekniikan mallinnettua tosi hyvin malliisi… Ja niin kuin sanottu kaikki Suomi-koneet aina tervetulleita ja näitä Wasp-Fokkereitahan ei kovin paljoa ole…
Pidän!
Noh, jos saan tulla kehiin ikävänä arvostelijana?:
Yhdyn useimpien aiempien arvostelijoiden kommentteihin, mutta mielestäni tuo valkea talvicamo olisi ehkä vielä parempi, jos maalia olisi ohennennettu vielä reilummasti ja kerroksia olisi vedetty ainakin kaksi. Pensselillä vedetyt ovat aina haasteellisia (ja työläitä?), mutta mahdollisia.

PS: En numeroarvioinut tätä mallia, koska niin monet numeroarvioivat malleja ilman sanallisia kommentteja. Yritän tällä valinnalla hieman tasapainottaa tilannetta. Toivottavasti Sami et pahastu tästä. Mallisi voisi saada aika hyvät pisteet minultakin. Ainakin kun korvaat siipitykit kk:lla, joita näissä Suomi-fokkereissa oli.
Kiitos hyvistä kommenteista.Tämä oli toinen special hobbyn malli 1:72 kokoluokkaan ja molemmat olleet taidoilleni haastavat,ihan heti en kajoa kyseisen yrityksen tuotteeseen.
Talvimaalauksen sively ruiskullamaalattuun valmiiseen pintaan oli arveluttavaa onnistumisensuhteen,mutta ihan ok siitä tuli vaikka vähän paksullainen.
Säestys olisi varmasti ollut edukseen mutta halusin varmistaa "vitriinimallin" onnistumisen edellisen jäätyä varaston hyllylle.
Nätti Fokker. Oli mukavaa vaihtelua nähdä talvicamo lentokoneessa.
Hieno Fokker! Kuten sanottu niin näitä ei liiemmin täällä näy. Talvicamo myös näyttää "pensseleillä suditulta" eli onnistuneelta. Kokonaisuus hyvä!